079 5000 250 dag en nacht

Crematorium Zoetermeer

Infinity Uitvaartzorg - Uitvaartzorg vanuit het hart!

Monuta Crematorium Meerbloemhof
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

Direct Contact 079 5000 250

Crematorium Zoetermeer voor een passend afscheid

Crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer

Crematorium Meerbloemhof (onderdeel van Monuta) is gebouwd in 2006. Het crematorium ligt in een parkachtige omgeving. Wegens uitbreiding van de bestaande begraafplaats in 2017 met 1800 graven, is aan de voorzijde van het crematorium een geheel nieuwe oprijlaan en een nieuwe brug naar de begraafplaats gerealiseerd. Het bestaande parkeerterrein is aangepast. De oprijlaan is heel ruim opgezet waardoor de rouwauto helemaal tot aan het crematoriumgebouw kan voorrijden. De overledene kan dan, indien gewenst, van daar uit door de familie naar binnen gedragen worden.

Direkt om de hoek (150m)  van het crematorium Meerbloemhof is een Connexxion bushalte.

Vooraanzicht crematorium Zoetermeer met Monique Kupras
aula crematorium meerbloemhof thema landschap
aula crematorium Zoetermeer thema bloemen

Aula van crematorium Meerbloemhof

De aula van crematorium Meerbloemhof is aan de buitenkant bedekt met roestend gevelmateriaal. Deze enorme platen die door hun langzame roestvorming de vergankelijkheid uitbeelden zijn indrukwekkend.
De aula heeft een ovale vorm. Op de wand kan sinds juni 2018 een panorama foto geprojecteerd worden. Er kan gekozen worden uit verschillende thema’s zoals bloemen, duinen, bos, zee, sterrenhemel en seizoenen.

De ruime aula bevat 170 zitplaatsen en er zijn ruim 100 staanplaatsen beschikbaar. Bij nog grotere aantallen gasten kan men ook de ontvangstruimte erbij betrekken. Dan worden de tv-schermen aangezet, zodat de plechtigheid daar ook te volgen is. Behalve een piano is ook een orgel aanwezig. Tevens is er ruimte voor live muziek, kan er ook mechanische muziek worden afgespeeld en kunnen er ook foto’s en filmpjes worden gepresenteerd op de wand rechts van de kist.

De achterzijde van de aula wordt voor het grootste gedeelte omgeven door een vijver. In geval van een begrafenis is er de mogelijkheid om, via een brug die de uitgang van de aula naar de begraafplaats verbindt, een erehaag te vormen.

Afscheid met een klein gezelschap in crematorium Meerbloemhof

De ontvangstruimte voor de familie, de zogeheten “familiekamer”, wordt ook wel gebruikt voor een afscheid met een klein gezelschap van maximaal 15 personen. Het is een prettige ruimte waar je je met een klein gezelschap niet zo verloren in voelt. Er kan ook muziek geluisterd worden in deze ruimte en spreken kan gewoon zonder microfoon. Zo kan er intiem en liefdevol afscheid genomen worden.

crematorium zoetermeer familiekamer met kist
bloemen in de winter langs het pad begraafplaats xoetermeer
crematorium meerbloemhof
sterrenhemel aula crematorium meerbloemhof
lonemen van de zomer langs het pad begraafplaats hoflaan

Ontvangkamer in crematorium Zoetermeer

Na de plechtigheid vindt de condoleance plaats in de zogenaamde ontvangkamer, ook wel de koffiekamer genoemd. De naam koffiekamer stamt nog uit de tijd dat tijdens de condoleances meestal alleen koffie met cake werd aangeboden. Maar gelukkig is die tijd voorbij met de komst van persoonlijke uitvaarten. Zo is de ontvangkamer van crematorium Zoetermeer heel modern ingericht en kan men hier diverse (luxe) versnaperingen nuttigen. Dit dient wel vooraf met de uitvaartonderneming besproken te worden.

In verband met de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid mogen geen eigen meegebrachte hapjes worden geserveerd.

Adresgegevens:

Crematorium Meerbloemhof
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

koffie ruimte of wel condoleance ruimte in crematorium

Persoonlijke crematie met Infinity Uitvaartzorg

Infinity Uitvaartzorg heeft jarenlange ervaring met het regelen van crematies en begrafenissen in samenwerking met crematorium Meerbloemhof. Valt uw keuze op Infinity Uitvaartzorg? Dan kiest u voor een kleinschalige, professionele uitvaartverzorger uit Zoetermeer met één aanspreekpunt. Warm, betrokken en met oog voor detail.

rouwauto princess uitvaartverzorger Monique Kupras

Het is goed om te weten wat de kosten voor een crematie op maat kunnen zijn. Een hulpmiddel hierbij is de uitvaartofferte aanvraag. U ontvangt de offerte uiterlijk 24 uur na de verzending per mail. Als u met spoed een offerte nodig heeft, neemt u dan telefonisch contact op.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en uitvaart in crematorium Meerbloemhof te Zoetermeer update 16 februari 2022

Is het mogelijk om beeldopnamen van de uitvaart maken in crematorium Zoetermeer?

Live-streaming of een beeld- en geluidsopname van de bijeenkomst in crematorium Meerbloemhof is mogelijk.

Wat zijn de catering mogelijkheden bij crematorium Meerbloemhof?

Er kan gebruik worden gemaakt van de koffiekamer en consumpties worden geserveerd.

Mag ik bij mijn dierbare begeleiden tot aan de oven van crematorium?

Men mag met 10 personen mee naar de ovenruimte van crematorium Zoetermeer

Komt uitvaartverzorger van Infinity Uitvaartzorg bij ons thuis om een uitvaart te regelen?

Als er bij de nabestaanden die de uitvaart met mij willen regelen geen enkele gezondheidsklachten zijn, dan is het nog steeds mogelijk de uitvaart persoonlijk bij u thuis met elkaar te regelen.

Heeft u nog meer vragen over coronavirus en het regelen van een uitvaart?

Infinity Uitvaartzorg is dag en nacht bereikbaar: 079 5000 250. Ook voor aanvullende of andere vragen. Meer informatie over het coronavirus en overlijden vindt u op de site van het RIVM.

Hoeveel personen mogen uitvaart bijwonen in crematorium Zoetermeer?

Er geldt geen maximum meer vanuit de overheid voor het aantal genodigden op een uitvaart of condoleance. Lees verder over crematorium Meerbloemhof

Is het dragen van een mondkapje verplicht in crematorium Meerbloemhof?

In crematorium Meerbloemhof is het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht.

Mag familiekamer gebruikt worden in crematorium Meerbloemhof?

Ja dat kan. Kleine bijeenkomsten waar men afscheid kan nemen, mag plaatsvinden. Hier kunnen maximaal 15 personen bij aanwezig zijn.

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.