079 5000 250 dag en nacht

Hans Haring

26 november 1960 - 16 april 2019

 

Genietend van ’t leven
Nog zoveel te geven
Ideeën en plannen te over
In één keer voorbij

Intens verdrietig en verbijsterd zijn wij
nu zo plotseling uit ons midden is weggerukt

Intens verdrietig en verbijsterd zijn wij
nu zo plotseling uit ons midden is weggerukt

25 Condoleance(s)

 1. Geschokt was ik toen ik hoorde van het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Hans. Ik heb wethouder Haring mee mogen maken in de tijd dat ik nog in Zoetermeer woonde. Ik heb me toen veel vrijwillig ingezet, met name bij de Social Sofa mozaïekbankjes. Hans was altijd erg meelevend en steunde me hierbij. Uit zijn handen mocht ik op 19-4-2012 het Chapeaubeeldje ontvangen vanuit stadsdeel Noordhove-Seghwaert, waar Hans wethouder van was. Het was een bijzonder moment, zorgvuldig geheim gehouden, met een warme rede van Hans. Een klein jaar eerder mocht ik samen met Hans “mijn” eerste Social Sofa onthullen in het Aldo van Eyckpark in Noordhove. Het was een echt feest. Hans heeft om o.a. deze twee momenten al een speciale plek bij mij, het zijn dierbare herinneringen en foto’s. Ik wens zijn echtgenote en kinderen, en al wie hem dierbaar waren, veel troost en kracht toe. Hans is er pas niet meer, als er niet meer over hem gepraat wordt……

 2. Verbijsterd was ik toen wij, net teruggekomen van een fietsvakantie in Frankrijk, in het NRC de annonce lazen van de SGVan OC&W dat Hans was overleden. Wat een schok! Hans was altijd de beminnelijkste zelve en eigenlijk te goed voor de politiek. Hans was vooral een inhoudsdeskundige en had een grote dossierkennis. Op die expertise en op zijn integriteit kon je bouwen! Wat zullen we Hans missen in bestuur en politiek….En wat zal ik Hans missen als het gaat om de diepere reflecties. Jose en kinderen, sterkte met het verwerken van dit grote verlies! Rene Kiebert, oprichter van filmhuis Cine Utopia

 3. Wat een schok dat Hans zo plotseling en zo jong is overleden.
  Hans blijft in de herinnering voortleven als een zeer aimabel mens, iemand die oprecht was en die zich volledig gaf aan het bijdragen aan de maatschappij.
  Ook zijn warmte en humor zullen vreselijk gemist worden.
  Jose, Peter en de rest van de familie Haring heel veel sterkte gewenst.

  Frans Hellendall.

 4. Verkeerd scenario, verkeerde film voor jullie, Jose, Martijn en Suzanne. In de woorden van Edo de grond zakt weg onder je voeten.
  Hans op vele momenten meegemaakt, zelfs even als figurant bij de opening fietspad achter ons huis, maar in alles de man die verbinding zocht, open stond humor toonde.
  Een groot verlies.
  Herinneringen komen terug als filmbeelden aan de mooie tijd die jullie ongetwijfeld allemaal gehad hebben en koesteren als man, vader.
  Prachtige woorden gesproken door Martijn en Suzanne, maar ook door jou Jose.
  Het verlies blijft, laat littekens achter.

  han de Bruin

 5. Hans was mijn buurjongen en klasgenoot. Allebei van november 1960. Tijdens het voortgezet onderwijs zijn we allebei onze eigen weg gegaan. Zo’n 15 jaar geleden hebben we weer, dankzij de sociale media, contact gezocht. Het bleek dat we allebei de politiek in waren gegaan. Ieder jaar feliciteerde Hans eerst mij en een week later ik hem. Tijdens de indrukwekkende uitvaartdienst vandaag bleek dat Hans in velerlei opzichten een aimabel mens was. Ik heb genoten van de prachtige herinneringen, in het bijzonder het liedje van Jaap Fischer. Ik had dit alleen ooit een keer, samen met Hans, willen doen. Het is er helaas niet van gekomen. Ik wens de familie heel veel sterkte toe met dit grote gemis.

 6. Hans was één van mijn opvolgers als lid van de Universiteitsraad van de VU en als bestuurslid van de VUSO. Ik denk wel met plezier terug aan de tijd op de VU en de contacten met Hans en Peter Haring. Wel een schok dat hij zo jong nog al is overleden.

