079 5000 250 dag en nacht

Geboorterecht

door 28 mrt, 2018

Ze belde me met de vraag of het ook mogelijk was de uitvaart van haar zus telefonisch te regelen. Een beetje verbaasd bevestigde ik haar vraag. Ze gaf aan dat haar zus al jaren in een verzorgingshuis verbleef en dat er niemand meer was die zich om haar bekommerde, behalve zij. En dat het onmogelijk was voor haar om naar de uitvaart te komen, omdat haar lichamelijke en geestelijke toestand dit niet toeliet en zij ook al op hoge leeftijd was.

Het enige wat ze verlangde was dat ze netjes verzorgd werd en op een bepaald moment naar het crematorium gebracht zou worden. Er zou niemand bij aanwezig zijn, er werden geen kaarten verstuurd en het zou in stilte moeten plaatsvinden.

Dit druiste zo tegen mijn gevoel in,

maar er leek niets anders te doen, dan op te volgen wat mevrouw gevraagd had, hoe triest zij het zelf ook vond.

Op de dag dat haar zus naar het crematorium gebracht zou worden, had ik mevrouw in een kleine intieme ruimte geplaatst om nog even rustig bij haar te zitten en me voor te stellen hoe het zou zijn om zo eenzaam aan het einde van je leven te komen. Op dat moment kwam onverwacht de pastor, waar ik altijd fijn contact mee heb, binnen. Spontaan vroeg ik hem of hij nog wat tijd over had voordat hij weer weg moest. Gelukkig was dit zo en vroeg ik hem om samen nog een klein afscheid voor deze mevrouw te verzorgen.

Hij heeft nog wat fijne woorden gesproken en haar de laatste zegen gegeven. Samen hebben we de kist gesloten, zijn bij haar gaan zitten en hebben naar een licht klassiek stukje muziek geluisterd. Daarna begeleidden we haar naar de rouwauto en het leek me gepast om haar ook zelf naar het crematorium te brengen. De chauffeur van de rouwauto was verrast dat ik aangaf zelf te willen rijden, maar kon het wel begrijpen en waarderen.

Aangekomen bij het crematorium hebben we haar uit de auto gehaald en begeleid naar de plek waar ik haar moest achterlaten. Met een warm en tevreden gevoel stapte ik daarna weer in de auto en verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Het is in mijn beleving niet meer dan een geboorterecht voor iedereen om je afscheid op een waardige manier af te sluiten.

Geboorterecht | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

houten beeldje zittend man verhalen infinity uitvaartzorg

Emotionele weken

Feb 10, 2017 Midden in de nacht rinkelde de telefoon. Mevrouw was helemaal overstuur, want zij had haar man levenloos op het toilet aangetroffen. Daarna had ze 112... Lees verder >>

Persoonlijke Uitvaart logo door Infinity Uitvaartzorg

Hoezo persoonlijk, dit mag u toch verwachten?

Jun 28, 2015 Het is voor mij als uitvaartondernemer best lastig om tot uitdrukking te brengen waarom ik onderscheidend ben ten opzichte van andere uitvaartondernemers… Lees verder >>

nieuw eykenduynen algemeen kinder graf monument uitvaart den haag

Eindelijk erkenning en een naam

Mrt 24, 2017 Een jaar nadat ik de uitvaart van haar man had verzorgd belde ze me op. Ze vertelde me dat de gevoelens van verdriet en gemis... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.