079 5000 250 dag en nacht

Alice Olijhoek - Schuijt

26 mei 1959 – 5 april 2023

62 Condoleance(s)

 1. Lieve Alice,

  je bent mijn jongste schoonzus, de grappigste en de meest stoere.
  Je naam zit de hele dag in mijn hoofd, wat oneerlijk dat zo’n levensgenieter niet verder van haar leven mocht genieten.
  Overal waar een feestje was daar was jij ook, daarom is het zo oneerlijk, iemand die zo van het leven hield.
  Als jij binnenkwam dan kwam er ook iemand. Het gekwetter begon dan meteen.
  Je hebt het als moeder van drie van die ondeugende jongens er goed van afgebracht.
  De manier waarop ze op je afscheid aanwezig waren heeft mijn bewondering.
  Ik weet dat je de laatste dagen met Frans en je kinderen hun liefde en warmte hebt gevoeld.
  Ik ben blij dat we de zaterdag voor je laatste reis nog hebben kunnen praten, knuffelen en vloeken want oneerlijk blijft het.
  Ik zal je nooit vergeten.
  Veel liefs,
  Ria

 2. Lieve Alice,

  Vandaag vernamen wij het verdrietige nieuws dat je op 5 april jl bent overleden. Direct kwamen er vele mooie en kostbare herinneringen naar boven. Zoals in de vele reacties al is te lezen is een prachtig en bijzonder mens niet meer onder ons. Dank Alice dat wij een stukje op je levenspad hebben mogen meewandelen. Frans, Robbert, Marc en Guido sterkte om dit grote verlies een plekje te geven.
  Lieve groet Marthie en Rene Kemper

 3. Lieve familie Olijhoek,
  Wat een schok om te vernemen dat Alice is overleden. Ik ken haar vanaf het moment dat onze dochter Tessa bij Guido in de klas kwam. We hebben heel wat lol gehad bij het organiseren van feesten op school.
  Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van de onvergetelijke Alice.

 4. Gecondoleerd en sterkte voor jouw familie.
  Allice maakte mij aan t lachen toen ik in t ziekenhuis lag, liep altijd even langs en kwam bij mij zitten midden in de nacht.
  Bij de sportschool altijd tijd voor een gesprek en altijd een lach.
  Dag lieve Alice😢
  Nelly

 5. Lieve Alice,
  Lars kende je al van kleins af aan en ik heb je mogen ontmoeten toen je als kraamverzorgster bij ons kwam nadat onze dochter en eerste baby, Jools (2013), was geboren. Wat een verademing was het toen jij binnenstapte en wat hebben we een lol gehad! Om alle ongemakken, gekke uitspraken, maar bovenal wat ben jij een support geweest tijdens mijn eerste week als mama. Je hebt geen idee hoeveel je hebt betekend voor mij, Lars en Jools!
  Je zal gemist worden! Sterkte aan een ieder die Alice dierbaar was.

  Lieve groet,

  Lars & Fern Overmeire

 6. Lieve Frans, Robbert, Marc en Guido,
  Ik weet niet wat ik kan schrijven om jullie te troosten.
  Het moet geweldig zijn geweest om Alice als vrouw en moeder te hebben gehad.
  Wat een mooie ode was het aan haar, jullie allemaal in een rose overhemd op haar afscheid.
  Alice was mijn collega, een harde werkster die overal een oplossing voor bedacht, maar werd later ook een vriendin.
  Ik werd altijd vrolijk als zij binnenkwam. Het was echt fijn om met haar te werken door haar aanstekelijke enthousiasme en positiviteit.
  Alice, het is zo verdrietig en oneerlijk dat jij ziek werd, maar ik kijk met enorme bewondering hoe jij hier mee omging.
  Als ik de foto’s op je afscheid zie, zie ik dat je wel het driedubbele uit het leven hebt gehaald.
  Je durfde alles en maakte overal een feestje van.
  Lieve Alice, ik zal je missen, maar je blijft in mijn hart.
  Jouw laarsjes ga ik met trots dragen!
  XXX , Anja

 7. Lieve Alice,
  Ik heb je 46 jaar geleden leren kennen je was 17 jaar en was vanaf dag 1 verliefd op je wat was je mooi met je lange blonde haren.
  We hebben veel in ons leven gedaan elke keer als ik weer eens wat verzon stond je achter me en probeerde er het beste van te maken wat niet altijd eenvoudig was, maar saai was het nooit.
  Je stond altijd voor andere klaar ook als je doodmoe van het werken was zei je ik ga nog even naar iemand toe die heb het zo moeilijk even een praatje maken.
  Andere stonden altijd op de eerste plaats voor jou je kon het gewoon niet laten.
  Elk jaar begon je altijd in januari al je outfit voor de vierdaagse aan te schaffen want dat was voor jou een hoogtepunt alle mensen aanmoedigen in de mooiste outfits.
  Ik vond het ook heerlijk een weekje alleen, maar je kwam alleen altijd weer thuis.
  In september vorig jaar kregen we het vreselijke nieuw dat je een ongeneselijke tumor in je hoofd had, de wereld stortte in, de artsen gaven te kennen dat het einde van het jaar een grote opgaaf zou worden.
  Maar met jou inzet en doorzetting vermogen hebben we toch nog 8 maanden lief en leed kunnen delen.
  Al die lieve mensen om je heen hebben je gesteund en verzorgd daar was je ze zo ontzettend dankbaar voor, maar dat had je aan jezelf te danken.
  Toen je besloot dat het zo echt niet langer kon was jij de sterkste van ons allemaal je gaf ons nog een wijze les en een brief.
  Ik wil iedereen bedanken voor de steun die jullie Alice hebben gegeven.
  Er komt nooit een fiat voor de deur want er is niemand zo uniek en lief zoals jij.
  Ik zal altijd van je blijven houden.

