079 5000 250 dag en nacht

Cecilia Helena May - Lie Fat Siong

Helène

5 oktober 1925 –  11 juni 2020

Helène May - Lie Fat Siong gedenkpagina

Veilig in Jezus’ armen

29 Condoleance(s)

 1. Lieve neven,
  Veel sterkte bij het verwerken van het heengaan van tante Helene. Ik ken haar als een lieve zus voor mijn vader. Ik herinner me dat hij altijd een potje sambel mee kreeg als hij haar ging bezoeken in Suriname. Toen ze beiden in verschillende werelddelen woonden is zij hem trouw gebleven door hem regelmatig lange brieven te schrijven en kaarten te sturen op zijn jaardag en feestdagen. Tijdens zijn reisjes naar Holland ging hij haar vaak zien. Ze had nog steeds altijd iets lekkers voor hem. Tijdens zijn laatste bezoek in 2002 had ze nog een lekkere pom voor hem gemaakt. We mochten ook genieten van haar mooie orchideeën en rozen. Het was altijd fijn om broer en zus samen te zien lachen en stralen.
  Ook namens mijn moeder, nogmaals heel veel sterkte.

 2. Lieve tante Lene,
  Bedankt voor de mooie herinneringen, je xorgzaamhei, je liefde en nog zoveel meer. Ik zal je enorm missen.
  Always in my heart.
  Ik hou zoveel van je.

 3. Lieve ‘Maytje,
  Wat kon ik met je lachen, altijd vrolijk, je twinkelende oogjes….Ik voel nog je strelende handjes op mijn dikke buik nu 28 jaar geleden en hoor ik t je nog zeggen: ‘ik hoop,dat je een meisje krijgt’ En ja hoor, t werd een meisje,na twee jongens! Mijn vriendinnen hebben haar nog lang “mevr.May” genoemd want ze had dezelfde oogjes van jou! En steeds wanneer ik je tegenkwam, bleef je vragen naar haar, altijd geïnteresseerd in haar studie etc. Samen met John, Inke en Thalie heb ik leuke fijne herinneringen opgehaald en veel gelachen natuurlijk! Sribi Switi, mi Gudu 😘❤

  Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe met dit groot verlies. But..’ God needs an Angel’

 4. Helene was een lieve schoonmama en oma, we hadden ons geen betere kunnen wensen. Altijd was ze er, delend in lief en leed. Warm en betrokken, trouw en lief. (O)ma laat een enorme leegte achter. Ik wens familie en naasten sterkte in de komende periode.

 5. Beste Fred ,Margriet en overige familie,

  Ik heb de uitvaartdienst gevold via livestream en heb zo een indruk gekregen van jullie moeder. Wat een sterke vrouw was dat.
  Blijven jullie haar in je hart koesteren

  Gecondoleerd

 6. Dag Lieve Tante Helene,

  Doris en ik hebben u leren kennen als een tevreden lieve vrouw
  Altijd een aandachtig oor en gezellig in omgang
  Jammer dat we niet persoonlijk afscheid hebben kunnen nemen
  Zo een lief en tevreden omaatje rust in vrede

  Sterkte voor de kinderen, kleinkinderen en familie.

  een levensgroet;

  Jur en Doris Walters (wong yung Sing)

 7. Lieve Fred en Margriet en overige familie May,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon) moeder en oma.

  Ik zie haar nog zo bij de deur staan in Suriname om de vrienden van Fred van de AMS te begroeten als we weer eens dorstig van een fietstochtje terugkwamen. Altijd een vriendelijk woord, altijd gastvrij.

  Rust zacht, adyosi

  Christien

 8. “We wisten dat in haar geleden werd, dat zij het leven kende en het voelde branden.” (M. Nijhoff)
  Toch, of juist hierdoor, is Helen May een stralend mens geweest, zorgzaam, gul met al haar gaven, inspirerend, goed gezelschap voor iedereen die haar ontmoette. Als ik zag hoe nieuwsgierig en enthousiast zij altijd is gebleven en dan haar ogen zag twinkelen, wist ik dat zij haar kinderhart heeft weten te bewaren. Dat ik Helen May heb leren kennen, is een verrijking van mijn leven.

  Geert Koefoed

 9. Lieve moeders ( zo noemde wij u)

  Voor altijd in liefde, warmte en vriendschap.
  Voor altijd aanwezig in woord en geest.
  Voor altijd verbonden gekoesterd door velen.
  Gemist nog het meest

  Pieter, Shirley, kinderen, klein kinderen en overige familieleden, gecondoleerd met dit groot verlies.
  Veel sterkte toegewenst de komende periode.

  Lieve Moe, rust zacht.
  Rin & Claire Partoredjo
  💖💖

 10. Lieve familie May,
  Mijn innige condoleance met het heengaan van jullie moeder, schoonmoeder, oma en overgrootoma.
  Veel sterkte voor jullie allen. Ik zal de telefoontjes van en met haar enorm missen.

