q Een klein beetje liefdevolle sturing - Infinity Uitvaartzorg
079 5000 250 dag en nacht

Een klein beetje liefdevolle sturing

door 27 nov, 2020

Corona weerhield de kinderen van deze vrouw er niet van om voor haar te zorgen tijdens haar laatste fase. Dertien aaneengesloten dagen stonden zij aan haar zijde, voor en na haar overlijden. Haar huis hebben zij al deze dagen niet verlaten. Zij hebben haar verzorgd, met elkaar geknuffeld, gezellige dingen samen gedaan, liefdevol teruggeblikt op het verleden en ook gesproken over haar komende uitvaart. Alles hadden ze met elkaar overlegd, zelfs dat ik de uitvaartverzorger mocht zijn.

Zij hebben nagenoeg alles zelf gedaan, met een klein beetje liefdevolle sturing en hulp van mijn kant. Toen ze was overleden bleven zij met hun moeder thuis, waar zij met elkaar haar afscheid hebben vormgegeven. Haar 3 kinderen en 8 kleinkinderen hebben hierin allemaal een rol gehad. Er waren kleinkinderen die mondkapjes gemaakt hebben van het tafelkleed van hun oma, zodat iedereen tijdens het afscheid de gezinsleden zou kunnen herkennen. Een ander kleinkind ging samen met mij op zoek naar een passende rouwauto en het werd de witte Van den Plas Princess auto, een prachtige oldtimer. Met elkaar hebben zij hun moeder en oma uit huis gedragen en naar de “Princess” gebracht. Twee kleinzonen mochten met haar meerijden.

Twee kleindochters ontvingen de genodigden in het crematorium en deelden blaadjes uit van de favoriete boom van hun oma. Om te houden als aandenken of om als gebaar bij haar neer te leggen.

Het meest bijzondere vond ik dat de zoon een mooie opbaarplank getimmerd had voor zijn moeder.

Het meest bijzondere vond ik dat de zoon een mooie opbaarplank getimmerd had voor zijn moeder.
En de dochters hadden een zachte wade uitgekozen om haar op tedere wijze in te wikkelen.

De kinderen en kleinkinderen hebben een sfeervol geheel gemaakt in de aula, met bloemen, kaarsjes en een klankschaal. Haar favoriete spelletje scrabble, met de lettertjes een paar lieve woordjes over oma gevormd, werd naast haar neergelegd. Alle vroege gasten werden al meteen doorverwezen naar de zaal en mochten aanwezig zijn bij het voorbereiden en konden de familieleden alvast begroeten.

De kinderen, een schoonzoon en de meeste kleinkinderen hebben mooie herinneringen gedeeld. De bij haar passende muziek werd beluisterd en er werd een prachtig pianospel live gespeeld door een 12-jarige schoolvriend van de jongste kleinzoon.

Zij hebben met elkaar “genoten” van het samen, op hun manier, afscheid nemen van hun (zoals zij het benoemden) eigen-wijze, geestige en betrokken lieverd.

Voor mij was het fijn om hier deel van te hebben mogen uitmaken. Het was hartverwarmend om te zien hoe bijzonder en warm zij dit met elkaar gedaan hebben (met een klein beetje liefdevolle sturing van mij 😉).

 

(alle kinderen zijn voorafgaand aan de uitvaart getest op corona en gelukkig was deze negatief)

Een klein beetje liefdevolle sturing | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

Geen uitvaartkist maar een mand

Geen uitvaartkist maar een mand

Aug 25, 2017 Of ik ook een mand had in plaats van een kist. Natuurlijk kon ik daar voor zorgen. Ik liet haar een paar mogelijkheden zien en zij koos voor een handgemaakte...Lees verder >>

Rouwauto daimler met chauffeur met bolhoed en Monique Kupras

Wat maakt een uitvaart echt persoonlijk?

Jan 13, 2017  Een “persoonlijke uitvaart” is best een vaag begrip. Wat bedoelt men daar nu precies mee? Ik denk zelf dat een uitvaart persoonlijk is, als je de persoon om wie het gaat... Lees verder >>

foetus houding uitvaartkist

Foetushouding

Sep 02, 2016 Een aantal weken geleden was ik bij twee dochters van een mevrouw, om alvast voor te bereiden hoe invulling te geven aan de toekomstige uitvaart... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.