079 5000 250 dag en nacht

Hermanna de Wit - Huffman

20 december 1963 - 9 juli 2020
Hermanna de Wit - Huffman

Verdwalen voorbij

Waar ben je m’n meisje
ik hou je dicht tegen mij aan
en koester je verdwaalde glimlach

Met jouw hand in de mijne
zoek ik jou m’n liefste
je dwaalt steeds verder
bij me vandaan

Jouw strijd snijdt door m’n hart
je bent verward en ik troost je
en koetser onze liefde

Verdwalen voorbij

Waar ben je m’n meisje
ik hou je dicht tegen mij aan
en koester je verdwaalde glimlach

Met jouw hand in de mijne
zoek ik jou m’n liefste
je dwaalt steeds verder
bij me vandaan

Jouw strijd snijdt door m’n hart
je bent verward en ik troost je
en koester onze liefde

19 Condoleance(s)

 1. Lieve Hermanna,

  Ik zal me jou herinneren,
  maar niet in sombere dagen.
  Ik herinner me jou in de stralende zon.
  Ik herinner me jou hoe je was,
  toen je alles nog kon

  Rust zacht lieve Hermanna, je hebt voor altijd een plekje in mijn hart.

 2. Lieve Eric, Lisette, Pieter, Camiel en Fleur

  7 jaar geleden werd Hermanna lid van Popkoor Mikado en al snel bleek dat wij een klik hadden. Tijdens de repetities stonden we altijd tegenover elkaar. We wisselden blikken uit en genoten van elkaars enthousiasme. Wat is er mooier dan zingen? Zingen verbindt en met elkaar werkten wij naar vele mooie optredens toe.

  Een jaar of 4 geleden nam Hermanna mij apart en vertelde mij dat zij Alzheimer had. Wat een schok dat zij getroffen was door deze rotziekte!
  Maar Hermanna bleef lachen en hield zich staande door zo veel en zo lang mogelijk te blijven zingen en deelnemen aan de activiteiten en optredens. Wij hadden soms zware, serieuze gesprekken, natuurlijk maakte zij zich zorgen, maar ze bleef vasthouden aan de mooie dingen van het leven en wist met veel humor haar ziekte te relativeren.
  De artsen hadden haar verteld dat ze zo lang mogelijk moest blijven zingen en dat liederen niet snel vergeten worden omdat dit deel van de hersenen het langst in tact blijft. Dit was ongelofelijk belangrijk voor haar, ze vertrouwde hierop en oefende veel.

  Ondanks haar ziekte had Hermanna altijd oog voor het welzijn van anderen. Vorig jaar in mei overleed mijn moeder, maar dat vergat zij niet. Zij vroeg er regelmatig naar hoe het met me ging na het overlijden van mijn moeder.

  Het was verdrietig om te zien hoe ze iedere keer een stukje van haar vrijheid en zelfstandigheid moest inleveren. Maar ondanks alles bleef ze relativeren en maakte er grapjes over.
  Het is voor mij nog niet te bevatten dat zij een jaar geleden nog stond mee te zingen tijdens haar laatste optreden bij Studio Oosterman in Aarlanderveen.

  Enkele keren heb ik Hermanna nog opgehaald en nam haar mee naar Anke waar we met z’n drieën heerlijk lunchten. Ze praatte honderduit en vertelde veel over haar kinderen waar ze zo trots op was. We probeerden het zo luchtig en gezellig mogelijk te houden en zetten YouTube filmpjes van Popkoor Mikado op. En ja hoor: ze zong alles feilloos mee. Wat genoot ze ervan! En wij van haar!

  Helaas ging het snel bergafwaarts en was opname op een gesloten afdeling niet meer te vermijden. Wij hadden haar daar willen bezoeken, maar moesten even geduld hebben omdat ze eerst moest wennen aan haar nieuwe situatie. En daarna gooide Corona roet in het eten. Bezoek was niet meer mogelijk. Wij hebben haar een leuke kaart gestuurd in de hoop haar een beetje te kunnen opfleuren. Het ontroerde ons te horen dat de verpleging de kaart voorgelezen heeft en dat zij samen met haar hebben gezongen.