 11. Lieve tante Lene,
  U bent er niet meer. Wij gaan u missen. U was altijd zo positief. Altijd heel attent. Altijd interesse in het welzijn van een ander. Uw prachtige verjaardags- en/of kerstkaarten die bijna altijd als eerste op onze mat vielen, want u vergat ons nooit. Zo lief. Ook wij zullen u nooit vergeten tante Lene. Rust nu maar zacht en heb het goed, zonder pijn , waar u nu bent.
  Freddie en gezin; Ronald en gezin; Pieter en gezin en Gerard en gezin, voor jullie veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

 12. Beste Gerard, Ronald overige broers, en familie
  Ik denk wel dat je je mij nog een beetje herinnert, ik was dat lastig, lichtelijk verwende jochie dat bij jullie, beginjaren zestig van de vorige eeuw vaak kwam logeren, ja toch?
  Bij de winkel van meneer May: Maison Maylie.
  Toen ik die foto van je moeder zo even in de familie-rouwadvertentie in de Ware Tijd zag, flitste haar beeld door mijn herinneringen, toen zag ik haar naam, en toen jullie namen. Toen wist ik dat die lieve moeder van jullie na al die jaren meteen had herkend en dat zij er niet meer is.
  Ze is vredig ingeslapen.
  Mijn innige condoleances aan jullie allemaal, ala den ‘ogri’ brada, en de goede zorgen van wijlen jullie moeder, waar ik toch na meer dan vijftig jaar, nog altijd hele goede herinneringen aan heb.
  Als alles voorbij is rond de uitvaart van jullie moeder, wil ik graag een paar herinneringen met je ophalen. Ik heb nog een foto waar jij en Ronald op staan bij mijn 10e verjaardag aan de Flamboyantstraat te Zorg en Hoop. Jullie hebben mij een geweldige tijd bezorgd, een huis vol jongens, nee, ik word er een beetje emotioneel van, vooral als ik jullie moeder zo voor me zie.
  Sterkte.
  Robby Parabirsing

 13. Aan alle familieleden May,
  gecondoleerd met jullie (groot)moeder. Een lieve, warme vrouw wiens kerstkaart bijna altijd als eerste bij ons in de bus viel. Ook heeft ze voor onze oudste een babykleertje gehaakt die ik heb bewaard. Ze zal altijd in onze gedachten blijven als iemand die veel belangstelling toonde. Heel veel sterkte aan jullie allemaal.
  Kristel & Ionut, Safora & Nick, Mitchel & Lauren, Peter & Mildred Soekias-Chin

 14. Beste familie May.
  Gecondoleerd met dit verlies.

  Mijn moeder zat met Helen in een kaartclubje en bij bezoek in De Baronie
  hebben mijn vrouw en ik haar vaak gesproken.
  We hebben haar leren kennen als een heel lieve vrouw, wars van roddels
  of jaloezie over andere bewoners.
  Het contact was altijd vrolijk en gezellig en dat was dacht ik wederzijds.
  Ik bezocht haar een enkele keer en zal haar en ook de lieve nieuw jaars
  wensen die ze altijd schreef missen.

  Lieve Helen, Rust zacht.

 15. Freddy , ik Ben met mijn gedachten bij jullie .
  Heel veel sterkte.

 16. Lieve tante Lene,

  We waren altijd welkom, zeker wanneer we het van tevoren lieten weten, want u had een drukke agenda. In een huis omringd met familie op allerlei plaatsen aan de muur, met allemaal dingen in de kamer met een eigen geschiedens, waar u graag over vertelde. Ook mensen die wij niet kenden, verre familie, werden door u tot leven gebracht, altijd dankbaar voor de aandacht die zij aan u besteedden. En natuurlijk … eten, met uw scherp geheugen in het algemeen, maar wat we lekker vonden in het bijzonder, en dan met liefde klaargemaakt.

  We denken met veel warmte en plezier aan u terug.
  Shirley en Bert

 17. Freddy, Margriet & familie,
  Deepest sympathy bij het heengaan van jullie (schoon) moeder, oma & “grootoma.
  Altijd als een alleraardigst persoon ervaren.
  Sterkte in deze komende tijden & de produktie a d Nassylaan blijft onlosmakkelijk aan haar verbonden. Groet v verre.

 18. Namens personeel en bewoners van de Zeilmaker van de Roo van Capelle gecondoleerd met het overlijden van uw moeder, schoonmoeder, oma en overgrootoma. Uw moeder heeft een paar dagen bij ons op de afdeling mogen verblijven toen zij waterschade had in haar appartement. De mensen herinneren haar nog goed, het was een gezellige dame die later wanneer zij niet meer zelfstandig kon wonen graag bij ons op de afdeling zou willen komen wonen.

  Toen ik hoorde van de tijdelijke opname bij ons op de afdeling en hoorde de naam mevrouw May wist ik gelijk wie het was. Ik kende uw moeder van haar vrijwilligerswerk in de oude Roo en het praatje dat wij maakte buiten of in de Terp. Wij kwamen elkaar vaak tegen.
  De tijdelijke opname was ondanks de ellende in het appartement heel gezellig en ook het contact met de familie was goed en fijn. Ik wens u heel veel sterkte met dit groot verlies.

