079 5000 250 dag en nacht

Uitvaartzorg Zoetermeer

Uitvaartzorg vanuit het hart!
Direct contact 079 5000 250WhatsApp Mij

Uitvaartzorg Zoetermeer

Uitvaartzorg vanuit het hart!
Direct contact 079 5000 250WhatsApp Mij

Samen zorgen voor een liefdevolle herinnering

Persoonlijke uitvaart in Zoetermeer

Infinity Uitvaartzorg is gevestigd in Zoetermeer. Sinds 1998 ben ik met veel plezier woonachtig in Zoetermeer, ondanks dat ik ben geboren en getogen in Den Haag. Het is dan ook fijn dat ik mensen van dienst kan zijn in de regio Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk en omstreken. Mijn doel is ervoor te zorgen dat u kunt terugkijken op een warm en liefdevol afscheid.

Monique Kupras Speech Uitvaart Crematorium Zoetermeer
begrafenis zoetermeer

Vrije keuze begrafenisonderneming

Op een bepaald moment is het afscheid definitief in zicht. Veel ernstig zieke mensen willen hun leven afsluiten met een persoonlijke begrafenis. Grote begrafenisondernemingen schieten daarin vaak tekort. De verzekeraar van uw uitvaartpolis hoeft niet perse uw uitvaartverzorger te zijn. U bent vrij om een uitvaartonderneming te kiezen. Valt uw keuze op Infinity Uitvaartzorg? Dan kiest u voor een kleinschalige, professionele uitvaartverzorger uit Zoetermeer met één aanspreekpunt. Warm, betrokken en met oog voor detail.

Mogelijkheden van een begrafenis in Zoetermeer

Na de eerste emoties moeten er beslissingen genomen worden. Wordt het een begrafenis of een crematie? Op welke manier wordt de overledene opgebaard? De organisatie van een uitvaart kent vele mogelijkheden. Maar wat past het best bij de unieke persoonlijkheid van uw dierbare? Samen met u zet ik stap voor stap alle wensen en mogelijkheden op een rij voor een uitvaart die geheel past bij uw dierbare, omdat een herkenbaar afscheid troost biedt.

begrafenis in zoetermeer

Ik ben beslist geen “zwarte kraai”, werk op een informele manier vanuit mijn hart met soms een vleugje humor.

Monique Kupras

Uitvaartcentrum Zoetermeer

In Zoetermeer zijn er twee uitvaartcentra beschikbaar. Een daarvan is gevestigd nabij Snowworld. Deze heeft meerdere opbaarkamers cq 24-uurs kamers. Het grootste voordeel is dat het direct bij crematorium Meerbloemhof gelegen is. De overledene kan dan vanuit de rouwkamer binnendoor naar de aula van het crematorium verplaatst worden. Het uitvaartcentrum ligt ook direct aan begraafplaats Hoflaan.

Het uitvaartcentrum welke gelegen is in Meerzicht, is een uitvaartcentrum die behalve opbaarkamers ook beschikking heeft over één 24-uurs kamer. In beide uitvaartcentra kunnen er afscheidsbijeenkomsten gehouden worden en is er achteraf de mogelijkheid tot een informeel samenzijn. Ik heb veel ervaring met het verzorgen van plechtigheden in beide uitvaartcentra en weet alle mogelijkheden optimaal te benutten.

Maar er zijn meer alternatieve locatie’s in Zoetermeer voor het houden van een afscheidsbijeenkomst. Men is namelijk niet verplicht om de bijeenkomst in de aula van een uitvaartcentrum of crematorium te laten plaatsvinden. Men kan uitwijken naar andere locatie’s zoals Het Wapen van Zoetermeer, Hoeve Kromwijk of Dekker Zoetermeer. Men ervaart deze locatie’s vaak als veel minder ‘zwaar’ en ook heel persoonlijk. Ik kan u goed adviseren wat de mogelijkheden zijn in de regio Zoetermeer en welke van deze locaties passend kunnen zijn bij de overledene en bij u.