 8. Lieve Alice,
  ‘Verre familie maar toch ook zo vertrouwd en dichtbij’. Als we bij Léonie & Dick waren, en jullie waren daar toevallig ook, dan dan was er altijd zoveel lol. Heerlijke directe humor, ik hoor je schaterende lach. Op de hoogte gehouden van wat je allemaal overkomen is. Heb veel aan jou en Frans (en de kinderen) gedacht, en nu nog steeds. Ik zal je herinneren als zo’n heerlijke sprankelende goudeerlijke lieve jongste tante van Mechteld & Brechtje. Heel veel sterkte voor iedereen die je lief is, wat zul je gemist worden.
  Liefs van Marjolein

 9. Lieve lieve Alice,
  Als ik aan jou denk, komt er een glimlach, ondanks het enorme verdriet dat jij er niet meer bent.
  Wat heb jij jouw leven mooi geleefd en er alles uit gehaald.
  Zoveel energie en vrolijkheid. Als jij verscheen ging de zon schijnen.

  Ik denk aan de logeerpartijen toen wij jong waren: Brechtje en ik hebben als tieners een keer opgepast op Robbert en Marc toen jij en Frans een avondje uit gingen.
  Wij moesten de poepluier van Marc verschonen en bakten er niks van. Alles zat onder. Robbert, zo klein als hij toen was, maakte de opmerking, dat zijn moeder het echt beter kon. Hij bracht ons een washandje om ons te helpen.

  De vele familiefeesten, als er werd gedanst, stond jij als eerste op de dansvloer, wij deden vol overgave met jou mee.

  Het stappen met jou en Frans in Rotterdam, toen Brechtje stage liep in Rotterdam en ik daar een weekend logeerde.

  En dan de avond dat ik stage bij jou liep in het ziekenhuis op de verloskamers. Ik zat in het 2e jaar van de verloskunde opleiding. Wij hebben samen zorg gegeven op de kraamafdeling. Wat een rust en vertrouwen straalde jij uit naar de kraamvrouwen toe. Zo mooi om te zien.
  Wij hadden geluk, want die avond melde een verloskundige een poliklinische bevalling. Een vrouw kreeg een tweede kindje. De verloskundige ging tussendoor nog even naar huis, maar de bevalling verliep zo snel dat de verloskundige te laat terug was. Jij hebt de bevalling begeleid, het kindje aangepakt en ik heb jou geassisteerd. Het was geweldig. Jij stond daar zo zelfverzekerd, wist wat je moest doen en wij hebben samen daardoor een fantastische bevalling mogen begeleiden.

  En dan natuurlijk de Nijmeegse vierdaagse. De vierdaagse begon voor ons wanneer jij, met al jouw koffers vol verkleedspullen, op de stoep bij Dick en Leonie, stond.
  Een week met voluit feesten, verkleden, alle avonden dansen bij de live-bands in de stad, de ontdekking van Silence Disco op de waalkade tot in de late uurtjes, dan weer half 5 op om Dick uit te zwaaien op de dinsdag wanneer de vierdaagse route langs ons huis kwam.
  Boodschappen doen voor de grote groep logees in huis, mee helpen koken en zorgen dat we op tijd Dick, Rita, jouw vriendinnen en wandelvrienden binnenhaalden.
  De roze dinsdag, de rode woensdag, de Via Gladiola. Tot aan de laatste lopers stond jij aan de kant. Juist die moesten ook een applaus krijgen en aangemoedigd worden.
  Ook in de stromende regen stond jij, met poncho, de lopers aan te moedigen.
  Jouw energie en verkleedpartijen vielen op, je haalde de voorpagina van de krant, SBS6 maakte een tv-rapportage en natuurlijk gingen we allemaal na het eten op de bank voor het vierdaagsejournaal. Bijna elk jaar verscheen jij op dit journaal.
  Zelfs in de coronatijd maakten jij er een feest van door spelletjes te organiseren en een mode show.
  De alternatieve vierdaagse hebben we met drie generaties gelopen, muziek mee en lopen maar! Het was genieten!
  Vorig jaar hebben wij op de vrijdagavond het spel gedaan met vragenkaartjes. Wat was dat een bijzondere avond. Er zijn toen zoveel mooie dingen gezegd tegen elkaar.
  De vierdaagse zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Lieve Alice, dank je wel voor jouw liefde, energie, jouw gezelschap, jouw luisterend oor, de vele fijne momenten. Er zijn zoveel mooie herinneringen.

  Lieve Frans, Robbert, Marc, Guido en meiden,
  Ik wens jullie alle sterkte en kracht met het verlies van Alice,

  Liefs Mechteld

 10. lieve Alice, wat een vreselijk bericht hoorde ik vorige week bij Move4life, de sportschool waar ik al jaren kom en natuurlijk ook les van jou heb gehad. Je was altijd zo actief, van sport lessen, douchen en je kleding aan om als kraamhulp al je liefde te geven. Ik vond je altijd zo positief, ik werd tijdens het sporten altijd heel blij van al die verhaaltjes die je tussendoor vertelde, zo gezellig om naar te luisteren! maar wel echt door sporten!!! Ik zal je gezelligheid in de sportschool missen en ik wil jou dierbare heel veel sterkte wensen met de enorme grote verlies. rust zacht lieve Alice.
  liefs Monique Wondergem-Stork

 11. Lieve lieve lieve Alice,

  Woorden schieten te kort… wat was het een prachtig maar emotioneel afscheid..

  Wat een prachtige woorden van je gezin. Een en al liefde..

  Lieve alice,
  Al maanden mis ik het om je snachts te bellen dat je weer naar het LLZ mag voor een bevalling. Ik hoor je nog zacht zeggen. Wacht even ik loop even naar beneden, en als je beneden bent, je zo enthousiast bent dat ik soms dacht.. Alice, ben je nooit moe? Maar nee! Altijd vrolijk en je had er altijd zin in!

  Ik vergeet nooit maar dan ook nooit dat ik zelf ging bevallen, helaas wel medisch maar je was toevallig samen met Katinka in het ziekenhuis en kwamen even buurten, en toen zei je.. meissie, zet ‘m op he! Dit doe jij gewoon even!

  En nog geen maand later hoorde jullie dat je ziek was..
  Zo oneerlijk!

  Lieve familie,
  Ik wens jullie heel veel sterkte.

