079 5000 250 dag en nacht

Elizabeth van der Hoek - van Papendrecht

Els

 

Lid in de orde van Oranje-Nassau

8 februari 1944 –  16 juni 2020

Elizabeth van der Hoek - van Papendrecht

Wat de toekomst brengen moge,
mij geleidt des Heren hand,
moedig sla ik dus de ogen,
naar het onbekende land.

Wat de toekomst brengen moge,
mij geleidt des Heren hand,
moedig sla ik dus de ogen,
naar het onbekende land.

26 Condoleance(s)

 1. Lieve familie,
  Gecondoleerd met het verlies van uw vrouw, (schoon)moeder en oma. Wat een verdriet en gemis. Onze kinderen hebben alle drie zwemles gehad van ‘juf’ Els in het ondiepe badje waar ze startten. Zij – en ook mijn man en ik – hebben haar leren kennen als een hele lieve en geduldige vrouw. Elke zaterdag was ze er. En wat ook zo leuk was: bij elke verjaardag van de kinderen lag er een kaartje in de bus van Dolfijn! Zo attent en hartelijk!
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.Lieve groet, Anita de Klerk

 2. Gecondoleerd met dit verlies! Veel sterkte gewenst.

 3. Lieve Pim, Katja en Richard,
  Wat hebben jullie als gezin een prachtig afscheid voor Els geregeld. Het was waardig, warm, persoonlijk en liefdevol. De bijeenkomst buiten was door de omstandigheden zo gekozen maar eigenlijk zoveel mooier door het zonnetje en de locatie. De vrolijke zonnige foto van Els was daar zo goed op z’n plek. Het uitzwaaien van een dierbare op deze manier heb ik nog nooit meegemaakt, maar heeft diepe indruk gemaakt.

  Ik heb lang samen met jullie zwemles gegeven. Daar waar Katja en Pim duidelijk lieten weten hoe ze het liefst zagen dat er les werd gegeven en wat de beste aanwijzingen waren, liet Els dat op een andere manier merken. Subtieler of door een bepaalde blik op haar gezicht waardoor je ook wel kon merken wat er aan schortte. Door de vriendschap die er ontstond met Katja en Marcel leerde we Els ook bij andere gelegenheden kennen. Wat zullen jullie haar aanwezigheid missen, ik hoop dan ook dat de herinneringen naast een traan ook een glimlach zullen opleveren.

 4. Lieve Pim, Katja, Richard en familie.

  Vandaag de uitvaart van Els. Marjolein en ik zullen proberen daar bij te zijn. Omdat we elkaar waarschijnlijk niet uitgebreid zullen spreken, een paar herinneringen.
  De rouwkaart liet zien waar onze gezamenlijke herinneringen aan heel goede tijden duidelijk te zien zijn. Het Jangen in Zweden waar we zoveel prachtige herinneringen samen met jullie aan
  hebben!
  Wat hebben we genoten van die mooie zomeravonden rond ons kampvuur, Els kookte onze Maggi wonderstamppot, die we met zwartgeblakerde worstjes aten. We zongen “vaderlandse” liederen in het schemerdonker. Pim met al z’n plannen, Els die hem dan op de rails probeerde te houden. We zwommen in het meer en de kinderen exploreerden de natuur uitgebreid. Onvergetelijke jaren, die we als mooie herinneringen zorgvuldig bewaren.
  Ook als buurvrouw heb ik de beste herinneringen aan Els, we deelden veel samen in de jaren dat wij ook op het Drechterland woonden.
  Bedankt Els voor de vriendschap door de jaren heen.

 5. Beste Pim, Katja en andere familieleden.
  Via de krant heb ik dit grote verlies van je vrouw, moeder en oma vernomen.

  Jullie worden in korte tijd wel heel erg beproefd.

  Het verleden kan je niet meer beïnvloeden. Wel kan je terug denken aan goede herinneringen. Deze kunnen je nooit ontnomen worden.

  Voor de toekomst wens ik jullie veel sterkte en kracht toe.

  Bert Kortekaas
  Lid van ZVZ

 6. Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe in deze verdrietige tijden.

