079 5000 250 dag en nacht

Infinity Uitvaartzorg en de Troostkamer 4 jaar!

door 8 sep, 2017

Het is al weer 4 jaar geleden dat Infinity Uitvaartzorg is opgericht. Al vrij snel daarna kwam ik in contact met Anita de Roode van De Troostkamer. Zij heeft een hele mooie winkel met een enorme diversiteit aan troostgeschenkjes. De deuren van haar winkel waren 3 dagen voor mijn start geopend.

We hadden meteen een klik en ik keek werkelijk mijn ogen uit in haar winkel. De afgelopen vier jaar heb ik hier heel wat troostgeschenkjes voor nabestaanden kunnen vinden. Ook hebben we vele kopjes thee samen gedronken en ervaringen met elkaar gedeeld. Anita over de mensen die in haar winkel kwamen, die hun harten konden luchten en bij haar een luisterend oor vonden. En ik over de uitvaarten die ik mocht verzorgen en de dankbaarheid die ik daarbij ervaar. Gaandeweg konden we ook met elkaar praten over alledaagse dingen, over onze gezinnen, vakanties en persoonlijke ervaringen. Altijd met een heerlijk kopje thee.

Hij koos voor een mooie stoere armband, waar een haarlokje, haar vingerafdruk en een persoonlijke boodschap in verwerkt was.

Ik laat me ook graag adviseren door Anita, als ik weer eens iets persoonlijks nodig heb. Ik leg dan uit om wie het gaat, met de bijbehorende omstandigheden en dan komt er altijd wel iets passends uit. Zo had ik bijvoorbeeld voor een vrouw wiens man volkomen onverwacht kwam te overlijden een troostgeschenk nodig. Ik vond het in een boekje met allemaal troostende woorden in de vorm van gedichten. Acht maanden na de uitvaart kwam ik nog even bij haar langs en zag dat het boekje nog steeds op haar tafel lag. Ze zei dat ze er iedere dag even in keek.

Zo koos ik voor Koesterkaartjes, voor een moeder die haar zoon van 26 jaar oud moest loslaten. Zijn hele leven lang had zij voor hem gezorgd, een lieve jongen met het syndroom van down. De kaartjes zitten in een pakje en je kunt iedere dag of hoe vaak je zelf maar wil, een kaartje pakken, lezen en in je opnemen. De kaartjes bieden troost en kracht bij verlies. Wij hadden nadien regelmatig contact met elkaar en na een tijdje zei ze me, dat de kaartjes haar enorm hielpen en dat ze al aan de tweede “ronde” kaartjes pakken bezig was.

Ook voor kinderen heb ik hier mooie dingen kunnen vinden. Boekjes om in te tekenen en te plakken, met een verhaal erin die uitlegt wat een uitvaart allemaal inhoudt, op de manier dat kinderen het kunnen begrijpen. Er zijn zulke boekjes voor verschillende leeftijden. Maar ook boekjes voor de ouders, hoe zij beter kunnen begrijpen wat kinderen kunnen bevatten en hoe daar mee om te gaan. Laatst heb ik trooststeentjes gekozen voor een paar kleinkinderen die afscheid van hun oma moesten nemen. Het steentje kunnen ze in hun hand houden, bewaren in hun zak, wat ze maar willen. Het wordt ook fijn warm als je zo’n steentje in je hand houdt en dan geeft het ook figuurlijk warmte.

Het is al weer 4 jaar geleden dat Infinity Uitvaartzorg is opgericht. Al vrij snel daarna kwam ik in contact met Anita de Roode van De Troostkamer. Zij heeft een hele mooie winkel met een enorme diversiteit aan troostgeschenkjes. De deuren van haar winkel waren 3 dagen voor mijn start geopend.

We hadden meteen een klik en ik keek werkelijk mijn ogen uit in haar winkel. De afgelopen vier jaar heb ik hier heel wat troostgeschenkjes voor nabestaanden kunnen vinden. Ook hebben we vele kopjes thee samen gedronken en ervaringen met elkaar gedeeld. Anita over de mensen die in haar winkel kwamen, die hun harten konden luchten en bij haar een luisterend oor vonden. En ik over de uitvaarten die ik mocht verzorgen en de dankbaarheid die ik daarbij ervaar. Gaandeweg konden we ook met elkaar praten over alledaagse dingen, over onze gezinnen, vakanties en persoonlijke ervaringen. Altijd met een heerlijk kopje thee.