  Liefs Rachel

 12. Lieve Alice,

  Zo’n mooi mens, dat ben en blijf je voor mij altijd! Ik zag je veel in mijn nachtdiensten als je weer een bevalling kwam begeleiden voor PKZ. Altijd vrolijk, behulpzaam en vol humor zorgde jij voor de patiënten maar ook voor je collega’s!
  Zo blij dat je toen voor mij zo je best hebt gedaan een fijne kraamverzorgster voor ons te regelen en dat je in de kraamweek langskwam met een Jip & Janneke boekje met een persoonlijk tekstje van jou erin…
  Ik lees er vaak uit voor Luca.

  Ik ga je zo missen lieverd. Ik hoop dat je op een mooie plek bent. Voor mij zit je in mijn hart!

  Lieve familie Olijhoek, veel sterkte!

  Liefs van Els🦋

 13. Lieve Frans ,kinderen en klein kinderen.
  We hebben zojuist afscheid genomen van jullie en onze Alice.
  Wat gaan we deze prachtige vrouw missen.
  Alice is voor mij een altijd fijne, enthousiaste collega geweest binnen het Langeland ziekenhuis.
  Wat heeft zij veel mooie herinneringen nagelaten.
  Deze zal ik altijd blijven koesteren.
  Lieve familie veel sterkte en kracht met dit immense verdriet .
  Liefs Joke en Irene Bosman -Kiewiet.

 14. Lieve mensen,

  Wat een verlies om zo’n energieke en levenslustige vrouw te moeten missen.
  Ik ken Alice als kraamverzorgster en heb (als verloskundige) veel bevallingen samen met Alice begeleid. Altijd zag ze er super verzorgd uit en had ze er zin in. Het maakte niet uit wanneer je haar nodig had, zelfs midden in de nacht make-up en keurig haar en altijd vol energie.
  Als ze binnenkwam was het enthousiast: ‘He meis!’ en als ik dan had verteld hoe ver we waren en evt bijzonderheden was het altijd: ‘super joh, komt goed’. Op zo’n manier als alleen Alice dat kon zeggen. Aan 1 blik hadden we genoeg om te communiceren tijdens een baring. Ze deed haar werk met hart en ziel en was er goed in. Ze kon iedereen gerust stellen en motiveren.
  Ze vertelde vol trots over haar kinderen en kleinkinderen. En ze was altijd in voor lol.
  Lieve Alice ik mis je.

  Sterkte voor de familie,
  Janneke

 15. Lieve Alice en familie, we hebben jaren bij jullie in de Bunuelstrook gewoond, onze kinderen op zien groeien. We hadden ieder jaar de super gezellige kerstborrel in de straat en de jaarlijkse bbq bij Hans en Diana in de tuin. Na oud en nieuw stond je altijd als een van de 1ste al t vuurwerk rotzooi op te vegen. Wat was je altijd een gezellig mens met die heerlijke lach van je. We bewonderde je grote levenslust en tomeloze energie voor alles en iedereen. Jij op je bankje in de zon voor het huis, altijd in voor een praatje. Frans en familie, gecondoleerd, we wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe.
  Karin en Ronald

 16. Lieve Alice

  Al ruim 20 jaar geleden heb ik
  Jou leren kennen bij move4life. Vol energie gaf jij altijd leuke , maar soms ook pittige , aerobics en bodypump lessen . Ik stond altijd achteraan in de hoek zodat ik nog een beetje kon sjoemelen. Jarenlang heb ik bij jou gesport. Ook heb ik bij je gegeten toen jullie een eigen zaak hadden. Zelfs een bedrijfsfeestje gegeven . Super leuk!
  Maar ook in het llz kwam ik je tegen. Waar ik de opleiding verpleegkundige deed en stage liep op verloskunde waar jij als verpleegkundige mijn werkbegeleider was. Wat een leerzame tijd!
  Eenmaal afgestudeerd koos ik
  Voor de acute zorg , snachts kwam ik wel eens buurten op de kraam om gezellig te kletsen. Maar mijn mooiste herinnering gaat terug naar de kraamweek na de geboorte van floor. Jij was onze gezellige, energieke kraamhulp en wat heb je ons in de watten gelegd! Wat jammer dat je na een week alweer weg ging!

  En nu ben je er niet meer. Wat zal je gemist worden door heel veel mensen. Ik wens Frans , je kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies .

  Liefs Pauline

 17. Liefste Alice,

  Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet schrijven, over een uurtje ga ik definitief afscheid van je nemen, iets wat ik helemaal niet wil..

  Ik wilde je net appen over iets van PKZ en bedacht mij toen dat dat niet meer kan, nooit meer, ik kan je niet meer appen.
  We kunnen niet meer van gedachten wisselen met elkaar over ons vak.

  Iedere keer als ik je ophaalde beloofde ik Frans dat ik je weer veilig thuis zou brengen, nadat we eerst even hadden gefeest en de bloemetjes buiten gezet, ik zou je zo graag nog een keer willen ophalen en Frans beloven je weer veilig thuis te brengen..

  Ik ga je zo ontzettend missen bij alles, bij de PKZ feestjes, waarbij wij twee altijd verkleed kwamen.
  Ik ga je zo ontzettend missen als maatje van de PVT.
  Ik ga je zo ontzettend missen als collega.
  Ik ga je zo ontzettend missen als lieve vriendin.
  Maar ik ga je zeker zo ontzettend missen als mens.
  Een mooi mens die altijd voor alles en iedereen klaar stond.

  Ik mis je Alice!

  Dikke knuffel voor Frans, Robbert, Marc, Guido en de rest van de familie.

  Kus, Katinka, Erik, Sanne en Sophie.