  Toen voorzien werd dat ze binnen een week zou komen te overlijden mochten jullie 24 uur waken. Ik heb veel aan jullie gedacht in die tijd. Hermanna hield vast aan het leven. Ze verbaasde iedereen door het nog bijna 2 weken vol te houden. Dit is loodzwaar geweest voor jullie allen.
  Hoe verdrietig het ook is, eindelijk heeft ze haar verdiende rust.
  Ook namens Dirk wens ik jullie heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.

  Liefs van Ellen.

 3. Lieve Hermanna,

  Ik heb er even geen woorden voor wat te moeten schrijven. Ik vind het net als velen heel verdrietig dat jou dit overkomen is. Wanneer we elkaar voor de deur tegen kwamen, was het altijd gezellig een praatje met jou te maken. Je vertelde altijd vol trots over Camiel, Lisette en Eric. Tijdens het kletsen rende Bono ons hondje enthousiast naar buiten om door jou geaaid te mogen worden( dit mag verder trouwens niemand). Vandaag toen het lied Halleluja startte begon het zonnetje te schrijnen. Dit vond ik heel bijzonder. Wij wensen Eric, Lisette, Camiel en de rest van de familie heel erg veel sterkte toe.

 4. Lieve Hermanna,

  We leerden elkaar kennen bij popkoor Mikado HM1. Samen naar optredens gereden in Alphen aan de Rijn een aantal keer.
  Nu ben je er al een poos niet meer bij.
  We missen je ontzettend.

  Lieve Eric en familie heel veel sterkte om dit verdriet te verwerken.
  Groeten Mirjam Meulendijk

 5. Lieve Hermanna,

  Ongeveer 30 jaar geleden leerde ik je kennen op de volleybal. We speelde samen in een team en deden samen de bardiensten na de trainingen of wedstrijden.
  Vanwege een blessure stopte je met volleybal, maar we bleven contact houden. Soms zagen we elkaar weken/maanden niet maar zodra we elkaar weer zagen praten we weer verder waar we weken/maanden terug gebleven waren. We spraken ‘s morgens voor de koffie af maar ‘s middags om 16 uur waren we nog steeds niet uitgekletst.
  We kwamen erachter dat we in de zomervakantie dicht bij elkaar in de buurt zaten in Italië en hebben elkaar daar opgezocht. Ook met de mannen was er een klik. Sinds die tijd spraken we samen af maar ook regelmatig met de mannen erbij.
  Toen je vertelde dat je ziek was hebben we samen gehuild, maar ik kan me ook herinneren, op een avond met de mannen erbij, dat we erg hebben moeten lachen om een jasje dat je steeds aan wilde doen en weer uit.
  Lieve Hermanna, ik heb onze vriendschap als zeer waardevol ervaren. Henk en ik gaan je zeker missen.
  Eric voor jou en je gezin staat de deur altijd open.
  We wensen jullie heel veel sterkte en kracht voor nu en in de toekomst.
  Liefs Astrid en Henk

 6. Lieve Familie de Wit, vrienden,

  Het is zwaar om te condoleren met tranen in de ogen; gecondoleerd met dit grote verlies.
  De tijd vliegt voorbij, 2 jaar geleden is Hermanna nog met de schoolgenoten op bezoek geweest. 2 jaar klinkt lang maar het voelt als gisteren. Waar is dat meisje waar ik “verkering” mee had toen ik nog niet wist wat “verkering hebben” betekende. Sinds de VWO tijd eigenlijk te weinig in een aantal keren Hermanna weer gezien en gesproken en nu kan dat helemaal niet meer.

  Voor iedereen heel veel sterkte voor deze moeilijke tijd.