 19. Lieve Tante Lene zoals ik u altijd noemde, wat hebben we samen mooie jaren gekend. Veel gelachen soms even roddelen over anderen ,maar we stapten gauw over op onze eigen tories. We konden zoveel delen op elk gebied.U was een heel lieve attente vrouw, had alles voor over voor iedereen, wiens af en toe i bing mopper, maar u was er voor iedereen, Een bijzondere vrouw is er niet meer, maar ik sluit u in mijn hart. Dank voor die mooie jaren, gezellige momenten. Rust in vrede mi gudu., lieve Tante Lene.

  Astrid.

  Heel veel sterkte aan de familie.

 20. Beste Familie May,

  Bij deze de condoleances aan de familie bij het heengaan van Tante Helene.
  Namens de kinderen van wijlen Leendert en Marie Ngu Chin Tjon -Mansour sterkte gedurende deze dagen.
  Als heel jong kind kan ik mij nog de mooie tijden herinneren aan de Nassylaan toen we op bezoek kwamen met Mama. Altijd het lachende gezicht van Tante Helene.
  Rust zacht Lieve Tante Helene

  Ansmarie(Ansje) Ngu Chin Tjon

 21. Beste Freddy & Margriet, Ronald & familie,

  Mede namens Ciske wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie (schoon)moeder en heel veel sterkte toewensen in de komende periode. De enkele keren dat ik haar heb mogen ontmoeten waren heel hartelijk. Een bijzondere warme, spontane en spraakzame persoon.

 22. Geachte familie, hierbij mijn condoleances bij het verlies van uw moeder en oma overgrootmoeder. Ik ken haar sinds mijn werk bij het voormalige groene kruis. Destijds met de heer prinsen veel contact gehad. Daarna altijd een gesprekje bij de winkels kerst en verjaardagskaarten over en weer.zij was altijd heel belangstellend en wij haalden herinneringen op van vroeger.Ik zal haar missen en met liefde aan haar terug denken,

 23. Lieve tante Helene,

  Ik ben zo dankbaar dat ik je in december nog samen met mama heb opgezocht in het ziekenhuis. Jij en mama hebben toen weer mooie verhalen van vroeger uit Suriname opgehaald. Wat een ondernemersgeest had je toen! Je was een prachtig mens en ik bewaar mooie herinneringen aan je. Rust zacht.
  Liefs Audrey

 24. Mijn lieve tante Helene, gedurende je leven hebben we een fijne tijd doorgebracht. Ik heb veel van je gehouden en onze reisjes samen met mama en tante Wies. Je bent er niet meer maar ik zal altijd aan je denken. Rust zacht mijn lieverd.

  Carla

 25. Lieve Helene,
  We hebben samen veel gelachen en diepgaande gesprekken tot diep in de nacht gehad toen ik 1 maand lang bij je te gast was in de Baronie. Samen gingen we thee zetten en bezoekjes afleggen.
  Ik heb altijd terug gedacht aan die goeie ouwe tijd.
  Ga in vrede lieve zus. Till we meet again ! Kiem

 26. Lieve Dierbaren van onze Heleen,

  Al is ze fysiek tussen ons,helaas,niet meer aanwezig,zullen we haar altijd in onze harten en gedachten dragen…Ze was een bijzondere,zeer lieve en wijze vrouw met een sterke wil.We zullen haar zeker blijven missen.

  Gecondoleerd met dit groot verlies.

 27. Lieve Ronald en jouw familie,
  Ze heeft nu rust na een mooi, liefhebbend en bemind leven.
  Laat de natuur haar gang maar gaan in alles wat jullie voelen.
  Veel liefs,
  Annechien

 28. Beste Freddy en familie,

  Heel verdrietig om uw moeder te verliezen, zeker in deze tijd waar minder mensen op de condoleance kunnen komen om te ondersteunen bij het verwerken van het verdriet.
  Sterkte gewenst, de herinnering maakt verlies draagbaar.

 29. Lieve tante Lene,

  Ik herinner mij als kind hoe wij verwend werden als we op bezoek waren aan de Dokter Sophie Redmondstraat. In Nederland trok u vaak op met mama en zag hoe u volop van het leven genoot. Twee jaar geleden was ik met Florence op bezoek en ook al eiste de jaren een tol bleef u een sterke vrouw. Nu is de tijd gekomen om ons voor te gaan.
  Rust zacht lieve tante Lene
  Ewald

Helena May Lie Fat Siong - Rouwkaart voorkant
Helena May Lie Fat Siong - Rouwkaart midden rechts
Helena May Lie Fat Siong - Rouwkaart midden links
Helena May Lie Fat Siong Rouwkaart achterkant

Cecilia Helena May - Lie Fat Siong

5 oktober 1925 - 11 juni 2020

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.