 18. Lieve Alice,
  Met pijn in mijn hart moet ik je nu schrijven, ik had nog zoveel verhalen willen delen, willen lachen en huilen met jou, maar helaas kan het nu nog alleen maar op papier.
  Samen in het bejaarden thuis gewerkt, wij waren z’n17 jaar, waar jouw vader de kok was.
  Samen met onze mannen op de Burgemeester Duijvendijklaan gewoond.
  Samen met ons 4tjes voor Robbert gezorgd, wat soms hilarisch was, maar daar weet Frans vast nog wel wat over te vertellen.
  Zondagavond spelletjes avond, onder het genot van een hapje chinees. En waren avonden dat Willem en ik er al heel snel uit het spel lagen en zaten Alice en Frans nog uren de strijd aan te gingen met Monopoly, volgens mij was Alice de winnaar.
  Samen naar het feest bij Theo in Santos, daar naar de prachtige sterrenhemel gekeken, pikzwart met miljoenen sterren. Marc en Joep leren kennen, en jullie hebben de naam vereeuwigd! Frans en ik samen liedjes zingen bij de gitaar en het kampvuur, en waar waren Alice en Willem!
  Alice was mijn getuigen bij ons huwelijk, dat waardeer ik met heel veel liefde.
  Samen eten, feesten, disco’s, sound of te sixties, heel veel dansen van het begin tot het einde van de avond stonden wij samen op de dansvloer, en de mannen aan de bar!
  Er zijn nog zoveel dingen die we nog wilde bespreken, nog zoveel met jou willen doen. Maar helaas is het jou niet gegund, Alice je zit in mijn hart en daar zal je altijd blijven zitten. Vandaag is een zonnige dag, bedankt daarvoor en vanavond zal jij schijnen aan de hemel, wij zullen op Frans letten zoals je gevraagd hebt en misschien krijg ik hem nog aan het golfen, maar dat kan ik je niet beloven.
  Dag lieverd, ik heb van je genoten, lief en leed gedeeld en van je gehouden, voor al tijd in mijn❤️!
  Je hebt je dappere meid, Frans, Robbert, Marc, Guido, schoondochters en kleinkinderen heel veel sterkte, jullie verliezen een prachtige vrouw en moeder,
  Hele dikke kus,
  Annette& Willem ❤️

 19. Lieve Alice,

  Echt alle woorden schieten te kort nu je er niet meer bent.
  Niet alleen je gezin, kinderen en kleinkinderen zullen je missen maar ook iedereen die jou heeft gekend. En ja, wat je altijd zei ”geniet van het leven mensen, niet over 20 jaar maar nu”! Die woorden neem ik mee in gedachten net zoals alle mooie, lieve en dierbare herinneringen aan jou.

  Liefs, Marlies Sandifort

 20. beste familie
  het is moeilijk om woorden van troost te vinden nu er toch veel te vroeg een einde is gekomen aan het leven van Alice hier.
  samen met Alice heb ik, toen onze kinderen op de basisschool zaten, veel leuke feesten georganiserd en wat hebben we daar altijd veel plezier mee gehad.
  Alice was een markant mooi mens en zal zeker door heel veel mensen gemist worden.
  wat heeft ze veel voor anderen betekend .

  ik wens jullie als gezin sterkte in deze moeilijke tijd, ik hoop dat jullie een beetje troost kunnen putten uit alle fijne herinneringen .

  het zal niet gemakkelijk zijn om de draad van het leven weer op te pakken, Alice heeft altijd laten zien dat ze vol veerkracht zat……..

  ik neem haar voor altijd mee in mijn hart.

 21. Lieve Alice

  Bedankt:: Dat je mijn schoonzus was.

  Bedankt : Bijna 42 jaar met Frans een paar was.

  Bedankt: Dat je bij de bevalling van onze kleinzoon Jesse was.

  Bedankt : Voor de leuke vakantie ‘s.

  Bedankt: Voor je drie kanjers van neven.

  Bedankt: Je was een parel in ons gezin Olijhoek.

  Dag lieve spontane, behulpzame, positieve, en sportieve. Alice.

  Je zit diep in mijn hart 💖 ♥️. 💓

 22. Wat zal je gemist worden, altijd zo positief en levenslustig.
  Bijna 20 jaar naast je gewoond en daarna altijd in de buurt
  Altijd een praatje op je bankje voor de deur zodra de zon scheen, met je glaasje wijn, bellen blazen voor de deur met mijn kinderen en aalbessen plukken.
  Evi zag je al van de week als de helderste ster in de lucht, daar is Alice! zei ze.

  Heel veel sterkte toegewenst.

  Danielle, Simone, Brent en Evi

 23. Alice wat een schrik, verschrikkelijk wat zal jij gemist worden. Heb je leren kennen bij Move4life en jaren meegetraind hard werken met lol.
  Zal je blijven herinneren als een mooie vrolijke en super leuke vrouw.
  Ik wens Frans en de kinderen heel veel sterkte toe

 24. Lieve lieve Alice

  Ik was net bij je en dat kwam binnen. Wat onwerkelijk, wat een gemis, wat een verdriet.
  Daar kwamen alle mooie foto’s voorbij.
  Een krachtige vrouw vol in het leven je genoot van alles om je heen, haar gezin, kinderen en kleinkinderen.
  Jij bracht altijd zoveel energie, positiviteit en liefde mee voor iedereen om je heen.
  Wij hadden je zoveel meer tijd gegund, het is zo snel gegaan.

  Dank je wel lieve Alice voor alle mooie herinneringen.

  Heel veel sterkte en kracht voor Frans, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

  Liefs Raoul en Patty

 25. Lieve Alice wat zul jij gemist worden. Ik ken jou van Move4life als de spontane, hartelijke, lieve en mooie vrouw. Jij beurde Move4life op met o.a je leuke verkleedpartijen. Je deed soms ook mee met mijn zumbalessen,, zo leuk! Het was met jou altijd een feestje.

  In het ziekenhuis kwam ik als ik even weg kon van de afdeling naar je toe. We hebben ondanks je situatie leuke gesprekken gehad en ik bewonderde jouw positiviteit en de kracht die je had. We bleven nog contact houden.

  Het deed me verdriet te horen dat ik je niet meer zou zien. Maar je bent in mijn dromen bij mij langs geweest om afscheid te nemen. Je zei tegen mij “ja je dacht dat je mij niet meer zou zien, maar hier ben ik.” Ik was op dat moment zumbales aan het geven met de leden van Move4life en jij danste zoals je weleens deed mee. Ik heb toen een foto van je gemaakt en je had allemaal gele bloemen om je heen. Het was erg mooi. En zo zal ik jou altijd blijven herinneren Alice, iedere keer als ik lesgeef sta jij ertussen. Ik zal je nooit vergeten.

  En ik weet zeker dat je met open armen wordt ontvangen daar in de hemel en je daar weer verder gaat zoals we jou kennen.