  Een hele dikke kus voor Hermanna.

 7. Allereerst mijn medeleven naar Eric, Camiel en Lisette, de corona perikelen hebben dit nog eens extra moeilijk gemaakt voor jullie. Heb er geen woorden voor.
  Hermanna was het zorgzame meisje uit onze groep op het VWO, altijd stond ze klaar om te luisteren of te helpen.
  Zo herinnerde ik haar en dat beeld werd twee jaar geleden nog eens bevestigd toen we een kleine reunie hadden in Leiderdorp. Ik kan het nog moeilijk bevatten.
  Rust in vrede Hermanna.

  Maurice

 8. Beste familie De Wit,

  Langs deze weg wil ik jullie condoleren met het overlijden van Hermanna.
  Heel heftig wanneer iemand op zo’n jonge leeftijd wordt getroffen door een ziekte die zo onomkeerbaar is en waarbij jullie als naasten machteloos aan de zijlijn staan…
  Ik heb Hermanna slechts een enkele keer “in de wandelgangen” mogen ontmoeten. Door de vriendschap die zij met mijn zus (Ingrid Brandhorst) heeft opgebouwd, heb ik de afgelopen tijd op afstand meegeleefd met veel van wat haar en jullie overkomen is.
  Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd en ik hoop dat jullie kunnen terugkijken op een mooie en waardige uitvaartdienst.

 9. Hermanna, lange tijd onze lieve zangvriendin bij Popkoor Mikado. In dezelfde stemgroep dus altijd heel dicht bij elkaar. Samen zijn we ook naar veel optredens gegaan en we hadden het altijd heel gezellig. Zingen was genieten voor Hermanna! En zo lang als mogelijk hielden we haar bij het koor. Favoriete songs waren toch wel You Raise Me Up en Higher And Higher. Bij het zingen van deze songs zal Hermanna er zeker bij ons altijd nog bij zijn.
  We wensen Eric en de kinderen heel veel sterkte toe.

 10. Hermanna en ik waren ‘beste vriendinnen’ op school. Zij goed in wiskunde, ik niet. Zij altijd roepend na een proefwerk dat ze er niets van gebakken had, ik meer realistisch.
  Soms logeerden we bij elkaar, diep in de nacht doorpratend. Van haar hoorde ik hoe je met een jongen moest zoenen. Van haar hoorde ik voor het eerst over ‘pizza’, wat ze in Italië op vakantie aten.
  Ze vond het fijn bij mij thuis, onder andere omdat ze heerlijk kon ravotten met mijn oudere broers.
  Ik vond dat ze geen makkelijk leven had. Hoeveel pech kan je partner hebben! En toen werd ze zelf ziek. De laatste jaren is Eric zo’n steun en toeverlaat geweest!
  Eric, Camiel en Lisette: nu gaan jullie zonder haar door. Ik huil mee met jullie.

 11. Lieve nicht Hermanna.

  Zoveel herrineingen gaan er door mn hoofd ..
  Camping Hoeve,Familie reunie …

  Maar de allermooiste was toch wel dat Eric en jij op mijn bruiloft bekend maakte aan de familie dat je zwanger was van Lisette .
  Dubbel feest en wat straalde je.

  Later kwam ook Camiel en jullie gezin was compleet.

  Lieve Eric
  Lisette en Pieter
  Camiel en Fleur
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe voor nu en de komende tijd.

  Liefs Hessel en Monique de Ruig .

 12. Lieve Hermanna,

  Een aantal jaren geleden kwam jij bij mij in groep 1 op het ontmoetingscentrum Carpe Diem. De andere bezoekers vonden jouw vooral heel lief. Je was heel zorgzaam voor een aantal oudere bezoekers.
  Vrijdagmiddag genoten we van jouw prachtige uitstraling als je voor ons het mooie nummer Haleluja zong.

