079 5000 250 dag en nacht

Een bijzonder jaar

door 12 dec, 2019

Een bijzonder jaar

door 12 dec, 2019

Een bijzonder jaar

door 12 dec, 2019

Terugblikkend op het afgelopen jaar kom ik tot de conclusie dat het weer een bijzonder jaar is geweest. In 2019 mocht ik weer veel nabestaanden bijstaan en begeleiden bij het vormgeven van het afscheid van hun dierbare. Soms ook wel extra verdrietig dat het mensen waren die al eerder een sterfgeval binnen de familie hadden, maar dat voelde aan de andere kant juist weer heel vertrouwd, omdat we elkaar al kenden en een positieve ervaring met elkaar hadden.

Geen enkele uitvaart is hetzelfde, geen enkel mens is tenslotte hetzelfde.

Geen enkele uitvaart is hetzelfde, geen enkel mens is tenslotte hetzelfde. Er is dit jaar twee keer voor koetsen met paarden gekozen, omdat dit zo goed bij de persoon paste. Er zijn ook mensen overleden die ik kende of in ieder geval al minimaal een keer ontmoet had, omdat zij hun wensen alvast met mij hebben besproken. Dat maakt het voor mij enerzijds emotioneel zwaarder, maar anderzijds kan ik mede hierdoor zorgen voor een nóg persoonlijker afscheid.

Het was opvallend dat men niet vaak meer kiest voor een zwarte rouwauto, maar voor een lichtere kleur; voornamelijk zilvergrijs. Er wordt soms ook gevraagd of men niet in het zwart wil komen; het mag allemaal wat luchtiger. Buiten de reguliere locaties die bij een begraafplaats of crematorium horen, wordt er ook steeds vaker voor een andere locatie gekozen. Er is steeds meer behoefte aan een passende plek omdat ieder mens uniek is en het afscheid nog meer op de overledene wordt afgestemd.

Het is voorgekomen dat er geen plechtigheid plaatsvond en dat ik alleen met de overledene naar het crematorium gereden ben. Ook dan loop ik het laatste stukje voor de rouwauto uit en als we in het crematorium zijn, lees ik nog een gedichtje voor. Of het nu een uitvaart is met 500 aanwezigen of zonder, dat maakt voor mij niet uit. Ik doe iedere uitvaart met liefde en toewijding.

Zo ook als vrijwilliger bij Wereldlichtjesdag Zoetermeer. Afgelopen zondag mocht ik bijdragen aan deze jaarlijkse liefdevolle herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen. Met een warm gevoel kijk ik terug op de maanden van voorbereiding met het hele team. Het is een onvergetelijke avond geworden.

Kortom, 2019 was een bijzonder jaar!

Monique

Een bijzonder jaar | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

Geen uitvaartkist maar een mand

Geen uitvaartkist maar een mand

Aug 25, 2017 Of ik ook een mand had in plaats van een kist. Natuurlijk kon ik daar voor zorgen. Ik liet haar een paar mogelijkheden zien en zij koos voor een handgemaakte...Lees verder >>

Bijzondere wensen

Mrt 21, 2019 Ze had haar uitvaartwensen bij me neergelegd en zo’n twee keer per jaar belde ze me op om iets te veranderen. Eerst wilde ze in Engeland begraven worden ..Lees verder >>

monique kupras traan uitvaartverzorger

Het verlies van een vriend

Apr 27, 2018  Ik ga dood en ik wil dat jij mijn uitvaart regelt”. Wat een introductie zo over de telefoon! Joop vertelde me dat hij mij gezien had bij de uitvaart van een kennis van hem, dat ik indruk op hem had gemaakt... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.