  Ik had het het je zo gegund dat je nog van je familie kon genieten

  Rest in peace Alice en wie weet tot in mijn dromen.

  Heel veel sterkte toegewenst aan jouw familie voor het verwerken van dit verlies.

  Vanessa Cornelia

 26. Lieve moeders,

  Jarenlang was jij mijn 2e thuis, jarenlang aan mooie herrineringen, je was altijd de lieve gekke Alice, maar ook een moeder met altijd wijze raad en een luisterend oor. Wat hebben we een hoop mooie herrineringen, en wat was je een mooi mens. De altijd leuke feestjes, en altijd wel gezelligheid in huis. Ik zie je nog op de bank zitten tussen de vrienden van gui, met je wijntje, tot dat de oogjes toch een beetje dicht vielen en je maar besloot om naar boven te gaan. Iedereen was altijd welkom, en vaak was niks te gek. De leukste feestjes, verjaardagen of oud en nieuw vierde je op de bunuelstrook. Je was er altijd voor iedereen, in de moeilijke tijden was je er niet alleen voor je zoon, maar ook voor mij, je bent altijd een grote steun geweest, je hebt me met zoveel dingen geholpen en wijze raad gegeven. Zoveel goede gesprekken gehad samen, al ging het niet altijd over leuke dingen, je dacht altijd mee, en deed altijd wat je kon in welke situatie dan ook. Ik draag heel veel mooie herrineringen aan jou in mijn hartje, maar de mooiste is toch wel de geboorte van Jay, daar was jij bij, je stond naast mijn bed, en hebt mij alle kracht gegeven om onze zoon en jullie eerste kleinkind op de wereld te zetten. Zoals ik al vaker heb gezegd, ik had het niet zonder je gekund en ben jou zo dankbaar dat ik mijn mooiste moment in mijn leven met jou mocht delen. En dan niet te vergeten de eindeloze hulp na de bevalling, ik wist mij soms geen raad en daar was jij dan altijd weer, dag en nacht om ons te helpen. Ik heb zoveel van je geleerd.

  Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor mij, maar vooral voor Jay, zonder jou weet ik niet of wij zo’n lief en goed opgevoed kind hadden gehad.

  Nou lieve moeders, ik wacht op jouw seintjes van boven en ik stuur dan wat seintjes naar je terug. Zoals beloofd gaan wij jou trots maken, zodat je vanaf boven met die mooie brede glimlach naar beneden kan kijken. Je was een geweldige schoonmoeder, en een nog betere oma. Wij gaan jou zo ontzettend missen. Dag lieve Alice, ik hou van jou voor altijd.

  Wat je in je hart bewaard raak je nooit meer kwijt ❤️

  Kus Sherida.

 27. Lieve Alice,

  Wat was jij een mooie vrouw, altijd zag je het positieve van alles in.
  Je kon serieus zijn maar het het mooiste van jou is wel de gein die je had.
  Wat heb ik veel gelachen met jou. We hebben gelukkig nog een paar mooie momenten met elkaar mogen hebben.
  Ik hoop dat je je rust hebt gevonden.

  Frans en familie veel sterkte en veel liefs

  Rob

 28. We kenden elkaar denk ik ruim 40 jaar.
  De “Ria Valk” van het Bethlehem Ziekenhuis en later ons trammelant(LLZ)ziekenhuis heb ik je genoemd.
  Wat hebben we daar gelachen!
  Ik kwam je laatst nog tegen;
  Je was aan het fietsen en net terug van een korte vakantie zei je.We hebben toen weer ff staan lachen, over van alles en nog wat.
  Zag de hoop in je ogen.
  Helaas.

  Rust zacht

 29. Lieve Alice, wat een gemis dit. Je was een zeer waardevolle collega bij pkz kraamzorg. We hebben leuke en gezellige pvt middagen en avonden gehad.
  Heel veel sterkte aan alle dierbare die je hebt moeten achter laten.

  Je oud collega van pkz kraamzorg Petra Verhoeven

 30. Lieve Buurtjes,

  Wat een verschrikkelijk bericht kregen we te horen. We hadden zo gehoopt en we hadden jullie nog zoveel tijd samen gegund!

  Toen we naast jullie kwamen wonen was Alice de eerste die bij ons aanbelde met een bosje bloemen om ons welkom te heten, op het punt van bevallen stond ze naast me bed, als er iets was of we wilden iets vragen dan was Alice er.
  Zoals ik altijd zeg; “Alice is het hart van de Bunuelstrook.”

  Als ik haar moet omschrijven: een bonk energie, een krachtige power vrouw met een heel groot hart, levenslustig, een genieter, heerlijk gek, genietend van alle mensen om haar heen.

  Een en al bewondering, wat een fantastische power vrouw! Je bent en blijft voor altijd in ons hart, je bent zo een bijzonder mens, de momenten waarop we je hebben mogen leren kennen koesteren we.

  Frans, zonen, schoondochters en kleinkinderen, heel veel sterkte in deze zware tijd.

  Heel veel liefs,

  Ben, Eva en Xyon

 31. Lieve Alice,

  Het verdrietige nieuws komt ook bij mij binnen.
  Jaren geleden was ik een lid van onze hechten vriendengroep met Robbert.
  In die tijd, onze puberteit, waren we heel vaak bij jullie thuis te vinden.
  Op zaterdag avond verzamelden we met zijn allen bij jullie thuis, de jongens een beetje indrinken, de meiden lekker kletsen, ondertussen Frans vervelen en later op de avond vertrokken we met de hele bende naar Loco of Amphion.
  Guido en Marc waren toen nog wat jonger, dus die zaten in hun pyjama’s op de bank en waren boos als ze alvast naar boven moesten om hun tanden te poetsen.
  Jij dronk graag een wijntje mee. Of je was de hort op. Je was nogal een bezige bij.
  Je werkte in die tijd in het langeland op de obstetrie en daarnaast was je zeer actief op de sportschool. Onvermoeibaar was je. Vol energie. Waar wij als pubers niet vooruit te branden waren was jij 1 bonk energie. Vervolgens hadden jullie je eigen lunchroom met het gezin geopend waar we geregeld met zijn allen even wat kwamen eten of drinken met de vriendengroep.
  Het feestje met Oud&Nieuw “Pimp’s en Ho’s” bij jullie thuis was hilarisch. Liepen wij daar als meiden rond in een playboy bunnies outfit en de jongens als pooiers.
  Maar jij verkleedde net zo hard mee. Wat een avond, wat een thema! En die herinnering dragen we nu 20jaar later nog altijd met ons mee.
  Maar wij luie pubers werden langzaam hardwerkende volwassen en sommige wegen gingen scheiden. Toch ben ik Robbert altijd blijven zien bij onze nog altijd gezamenlijke vrienden vanuit die tijd.
  En zo hoorde ik dat de levenslustige actieve Alice er niet meer is. En dat raakt.