 13. Lieve Hermanna,

  Onze vriendschap begon een aantal jaren geleden. In aanvang waren het kleine gesprekjes tijdens het sporten, al snel ontdekten we aardig wat overeenkomsten en kwamen we regelmatig bij elkaar.
  We hadden het gezellig en jouw belangstelling was altijd warm en gemeend en door de tijd heen deelden we mooie en ook minder mooie momenten met elkaar.

  Het nieuws over jouw gezondheid kwam hard binnen en was moeilijk te bevatten.
  Wat fijn dat wij nog vaak met elkaar konden afspreken en (naast veel andere onderwerpen) ook hebben kunnen praten over wat er met jou gebeurde.
  Gaandeweg werd alles anders en moest je zo veel inleveren…
  Heel verdrietig om langs de zijlijn te staan en helemaal niets te kunnen doen.

  Dank voor je vriendschap, ik zal je missen.
  Een laatste, lieve groet, Ingrid

  Beste Eric, Lisette en Pieter, Camiel en Fleur: het gemis zal enorm zijn; heel, heel veel sterkte gewenst om dit verlies te dragen.

 14. Lieve zus

  Ons leven veranderd in een paar seconden
  van blijdschap naar groot verdriet
  Ik kan het niet omschrijven
  Pijnlijker kan het niet.

  Jij mijn zus, mijn alles, een deel van mijn leven
  Eens waren wij allebei jong
  We konden samen lachen, samen huilen
  Waarom nu dit, waarom.

  Ik heb veel van je gehouden
  Jij was immers één van mijn oudere zussen
  Wij konden elkaar alles vertellen
  Bij elkaar konden wij onze probleempjes kwijt.

  Nu ben je er niet meer
  ik kan het niet bevatten
  Even nog naar jou
  zomaar een kopje koffie halen.

  Nu voel ik pas hoe belangrijk
  die dagelijkse dingetjes zijn
  Even met elkaar wat kletsen
  over gewone dingen, verdriet of pijn.

  Dag lieve zus, dag lieve schat
  ik zal je heel erg missen
  Bedankt voor wat we samen deelden
  Bedankt dat ik je zus mocht zijn.

  Lieve Eric, Lisette, Pieter, Camiel en Fleur,

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie vrouw, moeder en schoonmoeder. We houden van jullie. De herinneringen blijven in ons hoofd en zij blijft altijd in ons hart.

  Veel liefs van Ron en Stephanie

 15. Dag lieverd

  Ze slipte weg
  dagelijks een stukje

  En de tijd vergleed
  toen Hermanna
  verdrietig traag
  zichzelf verloor

  Ze verliet ons allen
  ook haar dierbare zelf
  lang voordat de
  dood haar verloste

  Ze verwarde telkens
  meer maar heeft ons
  moedig losgelaten

  Dankjewel lieverd
  voor al je houden van

  Corina Bloem 🌷

 16. Lieve Familie de Wit,

  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Heel veel sterkte voor deze moeilijke tijd.

  Gr Ton en Taren

 17. lieve familie de Wit
  Heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Het was een sterke lieve vrouw die veel te jong is overleden

 18. Lieve Eric, Lisette en Camiel,

  Wat een intens verdriet dat Hermanna is overleden. Woorden schieten tekort. Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze hele moeilijke tijd.
  Liefs van Hans en Anneke

 19. Lieve Eric, Lisette en Camiel,
  Wat intens verdrietig om te horen dat Hermanna is overleden. Er zijn geen woorden voor. Wij herinneren haar als een lieve zorgzame buurvrouw. Gezellige praatjes over de kinderen en de scholen keuzes in t verleden. Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe met dit enorme verlies! Liefs van Eric Mireille Sven en Lars

Hermanna de Wit - Huffman, rouwkaart voorkant
Hermanna de Wit - Huffman, rouwkaart binnenkant rechts
Hermanna de Wit - Huffman, rouwkaart binnenkant links

Hermanna de Wit - Huffman

20 december 1963 - 9 juli 2020

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.