079 5000 250 dag en nacht

Crematie of begrafenis

Een belangrijke keuze

Sommige mensen weten tijdens hun leven precies wat ze willen. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor de uitvoering van hun uitvaart. Andere mensen twijfelen en/of laten de beslissing aan de nabestaanden over. Dat kan bijzonder lastig zijn. Het is verstandig om tijdig na te denken over de keuze van een crematie of begrafenis. Een overlijden brengt al zoveel emoties mee. Een weloverwogen beslissing tijdens uw leven verzacht het verdriet van de nabestaanden na uw overlijden. Tijdens een persoonlijk gesprek kan ik u hierbij helpen.

 

Kiest u voor een crematie?

De argumenten om te kiezen voor een crematie zijn heel divers. Een crematie kent vele voordelen. Het neemt geen ruimte in zoals een graf op een begraafplaats en de herdenkingsmogelijkheden zijn zeer uitgebreid. U kunt de as uitstrooien op een plek naar keuze of in een urn thuis bewaren. De urn kan bijgezet worden in een familiegraf en een deel van de as kan bijvoorbeeld verwerkt worden in een sieraad. Tot slot zijn de kosten voor een crematie meestal lager dan de kosten van een begrafenis.

crematie urn vlinder infinity uitvaartzorg
begrafenis met dragers en uitvaartleider met bloemen

Kiest u voor een begrafenis?

De keuze voor een begrafenis gebeurt vaak op grond van voorkeur, geloofsovertuiging of traditie. Of er is bijvoorbeeld al een familiegraf. Het graf is een plek waar men de dierbare overledene kan herdenken. Het biedt op die manier rust, troost en het schept de gelegenheid om mooie herinneringen te koesteren.

U heeft de keuze tussen een algemeen en een particulier graf. Deze keuze heeft gevolgen voor de kosten, de duur van het grafrecht en het gedenkmonument.

Wat is een algemeen graf?

In een algemeen graf worden meerdere personen boven elkaar begraven. In de meeste algemene graven is plaats voor drie willekeurige personen. De begraafplaats bepaalt wie waar komt te liggen. De mogelijkheid tot het plaatsen van een gedenkmonument is beperkt. De wettelijke grafrusttermijn is tien jaar. Daarna kan het graf geruimd worden. Een algemeen graf is goedkoper dan een particulier graf.

Wat is een particulier graf?

Een particulier graf kunt u ‘kopen’; u koopt het recht op een graf. Dit betekent dat u het graf eigenlijk huurt voor een bepaalde periode; bijvoorbeeld voor 20 of 30 jaar. Dit grafrecht kunt u na beëindiging van de looptijd verlengen. In een particulier graf zijn meerdere plaatsen beschikbaar. De rechthebbende bepaalt wie er in het graf mag worden begraven. De prijs van een particulier graf hangt af van de gemeente, de grootte en de termijn van de grafrechten. Bij een eigen graf zijn er veel mogelijkheden om een gedenkmonument te plaatsen.

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.