 7. Lieve mensen,
  Dit is een moeilijke tijd voor jullie. Goed dat jullie ook weten dat de Here je leidt en wil leiden, in en bij alles wat er gebeurt. Ik ontmoette Els op verjaardagen bij Geert en India. Een lieve vrouw.
  Wens jullie veel sterkte voor de komende periode. God wil daarbij zijn. Dat is onze troost.
  Vriendelijke groet,
  Ria Zandman.

 8. Heel veel sterkte gewenst lieve Wouter en Eline, en uiteraard ook aan de rest van de fam. Wat een verlies voor jullie familie.

 9. Beste Pim en verdere familie,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie geliefde Els.
  Ik wens u allen veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke dagen.
  Ik heb haar maar kort gekend, maar dankbaar dat ik haar heb mogen ontmoeten.

 10. Beste familie van der Hoek,

  Via deze weg willen wij jullie condoleren met het overlijden van Els. Wij blijven haar herinneren als een krachtige vrolijke vrouw. Al onze 4 kinderen hebben zwemles van Els gehad. Met haar rust en geduld waren de kinderen bij haar in goede handen.
  Wij hopen dat de mooie herinneringen aan haar jullie zullen helpen om dit grote gemis een plek te geven.
  ‘ Wat de toekomst brengen moge’; een lied wat ook jullie hopelijk steun en vertrouwen zal blijven geven, nu Els niet meer bij jullie is.

 11. Dag Pim en (klein)kinderen. Gecondoleerd met het overlijden van Els. Wat verdrietig en wat een gemis. Wij herinneren haar als een lieve, opgewekte vrouw. Wij wensen jullie a.s. maandag een goede, respectvolle uitvaart toe. En inderdaad: wat de toekomst ons brengt is in Gods hand.
  Hartelijke groeten van Lambert en Dinie Zandman uit Hardenberg (broer en schoonzus van jullie vrienden Geert en India).

 12. Sterkte Katja en familie
  Moeilijk vooral in deze tijd
  Alle goeds voor jullie

  Liefs Anja

 13. Allemaal veel sterkte gewenst.

 14. Lieve Elsie, voor altijd in ons hart.
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 15. Lieve Pim, Katja en Richard, gecondoleerd met het verlies van Els. Ik denk alleen maar met blijdschap en liefde terug aan haar. De inzet bij Dol-fijn heb ik altijd bewonderd. Fijn dat ik daar een onderdeel van mocht zijn. Ik was blij dat ze bij het afscheidsfeest van Dol-fijn was. Dat was een hele leuke avond. De laatste keer dat ik haar sprak was tijdens de begrafenis van Marvin. Wat vond ze het oneerlijk. Waarom hij en niet zij. Nu mag ze weer naar hem toe. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte met dit verlies. Zeker in deze tijd. Maandag ga ik hier naar het hunebed en doe hier samen met jullie in mijn gedachte mijn prayer. Liefs Petra

 16. Lieve juf Els,
  Het is al weer 15 jaar geleden dat Daniël bij jou op zwemles kwam. Al snel had hij de smaak te pakken en groeide hij uit tot wedstrijdzwemmer. Later mocht zijn broertje Michaël vele fijne jaren beleven bij Dol-fijn. We hebben nog veel aan je gedacht en aan je te danken.
  Heel veel sterkte voor Pim en familie.

 17. Beste Pim, Katja, Richard en overige familie,

  Ik wens jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. Opnieuw een zware klap terwijl jullie het nog zo moeilijk hebben met de dood van Marvin.
  De grote liefde en kracht die van Els uitging moeten jullie nu missen. Ik gedenk haar vooral in de liefde waarmee ze zwemles gaf aan alle kinderen met de zekerheid dat ieder kind uiteindelijk zou kunnen zwemmen ondanks welke beperking. Daarin was haar inzet onuitputtelijk.
  Ook de laatste strijd tegen de ziekte heeft ze dapper gestreden en veel langer volgehouden dan eerst werd verwacht. Ook daaruit blijkt hoe sterk en bijzonder ze was.
  Haar aardse strijd is voorbij en ik geloof zeker dat ze Marvin weer gevonden heeft in het Hemelse Rijk. Ik hoop dat dat geloof jullie troost en kracht zal geven.
  Heel veel sterkte.