  Ik wil jou alle rust gunnen daar boven. Leun achterover en kijk vol trots naar beneden, naar al je mannen en de kleinkinderen.

  Liefs,
  Shirley

 32. Lieve olijhoekjes,

  27 jaar geleden kwamen wij in de leyens wonen met totaal geen zin om naar zoetermeer te verhuizen.
  Toen zagen wij de jongens streethockeyen en werden al snel bevriend.
  Mede dankzij jullie voelde zoetermeer toch snel als een thuis.
  Alice werd als een 2de moeder voor mij. Als ik bij jullie kwam vluchten voor mijn ouders als ik weer wat geflikt had was Alice als een super gastvrouw voor mij om daarna als bonus moeder mij op mijn flikker te geven omdat ik toch fout zat.
  Wij werden ouder en gingen vaker op stap, met Alice erbij. Je noemde mij jou bodyguard. Iets wat ik altijd met alle liefde wilde zijn voor je. Want, kom nou niet aan mijn bonusmoedertje. De feestjes bij jullie thuis waren top. Een pimps and hoes party waar frans een steiger pijp in huis plaatste voor paaldans acts, 1001 nights feestje en oud en nieuw. Niks was gek genoeg bij jullie en dat paste perfect in mijn straatje.
  27 jaar lief en leed kunnen delen met jullie altijd als grote steun achter mij en mijn gezin. En toen kwam dit klote nieuws. Ik heb aan je ziektebed mogen staan en zelfs nog even lekker naast je gelegen in het ziekenhuis. Ook daar moest ik toch jou bodyguard zijn. Dank jullie wel voor alle steun en liefde die ik/wij van jullie hebben ontvangen. Jullie zijn toppers. Lieve alice ik hou van je dikke kus michel

 33. Lieve Alice
  Mooie Alice
  Gekke Alice
  Drukke Alice
  Altijd positief
  Altijd vrolijk
  Eerlijk
  Sterk
  Vol levenslust

  Wat een groot gemis en inmens verdriet!

  Jou vergeten is onmogelijk en ik zal altijd aan je denken met een grote glimlach op mijn gezicht.
  Dag lieve,mooie,gekke, drukke Alice,dag mooi mens!

  Marit

 34. Lieve Alice,
  Het is nog steeds onwerkelijk dat je er niet meer bent.
  30 maart stuurde je nog een berichtje door via WhatsApp, over het a.s. behandelplan. Gelukkig heb ik je gelijk geantwoord en heb je het gelezen.
  Ik had toen niet kunnen bedenken dat je er 6 dagen later niet meer zou zijn.
  9 Februari hadden we nog een etentje met een hele club collega’s van PKZ, en je was erbij, gezellig “onze altijd vrolijk, goed uitziende, super enthousiaste, sociale en liefdevolle collega”!
  Wat zullen we je allemaal gaan missen!
  Frans, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte en kracht toegewenst, voor nu en de tijd die komen gaat.
  Lieve groet, Petra

 35. Lieve mooie gekke moeders,

  Afscheid is de geboorte van een herinnering
  En het zijn al zoveel herinneringen met jou, vol liefde en heel veel humor.
  Dankjewel voor alles!
  Dankjewel voor wie jij bent en altijd zal zijn!

  Lylt❤️

 36. R.I.P Alice.. bewondering voor jouw positiviteit en moed..
  Je was gewoon zo, vrolijk en spontaan en zo zullen wij ook altijd aan je blijven denken. Gesprekjes als wij elkaar tegen kwamen, ook de laatste keer zal ik nooit vergeten..ik had zelfs goede moed, helaas is het het je niet gegeven. Heel veel sterkte voor je gezin en familie.

 37. Lieve Alice

  Ga je missen!! Bewonder je kracht en moed!! Maak er een feest van boven de wolken.
  Familie en vrienden veel sterkte met het verlies van deze bijzondere vrouw, koester de vele herinneringen die jullie ongetwijfeld zullen hebben net als ik.

  Liefs Nancy

 38. Lieve Alice,

  Wat zal jij gemist worden, zo n lief mooi mens. Bedankt voor alle mooie herinneren aan jou! Dat je snel bij Lizzy kwam kijken toen ze geboren was. Je was zo zorgzaam voor iedereen! Wij wensen de familie en vrienden allemaal heel veel sterkte bij dit verlies.

  Liefs Jules Denise en de kids

 39. Lieve Alice,

  Als je aanwezig was bij Move4live was je ook echt aanwezig. We zullen je missen.

  RIP

  Henk

 40. Lieve Alice,

  Waarom kreeg iedereen een glimlach op zijn gezicht als jij binnen was bij Move4Life.
  Rust zacht.

  Yke

 41. Lieve Alice,vanaf de eerste dag dat wij jullie leerden kennen (Un Allegra), was jij de spontaanse- bezigste vrolijkste maar vooral een zeer sociale vrouw. We hebben door jaren heen veel plezier met elkaar beleeft met uitjes e.d. Vergeten zullen wij je nooit, jij houdt altijd een warm plekje in ons hart💕 Wij wensen Frans en de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe in de komende tijd. Lieve schat rust zacht. Mary&Bert.

 42. Ik heb zojuist het vreselijke bericht ontvangen van het overlijden van de altijd actieve en vrolijke Alice. Wat hebben wij een fijne tijd als collega’s en oudgedienden bij Move4life mee mogen maken. Altijd veel steun van haar en vrolijkheid. Ik wens Frans, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij dit grote verlies.