Ik laat me ook graag adviseren door Anita, als ik weer eens iets persoonlijks nodig heb. Ik leg dan uit om wie het gaat, met de bijbehorende omstandigheden en dan komt er altijd wel iets passends uit. Zo had ik bijvoorbeeld voor een vrouw wiens man volkomen onverwacht kwam te overlijden een troostgeschenk nodig. Ik vond het in een boekje met allemaal troostende woorden in de vorm van gedichten. Acht maanden na de uitvaart kwam ik nog even bij haar langs en zag dat het boekje nog steeds op haar tafel lag. Ze zei dat ze er iedere dag even in keek.

Zo koos ik voor Koesterkaartjes, voor een moeder die haar zoon van 26 jaar oud moest loslaten. Zijn hele leven lang had zij voor hem gezorgd, een lieve jongen met het syndroom van down. De kaartjes zitten in een pakje en je kunt iedere dag of hoe vaak je zelf maar wil, een kaartje pakken, lezen en in je opnemen. De kaartjes bieden troost en kracht bij verlies. Wij hadden nadien regelmatig contact met elkaar en na een tijdje zei ze me, dat de kaartjes haar enorm hielpen en dat ze al aan de tweede “ronde” kaartjes pakken bezig was.

Ook voor kinderen heb ik hier mooie dingen kunnen vinden. Boekjes om in te tekenen en te plakken, met een verhaal erin die uitlegt wat een uitvaart allemaal inhoudt, op de manier dat kinderen het kunnen begrijpen. Er zijn zulke boekjes voor verschillende leeftijden. Maar ook boekjes voor de ouders, hoe zij beter kunnen begrijpen wat kinderen kunnen bevatten en hoe daar mee om te gaan. Laatst heb ik trooststeentjes gekozen voor een paar kleinkinderen die afscheid van hun oma moesten nemen. Het steentje kunnen ze in hun hand houden, bewaren in hun zak, wat ze maar willen. Het wordt ook fijn warm als je zo’n steentje in je hand houdt en dan geeft het ook figuurlijk warmte.

Er bestaan ook sieraden waar je as in kunt bewaren of een vingerafdruk in kunt laten graveren of een haarlokje in verwerken. Zo was er laatst een jonge man die zijn vrouw, moeder van zijn dochtertje van drie, verloor.

Hij koos voor een mooie stoere armband, waar een haarlokje, haar vingerafdruk en een persoonlijke boodschap in verwerkt was. Hij was er erg blij mee en dit gaf hem enorme troost.

Er is te veel om op te noemen in deze winkel, dus ik zou u willen uitnodigen om eens een kijkje te gaan nemen. Zie ook haar prachtige site, de Troostkamer.

Er bestaan ook sieraden waar je as in kunt bewaren of een vingerafdruk in kunt laten graveren of een haarlokje in verwerken. Zo was er laatst een jonge man die zijn vrouw, moeder van zijn dochtertje van drie, verloor.

Hij koos voor een mooie stoere armband, waar een haarlokje, haar vingerafdruk en een persoonlijke boodschap in verwerkt was.

Er is te veel om op te noemen in deze winkel, dus ik zou u willen uitnodigen om eens een kijkje te gaan nemen. Zie ook haar prachtige site, de Troostkamer.

Infinity Uitvaartzorg en Troostkamer 4 jaar | Infinity Uitvaartzorg

Meer nieuws en verhalen

Nét even anders

Nét even anders

Nov 06, 2016 Er zijn best wat dingen die je kunt doen om een uitvaart persoonlijk te maken en er zijn ook dingen die je beter niet kunt doen. Laat ik beginnen met een... Lees verder >>

kinderboekjes over het verlies uitvaart kinderen

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Jun 02, 2017 Moet je kinderen wel of niet betrekken bij een uitvaart? Volgens vele rouwtherapeuten is het heel belangrijk dit wel te doen. Kinderen voelen vaak haarfijn aan... Lees verder >>

in memorian concert optreden gospelkoor elijah infinity uitvaartzorg

In Memoriam Video

Mrt 18, 2015 Op verzoek presenteert Infinity Uitvaartzorg een verkorte (4 min) video impressie. Deze is niet alleen verkort maar ook een totaal andere video geworden... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.