079 5000 250 dag en nacht

Liefde voor later – Wendy van Mil

door 12, nov, 2015

Op 25 mei werd ik gebeld door de vader van Wendy. Hij vertelde me dat zijn dochter zojuist was overleden en of ik kon komen om de uitvaart te verzorgen. Ik schrik altijd als een ouder mij belt en het overlijden van zijn of haar kind meldt. Dit betekent meestal dat degene die is overleden niet zo oud is. Zo ook Wendy, zij mocht maar 42 jaar worden…

Er was al meteen een klik met de familie van Wendy, met name met haar vader. Gaandeweg het gesprek, wanneer we een momentje van rust ingelast hadden, vroeg Wendy’s vader naar mijn meisjesnaam en vertelde dat hij ook iemand kent die Drolsbach heet. Het bleek mijn vader te zijn en zij hebben in het verleden 20 jaar met elkaar samengewerkt bij hetzelfde bedrijf! Zij konden het destijds ook goed met elkaar vinden en daarom was het niet zo gek dat hij en ik ook meteen zo’n klik hadden.

Ik kwam iedere dag even langs om zo stapje voor stapje de uitvaart met elkaar invulling te geven. Zo kwam ik ook op het idee om voor te stellen een film of foto’s te laten maken van de uitvaart, met name voor de kinderen.

Voor kinderen is het lastiger te herinneren wat er in hun jonge leventje gebeurd is, daarom leek een film wel een goed idee, zodat zij later kunnen terugkijken naar hoe het was. Jogchum (Wendy’s echtgenoot) vertelde me dat Wendy en haar gezin hadden meegewerkt aan het programma “liefde voor later”.

Een drietal filmdagen zijn er geweest over haar ziekzijn en het naderende einde. Jogchum overwoog de KRO te vragen of zij ook de uitvaart wilden filmen. De volgende dag werd ik al gebeld of het in orde was dat zij zouden komen filmen.

Dit hebben zij dan ook gedaan en zij hebben het heel mooi verwerkt in het verhaal over Wendy.

Het stukje van haar uitvaart is te zien door op het onderstaande filmpje (2min) te klikken. Alle volledige afleveringen zijn te vinden op YouTube onder “Liefde voor later Wendy”. In de aflevering van maandag 16 november bezoekt Anita Witzier Jogchum en de kinderen om te horen hoe zij hun leven proberen op te pakken.

*Update mei 2020: fragment is intussen ruim 46.000 keer bekeken

Meer nieuws en verhalen

monique kupras traan uitvaartverzorger

Mijn tranen als uitvaartverzorger

Jan 13, 2017  Ik krijg regelmatig de vraag of ik mijn tranen kan bedwingen bij een uitvaart en of ik een ‘knop kan omzetten’. Natuurlijk kan ik geen knop omzetten en ook ben ik niet... Lees verder>>

in memorian concert optreden gospelkoor elijah infinity uitvaartzorg

In Memoriam Video

Mrt 18, 2015 Op verzoek presenteert Infinity Uitvaartzorg een verkorte (4 min) video impressie. Deze is niet alleen verkort maar ook een totaal andere video geworden... Lees verder >>

charlies bar aruba monique kupras

De wereld is klein

Dec 06, 2014 ier jaar geleden overleed heel plotseling een bekende Haagse bluesman. Ik heb destijds zijn uitvaart mogen verzorgen. Hij was een begrip in de Haagse blueswereld.... Lees verder >>