079 5000 250 dag en nacht

Gastles op een middelbare school

door 27 nov, 2017

Gastles op een middelbare school

door 27 nov, 2017

Tijdens een netwerkevenement raakte ik in gesprek met een andere ondernemer. We spraken met elkaar over onze ondernemingen en over waar we mee bezig waren. Zij gaf aan dat ze adviseur en een schakeltje tussen onderwijs en bedrijven is. Ze regelt onder andere gastlessen op scholen, zodat leerlingen kunnen ontdekken wat zij leuk vinden en bewuster een studiekeuze kunnen maken. Ze was nog op zoek naar ondernemers die iets over hun eigen bedrijf wilden vertellen en een gastles wilde geven. Ik voelde hier wel wat voor. Het leek me fijn iets te kunnen betekenen voor leerlingen in de huidige maatschappij.

Het leek me fijn iets te kunnen betekenen voor leerlingen in de huidige maatschappij.

Als ik terugdenk aan de tijd dat ik in de tweede klas van de middelbare school zat, dan voel ik gelijk weer dat onzekere gevoel. In “mijn tijd” was er niet echt goede voorlichting en voorbereiding op de toekomst nadat je je diploma had gehaald. Daarom vind ik het een goede zaak dat dit nu wel gebeurt en ook nog in een redelijk vroeg stadium (deze klas was MAVO-2).

Ik heb de gastles in elkaar gezet door foto’s te presenteren en aan de hand daarvan gewoon maar te vertellen. Geen enge foto’s, maar normale foto’s, sommigen zelfs een beetje grappig, zodat ze ook af en toe nog konden lachen. Eerst gesproken over wie ik ben en hoe mijn loopbaan eruitzag. Daarna over het ondernemerschap; hoe wordt je ondernemer, wat moet je kunnen, wat is er leuk en minder leuk aan en welke risico’s zijn er. Aansluitend mochten ze vragen stellen en gelukkig deden ze dat ook.

Als laatste heb ik ze uitgelegd wat een uitvaartverzorger precies doet, wat er allemaal bij komt kijken en uiteraard ook vergezeld met (soms grappige) foto’s. Het was muisstil in de klas en ik had het idee dat iedereen wel goed aan het luisteren was en dat ze het ook interessant vonden. Ook na de uitleg over mijn werk stelden ze vragen. Iemand vroeg of ik ook wel eens moest huilen en ik kon daar op antwoorden dat ik niet zomaar een knopje kon omzetten en ook wel eens geraakt werd. Maar doordat ik aan het werk ben, er vaak geen ruimte voor mij is om verdrietig te zijn. Dit komt meestal tot uiting bij mij ná dat alles voorbij is en ik in de auto naar huis zit of thuis aankom. Hij was tevreden met het antwoord en ik was tevreden met de reacties van de kinderen in de klas. Het was een leuke ervaring en ik vond het heel fijn om te doen!

Gastles op een middelbare school | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

mijn zaak blad infinity uitvaartzorg

Infinity Uitvaartzorg in Mijn Zaak

Jun 30, 2019 Dit weekend is de verspreiding begonnen van het blad “Mijn Zaak” in Zoetermeer. De komende twee weken zal het verder verspreid worden en zal... Lees verder >>

kinderboekjes over het verlies uitvaart kinderen

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Jun 02, 2017 Moet je kinderen wel of niet betrekken bij een uitvaart? Volgens vele rouwtherapeuten is het heel belangrijk dit wel te doen. Kinderen voelen vaak haarfijn aan... Lees verder >>

monique kupras met paraplu

Ik kan nu oprecht zeggen: ‘Héél anders!’

Feb 21, 2016 Het jaar 2013 is het geboortejaar van Infinity Uitvaartzorg. Tijd om eens terug te blikken op de afgelopen periode. Wat is er veranderd... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.