 7. Ik ken mijn achterneef Hans nog van de logeerpartijen in onze tienerjaren. We vonden elkaar in onze voorliefde voor bordspelen waar we ons dagen mee konden vermaken. Het blijven mooie herinneringen en het is onvoorstelbaar dat hij er nu niet meer is. Ik wens iedereen van de familie heel veel sterkte.

 8. Hans heb ik in mijn tijd als bestuurder van De Goede Woning leren kennen als wethouder met een optimistische instelling die met hart en ziel de verduurzaming agendeerde. In die periode wist hij de VvE Alferbos achter het plan te krijgen waardoor de energie zuinige gasabsorpsiepompen veel geld voor huurders en woningeigenaren kon worden bespaard. Ook stond hij feitelijk aan de wieg van de NOM-woningen van De Goede Woningen in de wijk Palenstein.
  Mede door zijn instelling loopt Zoetermeer nu voorop in de verduurzaming!
  Ik kijk met veel plezier terug op de prettige manier van samenwerking en wens de familie en vrienden van Hans heel veel sterkte bij het verwerken van dit ongelofelijke verlies.

 9. IK heb Hans leren kennen als een deskundige, aardige, slimme, sociale betrokken en betrouwbare wethouder. Ik wens alle nabestaanden veel sterkte.

 10. Lieve José en familie,
  José jij sprak altijd met zoveel liefde en bewondering voor Hans. Die keer dat ik jullie samen heb gezien en gesproken straalde jullie dat ook aan alle kanten uit. Dit verlies laat dan ook een enorme krater achter en ik wens jou en jullie familie heel veel liefde toe en ik hoop dat alle mooie herinneringen jullie troost bieden voor de toekomst. Liefs Stan

 11. Ik had het genoegen tijdens zijn wethouderschap in Woerden zijn rechterhand te mogen zijn. Hans was een integere en oprechte man. Vriendelijk, laagdrempelig en met aandacht in en interesse voor de mens. Hans had gevoel voor humor, dan zag je een mooie scheve grijns op zijn gezicht. Ik herinner mij nog dat hij tijdens een fietstochtje door de Meije, samen met zijn echtgenote, iets bij ons thuis kwam drinken. Een beetje beschroomd of dat wel kon, maar genietend van het gesprek. Ook na zijn wethouderschap hielden wij contact en hadden wij elkaar regelmatig nog aan de lijn.

  Het overlijden van Hans is een groot verlies vooral voor jou José, Martijn en Suzanne, Wij wensen jullie veel sterkte toe.

  Paul en Annemarie Vonk

 12. Beste familie,

  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik heb Hans als leren kennen als (wijk)wethouder in Zoetermeer. Altijd prettig samengewerkt en hem leren kennen als een man met grote betrokkenheid en brede interesse. De wereld is een stuk armer zonder hem.

 13. Fijn om Hans gekend te hebben en zo onwerkelijk dat hij er nu niet meer is. Behouden vaart Hans, en heel veel kracht en sterkte José, Martijn, Yaeljin, Suzanne en Tadgio, met het zo plotselinge afscheid van Hans.
  Veel liiefs van Vincent en Christine Snels

 14. Ik heb Hans leren kennen als een betrokken en zeer aardige man. Als wethouder van Woerden was hij actief in een politiek roerige periode. Door zijn betrokkenheid bij de Woerdense samenleving wist hij deze periode te doorstaan. Deze betrokkenheid toonde hij niet alleen in zijn werk, maar ook in zijn omgang met mensen. Zijn betrokkenheid en aardige karakter maakte hem geliefd bij veel collega’s. Wat ontzettend verdrietig dat zo’n man ineens uit het leven wordt gerukt. Ik wens alle directe nabestaanden heel veel sterkte toe.

 15. Enorm geschrokken van het feit dat een bijzonder fijne man er niet meer is. Hans heeft veel betekent voor Woerden en was een integer persoon met veel passie voor het Groene hart. Dankbaar dat ik hem heb mogen kennen en dat ik met hem heb mogen samenwerken aan een nog mooier Woerden en Groene hart.
  Vanuit ons hele team Woerden Marketing wensen wij de familie ontzettend veel kracht, sterkte en steun toe.

