079 5000 250 dag en nacht

Het verlies van een kind

door 5 dec, 2018

Het verlies van een kind

door 5 dec, 2018

Het verlies van een kind

door 5 dec, 2018

Het verlangen naar de komst van hun kindje werd al snel vervangen door verdriet. Jaden heeft slechts enkele minuten geleefd. Met veel verdriet en pijn in hun hart hebben zij afscheid van hem moeten nemen.

Ruim 7 jaar later sprak ik de ouders en grootouders van Jaden weer. Ik vroeg ze naar de afgelopen jaren, hoe zij met hun verlies omgegaan zijn en hoe zij het nu ervaren. Zij gaven aan dat zij hem ontzettend misten en dat hij nog steeds onderdeel uitmaakte van het gezin. Zelfs de kinderen die na Jaden geboren zijn, weten wie hun broertje is en praten over hem alsof het heel gewoon is. Zijn naam wordt nog altijd genoemd als onderdeel van het gezin.

Zij deelden met mij dat er voor hen twee belangrijke dagen in het jaar zijn. De geboortedag van Jaden en Wereldlichtjesdag. Vanaf het begin dat Wereldlichtjesdag in Zoetermeer werd georganiseerd, hebben zij deze bijzondere bijeenkomst jaarlijks bijgewoond. Alle overleden kinderen, ongeacht de leeftijd, worden op deze dag herdacht. Het gemis van hun kind brengt alle (wee)ouders, overige familieleden, vrienden en anderen die zich betrokken voelen tezamen. Buiten dat het heel verdrietig en emotioneel is, ervaren zij ook een gevoel van dankbaarheid. Dankbaar voor de erkenning van het bestaan van hun kind.

Dankbaar voor de erkenning van het bestaan van hun kind.

De bijeenkomst begint met een stille tocht, verlicht door meegenomen kaarsen, over de begraafplaats. Daarna wordt er binnen muziek geluisterd, afgewisseld met het voordragen van gedichten en de namen van de overleden kinderen worden genoemd. Een liefdevolle bijeenkomst, waar alle gevoelens een plekje mogen hebben en waar deze met elkaar kunnen worden gedeeld.

Ook Geert is een weeouder. Hij is tevens een van de vrijwilligers die Wereldlichtjesdag in Zoetermeer organiseert. Zijn dochter Martine was 17 jaar toen zij overleed. De positiviteit van zijn dochter heeft hem de kracht gegeven om anderen, waar mogelijk, te steunen bij het verdriet dat het verlies van een kind met zich meebrengt. Je beseffen dat je niet alleen bent, dat je met elkaar verbonden bent, door de oneindige verbondenheid met je kind, is heel bijzonder.

Er zijn mensen die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen en op verschillende manieren een bijdrage leveren. Als u ook wil bijdragen in de vorm van een donatie, groot of klein, dan maakt u het mogelijk om Wereldlichtjesdag te laten voortbestaan. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL27 RBRB 0943 4861 49 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer.

Manu Keirse weet het treffend te verwoorden: “Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist”.

Kijk voor meer informatie op www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl

Monique

Het verlies van een kind | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

moeder en kind uitvaartkist

Moeder en kind herenigd

Mei 21, 2016 Regelmatig heb ik gesprekken met mensen nog voor dat zij komen te overlijden. Men vindt het vaak geruststellend om hun wensen te hebben... Lees verder >>

nieuw eykenduynen algemeen kinder graf monument uitvaart den haag

Eindelijk erkenning en een naam

Mrt 24, 2017 Een jaar nadat ik de uitvaart van haar man had verzorgd belde ze me op. Ze vertelde me dat de gevoelens van verdriet en gemis... Lees verder >>

monique kupras traan uitvaartverzorger

Het verlies van een vriend

Apr 27, 2018  Ik ga dood en ik wil dat jij mijn uitvaart regelt”. Wat een introductie zo over de telefoon! Joop vertelde me dat hij mij gezien had bij de uitvaart van een kennis van hem, dat ik indruk op hem had gemaakt... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.