 18. Gecondoleerd met dit verlies! Veel sterkte gewenst.

 19. Gecondoleerd

  Wij wensen de familie heel veel sterkte toe.

 20. Lieve Pim, Katja en andere familie,
  Dat passie de motor is om te starten, te volbrengen en in alles verantwoording te nemen is duidelijk. Sterkte met het verlies van jullie vrouw en moeder.
  Wat een bevlogenheid om Stichting Dol fijn op te kunnen richten en door te kunnen gaan. Tevreden klanten te woord staan is al heel wat en dan de rust te nemen voor ouders die sneller willen dan de ontwikkeling van hun kind toe laat heeft geen zin. Ik zei tegen Katja: jullie zijn de vereniging, jullie observeren, jullie bepalen op ervaring wat kan. Ook bij mijn kind hebben jullie gelijk gehad. Vele jaren over zijn A gedaan. Daarna volgde in rap tempo de rest. Voor veel kinderen die niet in grote groepen kunnen zwemmen hebben jullie zoveel mogelijk gemaakt! Hele gezinnen konden bij jullie terecht als er n broertje of zusje was met een andere onderwijsbehoefte op motorisch gebied. Toen ik 20 was, was mijn beste vriendin bij ipse de Brugge LO docent met als doel revalidatie. Toen ik meeging gaf zij zwemles en deed andere bewegingsoefeningen met hen. De bewoners kwamen en bewogen. Maar dat kon niet op tegen hun zaterdagmorgenuitje om naar Zoetermeer te mogen met het busje. Het was een wekelijks ritueel vol geluk. 15 Jaar later kwam ik mijn eigen zoon bij jullie aanmelden omdat hij overprikkeld werd in een grote groep en amper tot leren komt. Ik hoefde geen uitleg of vertrouwen ik wist hoe jullie werkten met hart voor mensen zonder dat jullie wisten wat ik al wist. Ik heb het geluk gezien van de bewoners toen zij mij probeerden uit te leggen dat zij al bijna weer naar de zwemles mochten. De bewoners die daar waren, waren ook bij jullie op zwemles. Iets ouder geworden weliswaar maar dat deed niet af aan de jaren plezier die ik heb mogen zien en horen in halve zinnen en klanken van hen. En dat omdat een dappere vrouw besloot dat kansen in het leven die niet voor iedereen best vaker gelijk gemaakt kunnen worden.

 21. Lieve Pim Katja en Richard,

  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Ik zal Els nooit vergeten. Ze heeft mij leren zwemmen en we hebben samen lesgegeven bij Dol-Fijn. Els zit voor altijd in mijn hart.

 22. Gecondoleerd met het grote verlies van Els. Timo heeft dankzij haar weer goed leren zwemmen.. sterkte en kracht toegewenst…

  Groetjes Bart, Marjolein & Timo Gijse

 23. Heel veel sterkte gewenst.

  Gecondoleerd

  Hartelijk groet,

  Familie van dongen

 24. Beste Pim en verdere familie,
  We werden vanochtend getroffen door de rouwadvertentie van het overlijden van Els. Langs deze weg willen Ellen en ik jullie veel kracht en sterkte wensen voor nu en in de toekomst. Els hebben we leren kennen als een krachtige vrouw die zich, samen met jou, decennia lang met hart en ziel heeft ingezet voor het zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking.
  Nogmaals heel veel sterkte.

 25. Héél veel sterkte met opnieuw zo’n groot gemis!
  Hartelijke groet,
  Peter & Jacqueline de Vries

 26. Lieve Pim en Katja en verdere familie,
  Ik zag de advertentie in de krant, en wil hier mijn medeleven overbrengen.
  Zo snel na het eerdere verdriet wens ik jullie alle sterkte en kracht toe om dit te verwerken.
  Ik vond Els een fantastische vrouw met veel humor. Ik ben blij dat ik haar heb mogen ontmoeten.

Els van der Hoek - van Papendrecht, rouwkaart voorkant
Elizabeth van der Hoek - van Papendrecht, rouwkaart binnen rechts

Elizabeth van der Hoek - van Papendrecht

8 februari 1944 - 16 juni 2020

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.