Uitvaartcentrum zoetermeer

Crematorium Meerbloemhof

Crematorium Meerbloemhof (onderdeel van Monuta Crematoria Exploitatie BV) is gebouwd in 2006. De aula is prachtig en heeft aan de zijkant uitzicht op een vijver en een mooi groen gedeelte van de begraafplaats. Vanaf juni 2018 is het mogelijk om een thema te kiezen als achtergrond op de ronde wand in de aula.

Er kan muziek worden afgespeeld en foto’s en filmpjes kunnen worden gepresenteerd. Verder is er een vleugel en een orgel. Er zijn 170 zitplaatsen en meer dan 100 staanplaatsen. Ook de ontvangstruimte kan men gebruiken bij meer bezoekers. Dan worden de tv-schermen aangezet, zodat de plechtigheid daar ook te volgen is.

Adresgegevens:

Crematorium Meerbloemhof
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

crematorium meerbloemhof achterkant, tijdens de zomer maanden
aula crematorium zoetermeer thema natuur

Begraafplaats Binnenweg

Zoetermeer heeft een crematorium en twee begraafplaatsen. De oudste begraafplaats is die aan de Binnenweg en is in 1956 in gebruik genomen. Het is een kleinere begraafplaats waar vaak oud-Zoetermeerders begraven willen worden. Er zijn alleen particuliere graven beschikbaar en enkele daarvan hebben zelfs de zogenaamde eeuwige grafrust. Begraafplaats Binnenweg heeft een eenvoudige inrichting en er zijn hier geen faciliteiten aanwezig zoals een aula en/of een condoleanceruimte. Deze diensten moeten dan op een andere locatie plaatsvinden, bijvoorbeeld in de aula van het crematorium in Zoetermeer.

Adresgegevens:

Begraafplaats Binnenweg
Binnenweg 2
2717 XE Zoetermeer

Begraafplaats Hoflaan

De grootste begraafplaats in Zoetermeer is de algemene begraafplaats Hoflaan aan de Buytenparklaan. Deze begraafplaats is in de jaren 70 in gebruik genomen. Vijvers, mini heuvels, watervallen, bruggen en stenen rivierbeddingen vormen het decor van begraafplaats Hoflaan. Naast het begraven in algemene en particuliere graven zijn er mogelijkheden voor de bestemming van de as van een overledene. De begraafplaats heeft een strooiveld, een urnentuin en een urnenmuur (columbarium). Sinds 1 juni 2017 is de begraafplaats uitgebreid met 1800 nieuwe graven in een parkachtige omgeving. Tevens is de urnenmuur, die dateerde van 1978, vervangen door een nieuwe urnenmuur.

Begraafplaats Hoflaan maakt gebruik van de faciliteiten van crematorium Meerbloemhof. Deze staat op de begraafplaats en vanuit de aula van het crematorium kan men, via de mooie brug, de begraafplaats gemakkelijk bereiken. De brug kunnen we eventueel benutten om een erehaag te vormen voor de overledene.

Adresgegevens:

Begraafplaats Hoflaan
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

begraafplaats binnenweg
begraafplaats hoflaan zoetermeer met bruggen en vijvers
gerenoveerde urnenmuur begraafplaats hoflaan
nieuwe brug begraafplaats hoflaan en crematorium meerbloemhof

Begraafplaats H. Nicolaaskerk

De huidige rooms- katholieke begraafplaats achter de H.Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat 24 is volledig gerenoveerd. In oktober 2017 zijn de bestaande graven (op enkele na) geruimd. Begin 2018 is men begonnen met de herindeling en beplanting van de begraafplaats en vanaf juli 2018 is er weer plaats voor 137 nieuwe zandgraven en 100 urnengraven. Sinds kort staat er ook een bijzondere grote stalen kunstwerk die een silhouet is van de voormalig Verrijzeniskapel die in 1971 was gesloopt. Daarnaast is de begraafplaats begrensd door een mooi hekwerk met zo veel mogelijk nieuwe bomen, zodat de begraafplaats een plek van rust is in het centrum van de Dorpsstraat. De tarieven van zandgraven en urnengraven zijn bekend en ik kan u helpen met het verzorgen van een persoonlijke begrafenis op deze unieke locatie.