  Kitty Kusters
  Woerden Marketing

 16. Geachte Mevrouw Haring en kinderen,
  Aangeslagen zijn wij door het bericht van het overlijden van uw geliefde man en jullie vader Hans. Wat een schok voor U en wat een verlies. Hans, zoon van Dirk Haring, mijn beste oud-leraar, oud-collega en Tineke. Hans, die als 2-jarige, bij ons, pas getrouwd, kwam logeren toen zijn vader en moeder op vakantie waren. Hans, die toen al indruk op ons maakte door zijn beminnelijkheid. En zijn helderheid van geest, want in no time kende en declameerde hij het volgende versje:
  Hansje Knipperdolletje
  Die zat laatst aan de dijk
  Hij krabde aan zijn bolletje
  Zijn mutsje viel in ‘t slijk
  Toen kwam een meisje aangelopen
  Hansje wil jij je mutsje verkopen?
  Wel nee , malle zus
  Wie verkoopt er nou zijn mus?

  Een mooie herinnering bij een droevige gebeurtenis. Wij hopen dat het U enige troost geeft bij dit grote verlies.

  Veel sterkte in deze moeilijke dagen.
  Janny en Kees Veken
  St. Agneslaan 9
  1687 CJ Wognum

 17. Helaas kunnen wij niet aanwezig zijn bij de uitvaart.
  Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit vreselijke verlies!

 18. Ik heb Hans leren kennen bij het intervisie-traject van de wethoudersvereniging.
  Zijn ook een keer in Woerden op bezoek geweest. We hebben leuke gesprekken gevoerd over het wethouderschap. De laatste keer (14 dec) hebben we elkaar gesproken in Ouderkerk aan de Amstel met de intervisieclub. Ik wens zijn vrouw en kinderen veel sterkte.

 19. Soms kom je iemand tegen op je levenspad waar je meteen een klik mee hebt, bij Hans was dat zo. Samen hebben wij een mooie tijd gehad in Woerden, veel gelachen en ook heel serieus de zaken aangepakt.
  Het is dan ook een schok het overlijden van Hans te horen.
  Blijft over de mooie en dierbare herinneringen, die blijven voor altijd.
  Rust zacht Hans.

 20. Wij vinden het nog steeds onbegrijpelijk dat Hans er niet meer is. We voelen intens mee met jou José en jullie kinderen. We hopen dat jullie er te zijner tijd rust in kunnen vinden, maar het zal zeker heel moeilijk zijn zo’n lieve en unieke man en vader te moeten missen. Heel veel sterkte van Reinold en Isabelle Vugs

 21. Beste Familie
  heel veel sterkte met het verlies van Hans.

 22. Een lieve man, soms een tikje onhandig en verstrooid. Zeer geïnteresseerd en behulpzaam. Fijn om een praatje mee te maken, wat verwondering mee te delen en stukje van ons gemeenschappelijke erf mee op te ruimen. Hans is onze buurman, een vast aanzwaaipunt als ik thuiskom. Een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven. We gaan hem missen. Lieve José, Martijn en Suzanne: heel veel sterkte met dit plotselinge en enorme verlies.

 23. Een aimabel mens en een bekwaam bestuurder is helaas overleden. In Woerden was hij een baken van rust in een roerige periode. Sterkte voor de nabestaanden namens onze fractie

  Simon Brouwer
  ChristenUnie-SGP Woerden

 24. In het najaar van 1988 heb ik Hans voor het eerst ontmoet. Bij het ministerie van O&W, directie HBO deelden we een kamer. Veel gesprekken, discussies, plezier. Ik kan mij geen onvertogen woord herinneren. We zijn er altijd (rijker) uit gekomen. Op kraamvisite bij Suzanne. Onze wegen zijn uiteen gegaan: Hans ging departementsbreed de leerlingenramingen op orde brengen. Hij bleef bereikbaar, ook als vraagbaak. Later hebben we veel ontmoetingen in de lokale politiek gehad. Elk bij een andere partij, nooit onenigheid. Integer, betrokken, oprecht: Hans blijft in prachtige herinnering.

 25. Hans was een mooi mens en had ontzettend veel plezier in zijn werk. Ik ken Hans van OCW en heb hem later weer ontmoet bij een opening van een expositie. Als je een vraag had, zorgde hij wel dat die beantwoord werd of waar je moest zoeken. Ook als wethouder had hij hart voor wat hij deed. Ik wens zijn vrouw, kinderen en familie ontzettend veel sterkte.

Hans Haring rouwkaart - voorkant
Hans Haring rouwkaart midden rechts
Hans Haring rouwkaart midden links

Hans Haring

26 november 1960 - 16 april 2019

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.