 43. Lieve Alice,
  Thanks voor de leuke en vrolijke memories.
  En dat waren er veel.
  Gecondoleerd familie.
  Veel liefs

 44. Lieve Alice,wat schrok ik van het bericht van gisteren, kon het niet geloven. En nu moeten we nadenken over de mooie herinneringen, ja dat zijn er veel te veel en alleen maar mooie herinneringen. Ik als persoon keek altijd vol trots naar je hoe jij overal een feestje van maakte, maar we hebben soms ook samen een traantje weggepinkt maar dat vonden we ook oké. Maar nu moet ik het alleen doen 💔.maar ik wens jou familie heel veel sterkte toe in deze moeilijk tijd.
  Diana en Haike

 45. Lieve buuf,

  Wat gaan we jou missen op de Bunuelstrook.
  Altijd een lach op je gezicht, druk in de weer of genietend in de zon, met een boek en wijntje op het bankje voor jullie deur.
  Je had altijd we even tijd voor een praatje en een gekkigheidje.
  Dag lieverd!

 46. Lieve Alice.
  Ik ben dankbaar dat ik je heb gekend.
  Wat was jij een geweldig lieve, leuke en vooral positieve vrouw.
  Ik weet zeker dat ik nu nog steeds zo vief ben dank zij jouw Aerobics lessen!
  Als je aan de andere kant aankomt, doe je dan mijn lief de groeten?
  Frans en kinderen veel sterkte nu en de komende tijd.

 47. Dag lieve buurvrouw Alice!
  Geen snoepje, geen ijsje, geen tekening of kunstwerk meer.
  Geen knuffel en geen lach.
  Geen praatje, geen klusje.
  Wij zeggen jou gedag.
  We zullen je missen!

 48. Lieve Alice,

  PKZ is wat ons verbint! De kraamzorg, een vak waar al jouw passie zichtbaar was. Ik heb het van je mogen leren. Jij, altijd stralend en netjes, haren gekapt en make up op. Zelfs in de nacht! Ik heb je wel eens gevraagd of je zittend slaapt! Als ik mijn witte pak aan trek neem ik graag jouw passie en liefde mee naar alle nieuwe ouders en baby’s! Lieve familie, ik wens jullie mooie herinneringen en veel kracht toe de komende tijd! Lieve Alice laat je af en toe even de zon over ons schijnen!?

  Hele dikke knuffel,
  Maaike Huis in’t Veld

 49. Lieve Alice,
  De Bunuelstrook zal nooit meer het zelfde zijn zonder jou.
  Nooit meer gezellig een praatje.
  Nooit meer jou vrolijk op de fiets of in je auto voorbij zien rijden.
  Nooit meer een spontaan feestje op oudejaarsavond.
  Nooit meer samen een wijntje en dan lekker doorzakken.
  Lieve Alice wat zullen wij jou gaan missen!
  Liefs Dik & Ingrid🌹❤️

 50. Lieve Alice, onvermoeibaar was jij bij Move4life. We gaan je missen. Alle familie en vrienden van Alice wens ik ontzettend veel sterkte.

 51. Lieve Alice
  We gaan je missen en wensen de familie en kinderen veel sterkte in de komende tijd
  Het is niet te bevatten dat je er niet meer bent
  Je bent een topper en we hebben leuke uitjes met elkaar gehad zoals high tea visbak party bij mij thuis enz. 🐟🐟
  Rust zacht Lolitha En Aad Buijs

 52. Lieve Alice,

  Zo bijzonder, zo lief, altijd een luisterend oor. jij en Frans hebben zo heel veel voor ons betekent, een hele bijzondere vriendschap. Een lach en ook soms een traan. Dankbaar dat we jullie hebben leren kennen, dat is een verrijking geweest in ons leven. We gaan je zo erg missen. Heel veel sterkte voor je lieve familie. Voor altijd in ons hart. Dag lieve vriendin 💐

 53. Lieve Alice,

  Wat zal het een grote leegte zijn voor heel veel mensen hier die je achter laat. Voor mij ben je een enorme steun en hulp geweest in de 21 jaar dat ik je kende. De geweldige en mooie momenten die jij mij hebt gegeven tijdens mijn zwangerschap 2 mnd in het llz zullen nooit meer worden vergeten. Hier begon mijn bewondering voor jou en houd ik zoveel mooie herinneringen aan over. Zal je daarom ook heel erg missen op deze aardbodem. Eens komen we elkaar weer tegen lieverd. Ik wens manlief en (klein) kinderen en alle verdere familieleden en vrienden heel veel kracht en sterkte toe met dit enorm groot verlies. De hemel is een grote prachtige engel rijker. Dat Alice nu mag rusten zonder pijn en verdriet 🙏 🌹

 54. Lieve Alice, ik heb je leren kennen als een lieve, warme, actieve maar vooral als een hele betrokkene persoonlijkheid. Met heel veel bewondering en respect heb ik naar jouw niet aflatende positiviteit en vechtlust gekeken. Het heeft helaas niet zo mogen zijn! Je zal door iedereen, maar vooral door jouw familie ontzettend worden gemist. Heel veel sterkte voor hen en de kracht om dit enorme verlies te verwerken.
  Ik ben dankbaar jou te hebben mogen kennen.
  Rust nu maar zacht, lieve Alice! 🌟
  Judith van Leent

 55. Lieve lieve Alice

  Wat ga ik jou vreselijk missen !!
  Je was een fantastische lieve vriendin die voor mij klaar stond in zware tijden. En wat hebben we samen fijne gesprekken gehad onder de vele bakkies koffie en lunch.

  Alles kon ik met je bespreken niks was te gek voor jou. We hadden nog zoveel plannen samen en toen kwamen daar zomaar ineens de vreselijke zware tijden voor jou en je gezin. Onwerkelijk gewoon, ik kan het nog steeds niet bevatten.
  Wat kan het leven toch vreselijk oneerlijk zijn want waarom moest dit jou nou toch overkomen.