Zaterdag 14 juli 2018 heeft de opening van de nieuwe begraafplaats plaatsgevonden. De begraafplaats is door de bisschop Van der Hende ingezegend en inmiddels in gebruik genomen.

Adresgegevens:

Begraafplaats H. Nicolaaskerk
Dorpsstraat 24
2712 AL Zoetermeer

Nicolaaskerk achterkant vanuit kunstwerk verrijzenis
de kapelaan st nicolaaskerk infinity uitvaartzorg

Oude Kerk Zoetermeer

De Oude Kerk in Zoetermeer is een sfeervolle historische kerk met een uitstekende akoestiek. Het gebouw leent zich, naast kerkelijk gebruik, goed voor culturele manifestaties, concerten, tentoonstellingen en bijeenkomsten.

Sinds februari 2020 beschikt de Oude Kerk over een aanbouw genaamd De Herberg. De Herberg past bij de symmetrie van de Oude Kerk en beschikt over faciliteiten om evenementen te organiseren zoals rouwplechtigheden en condoleances.

De inrichting is modern en warm. Het beschikt over faciliteiten zoals een eigen keuken en de mogelijkheid om een fotopresentatie te tonen.

De begraafplaats bij de Oude Kerk is niet meer in gebruik.

Adresgegevens:

Oude Kerk Zoetermeer
Dorpsstraat 59
2712 AD Zoetermeer

oude kerk zoetermeer volg wagen infinity uitvaartzorg
Oude Kerk Zoetermeer kerktoren
Oude Kerk Zoetermeer De Herberg
Oude Kerk Zoetermeer De Herberg Condoleance ruimte

Het Wapen van Zoetermeer

Het is niet verplicht om de uitvaart in de aula van het crematorium of van de begraafplaats te laten plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld ook heel goed bij Het Wapen van Zoetermeer (vroeger “Boerderij In de Drie Hooibargen”). Deze locatie leent zich heel goed om een afscheidsplechtigheid te houden. Er zijn verschillende ruimtes in verschillende formaten en sferen beschikbaar. Zo is er een apart staand gebouw waar kleine gezelschappen heel goed passen. Maar ook groter met 80 zitplaatsen, maximaal 100 personen totaal. Alle zalen zijn geheel naar eigen smaak en opstelling in te richten.

Bij goed weer is het zelfs mogelijk om buiten, onder de hooibargen, een mooie plek te creëren voor het afscheid of voor de condoleance daarna.
Na de afscheidsplechtigheid kunnen de mensen er voor kiezen om in dezelfde ruimte te blijven voor de condoleance of te verplaatsen naar één van de andere ruimtes.
Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld een koffiearrangement, luncharrangement of borrelarrangement. Uiteraard kan alles op maat worden aangepast.

De mensen die hier een afscheidsplechtigheid hebben meegemaakt zijn allen zeer te spreken over de locatie en de beleving bij Het Wapen van Zoetermeer.  Zij zeggen dat het minder zwaar en heel persoonlijk aanvoelt.

Adresgegevens:

Het Wapen van Zoetermeer
Zegwaartseweg 31
2723 PA Zoetermeer

kleine gezelschap ruimte ingang voor een uitvaart bij het wapen van zoetermeer
wapen-van-zoetermeer-uitvaart-infinity-uitvaartzorg-monique-kupras-loopt-voor-de-auto
het wapen van zoetermeer afscheidsplechtigheid zaal kleine groepen
wapen van zoetermeer condoleance bijeenkomsten mogelijkheden

Zoetermeerse referenties

Vele nabestaanden nemen de moeite om na de uitvaart referenties door middel van een enquete van Keurmerk Persoonlijke Uitvaart of van Feedback Company in te vullen of een persoonlijk kaartje of mailtje te sturen. Dit stel ik bijzonder op prijs.