  Henk en ik zijn je dankbaar voor je geweldige vriendschap en dat heb ik je gelukkig nog kunnen laten weten. ❤️

  Dankjewel voor alles lieve dappere geweldige mooie prachtige vriendin.❤️
  Heel veel sterkte voor Frans en de kinderen en kleinkinderen.

  Liefs Henk en Wieneke

 56. Hey moeders,

  Afgelopen weken zijn er een hoop herinneringen bij mij naar boven gekomen. Zoveel met je meegemaakt. Ook een aantal droevige momenten, maar hoofdzakelijk alleen hele leuke en gezellige.

  Als allereerste de TT van assen. Heb zelf helemaal niets met motorracen, maar het kaartje van Frans was over dus had je mij meegevraagd. Samen met Aad in de camper. De race was bijzaak, maar het feest op de camping en de nacht van Assen waren fantastisch. Super slecht weer het hele weekend. Eten bij de chinees na de hele dag drank. Heel je gezicht zat tot achter je oren onder de bami pang hang. En s’morgens buiten douchen.

  Dan het werken in un allegra, dat ik alleen maar deed vanwege de gezelligheid met jullie. Lekker een broodje bal van Guido tussen de middag.

  Alle feestjes samen in huis met oudjaar, in locomotion of het stadshart. Meestal was jij er al als eerste en hoefde ik alleen maar op zoek naar een swingende bos blond haar ergens vooraan het podium. De weekenden in de zomer voor de deur met z’n allen op dat blauw gele (later witte) bankje.

  Uiteraard de geboorte van Sem. S’avonds om 20:00 stond je al voor de deur om ons de eerste nacht door te helpen. En de kraamweek, waarin het huis denk ik nog nooit zo schoon geweest is. Tussendoor werkte je de visite, als ze te lang bleven hangen vakkundig naar buiten.

  Natuurlijk de vakantie naar Ibiza toen je 60 werd en ik als 4e zoon mee mocht.

  En dan uiteraard al die keren dat ik gewoon zomaar langs kwam. Meestal met Robbert of Guido, maar ook vaak gewoon alleen. Via de achterdeur naar binnen. Heeey jongen wil je wat drinken zei je dan. Frans riep dan vanuit z’n stoel heb je hem weer, als je maar van mn bier afblijft. Vaak kon ik in het weekend ook gewoon blijven eten, alles kon en mocht. De keer die mij nog het meest bijstaat, was toen je een boeren en scheten pot had gemaakt. Een briefje met alle namen. Aan het aantal streepjes kon je zien dat het weinig hielp. Jef is niet normaal met die gasten aan tafel zei je dan. Smeerpijpen zijn het. En vervolgens hoorde ik 4 boeren, en Marc die er achteraan zei: ‘schrijf er bij mij maar vast 5 op, want er komt nog meer aan’. Toen liet ik er zelf een paar en werd ik ook op het lijstje gezet. Het gebeurde ook vaak zat midden in de nacht. Daar was je minder blij mee en kwam je de trap af stormen. De keren dat ik op de bank bij jullie heb geslapen terwijl mijn eigen bed 100 meter verderop stond, zijn ontelbaar. Had het zelf voor elkaar dat ik mijn eigen dekentje had. Beetje jammer was wel dat Frans al om 06:00 koffie ging zetten.

  2e kerstdag was ook standaard. Ook daar mocht ik een keer als 4e zoon mee uiteten. Verder altijd eerst thuis eten met de familie en dan naar jullie. Meestal ging Frans dan naar boven en was jij aan het vechten om niet aan tafel in slaap te vallen, maar je moest en zou blijven zitten.

  Lieve Alice, ik heb mij door jou en uiteraard ook Frans altijd super welkom gevoeld. Daardoor was je voor mij echt mijn 2e moeder. Bij jou was het glas altijd half vol, althans na de eerste slok. Namens mij, en denk dat ik wel mag spreken namens velen uit de vrienden groep, bedankt voor alles, we gaan je super erg missen. En ik zal Frans in de gaten houden. Beloof ieder jaar met hem naar de F1 te gaan.

  Dikke kus Jeffrey

 57. Lieve Alice,

  Wat een leegte laat jij achter, ik ga je missen.
  Wens je man, kinderen en kleinkinderen sterkte toe, met dit ongelooflijk verlies.
  Lilian Schram

 58. Wat zal ik je missen lieve Alice!
  De allerbeste en liefste vriendin/collega die je maar kan hebben in je leven. Altijd tijd en aandacht voor een ander of een lief ondersteunend woord waarmee je jouw positiviteit doorgaf.
  Wat hebben we leuke tijden gehad samen en veel gelachen, dat vooral!
  Een feestbeest, een clown, een geweldige vrouw, moeder en oma , ik zal vast iets vergeten want je was nog zoveel meer dan dat. Niet te beschrijven. Daar aan de andere kant hoop ik dat je weer vrij bent van alle pijn die hebt moeten doorstaan. Dag lieve Alice, de hemel heeft er een prachtige engel bij❤️
  Frans en kinderen, heeeeel veeeeel sterkte!!

 59. Alice, goede reis en tot ziens in een betere wereld. Dank voor jouw nimmer aflatende positieve en vrolijke instelling, dat gaf energie aan velen en is een voorbeeld voor velen. Liefs Magda.

 60. Gecondoleerd met het verlies van jullie bijzondere, dappere, sterke, lieve Alice. Zij laat heel veel mooie herinneringen achter.
  Sterkte en kracht voor de familie en allen die haar dierbaar waren.
  Liefs, Lidy Poelstra

 61. Allerliefste Alice,zoveel ontzag voor jou strijd,het was je zo gegund om nog wat tijd te krijgen om met je lieve familie door te brengen,wens jou familie heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken Annemarie van den Akker

 62. Je wordt nu al gemist, je was een fantastische vrouw, een geweldige collega. Je wordt nooit vergeten. Ik wens de familie veel sterkte toe, gecondoleerd.
  Veel lief van Jalel🌹🌹🌹🌹♥️

Alice Olijhoek- Schuijt
Rouwkaart Alice Olijhoek - Schuijt voorkant
Rouwkaart Alice Olijhoek - Schuijt binnenkant

Alice Olijhoek - Schuijt

26 mei 1959 - 5 april 2023

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.