Klant Reviews over Infinity Uitvaartzorg

Wij als familie willen je nogmaals bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Je bent een warme, lieve, betrokken en geweldige vrouw! Alle wensen en behoeften van onze moeder heb je tot in de puntjes geregeld; het geeft zoveel voldoening! Inmiddels hebben we enorm veel complimenten gekregen hoe jij de uitvaart van onze moeder hebt geregeld. En terecht; het was bijzonder mooi. Veel dank voor dit waardige afscheid Monique.

Sandra en Alex van Hoogenhuizen

Zoetermeer

Wij zijn zeer goed begeleid door Monique Kupras. Heel veel persoonlijk contact. Op een zeer rustige wijze hebben we alles kunnen doorspreken. Door haar ervaring heeft ze mooie ideeen naar voren gebracht. De plechtigheid is precies zo gelopen zoals we hadden besproken. Op haar mooie rustige wijze heeft ze alles mooi gezegd en aangekondigd. Veel tijd heeft ze besteed aan de foto’s en ideeen. Bijvoorbeeld had Monique ook nog foto’s gemaakt van de bloemen die zij ons later heeft gestuurd. Die dingen maken zoals een uitvaartondernemer moet zijn. Wij zijn een zeer tevreden klant.

Mevrouw André - Beeuwkes

Zoetermeer

De crematie van onze vader was bij Monique in goede handen. Zij is zeer professioneel, attent, discreet, rustig, geduldig en haar aanpak is warm en persoonlijk. Ze heeft mijn broer en mij heel professioneel bijgestaan, goed geluisterd en goede adviezen gegeven. Met begrip voor de situatie. Op die manier heeft ze ons écht ontzorgd. Wij zijn zeer tevreden over haar persoonlijke stijl en aanpak en bevelen haar zeker aan bij anderen. Monique, heel veel lof en dank voor alles wat je voor ons gedaan hebt!

Carla Zuiderwijk

Zoetermeer

Het is goed om te weten wat de kosten voor een uitvaart op maat kunnen zijn. Een hulpmiddel hierbij is de uitvaartofferte aanvraag. U ontvangt de offerte uiterlijk 24 uur na de verzending per mail. Als u met spoed een offerte nodig heeft, neemt u dan telefonisch contact op.

Verhalen

Elke uitvaart kent zijn eigen verhaal, hoe verdrietig en ingrijpend een overlijden in alle gevallen ook is. Verhalen die behalve ontroerend vaak ook vertederend zijn. Over al deze verhalen hou ik een blog bij. Uiteraard met toestemming van de nabestaanden.

10 jaar Infinity Uitvaartzorg

10 jaar Infinity Uitvaartzorg

Wat ben ik ongelofelijk trots op 10 jaar Infinity Uitvaartzorg! Ik kijk met veel liefde terug op deze 10 jaar, waar ik voor zoveel mensen iets heb kunnen betekenen. Het Streekblad heeft me geïnterviewd en dit mooie artikel is het resultaat. ∞ Geheel artikel is te...

Lees meer
Verhalen schrijven

Verhalen schrijven

Ik realiseer me dat het schrijven van verhalen op een zeer laag pitje heeft gestaan de afgelopen periode. Uiteraard heeft corona en de drukte daaromheen bij Infinity Uitvaartzorg daartoe bijgedragen. Vele bijzondere, warme en liefdevolle uitvaarten heb ik mogen...

Lees meer
Onverwacht overlijden

Onverwacht overlijden

"Nog geen 3 maanden na het overlijden van onze moeder kwam onverwacht onze vader te overlijden…“ Zoals u zult begrijpen is dit een ingrijpende gebeurtenis geweest voor de kinderen van deze moeder en vader. Het doet me ontzettend goed dat ik hen bij beide uitvaarten op...

Lees meer

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.