079 5000 250 dag en nacht

Jacobus Govert Jozef Lorsheijd

- Jacques -

2 augustus 1956 – 5 november 2022

15 Condoleance(s)

 1. Lieve Jolien, Jaap en Jim,

  Wat een prachtige afscheidsdienst hebben wij via de iPad gezien. Lichtvoetig, strak geregisseerd en heerlijke muziek.

  Ondanks dat we familie zijn, is er nooit veel contact geweest. Maar we herinneren ons een zaterdagochtend, jaren geleden, toen Jacques ineens bij ons voor de deur stond met ik meen Jim, op weg naar het hockeyveld. Hij had zich kandidaat gesteld voor een functie binnen het Hoogheemraadschap en moest stemmen winnen. Of ik onze vrienden en bekenden kon overhalen op hem te stemmen ? Sociale media bestond nog niet dus wij hebben een pamflet met foto van hem voorzien van wervende tekst en bij iedereen door de brievenbus gegooid. Een grote poster met foto werd op de wagen van de SRV man geplakt en die heeft 3 weken met hem rondgereden door Zevenhuizen en Moerkapelle !!! En het heeft geholpen: Jacques werd gekozen !

  Het is hard hem te moeten verliezen, maar koester alle mooie herinneringen aan hem, en dat zijn er vele.
  Heel veel sterkte.

  Hans en Annette

 2. Heel veel sterkte Jolien en de kinderen. Wat een geweldige vent die ons heeft verlaten. We wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe. Robert en Krista

 3. Lieve Jolien, Jaap en Jim, gecondoleerd met het verlies van je man en jullie vader.
  Ik heb zojuist de online plechtigheid gevolgd en het viel me op hoe liefdevol iedereen sprak over Jacques. Zo hebben wij hem ook leren kennen; als die aardige, sociale en betrokken hockey-vader langs de lijn.
  Gezellig was jullie bezoekje aan ons vorige jaar zomer in Leiden waarin we een vaartochtje met z’n vieren hebben gemaakt. Zo toevallig dat wij zo dicht bij jouw ouderlijk huis zijn gaan wonen. Dat maakte het extra speciaal.
  Lieve Jolien, Jaap en Jim, wat zullen jullie deze lieve man gaan missen. Gelukkig hebben jullie veel mooie herinneringen om op terug te kijken.
  Liefs, Erica & Dirk Jan

 4. Lieve Jolien, Jaap en Jim,

  Ik heb Jacques leren kennen toen hij lang geleden bij ons op de maandagavonden kwam volleyballen. Naast dat hij lekker meespeelde heeft ons menigmaal vermaakt met zijn droge humor.
  Maar Jacques was ook een betrokken en warm mens. Ik herinner mij nog goed dat toen wij met een delegatie van ons clubje op bezoek gingen bij een ongeneeslijk zieke medespeler, Jacques zich vooraf vooral druk maakte over hoe hij die collega-speler kon opbeuren. Dat tekent Jacques.

  Niet lang daarna overkwam hem echter hetzelfde lot. De diagnose van niercelkanker. Dat trof ons allen als een mokerslag. Maar in plaats van over zijn eigen situatie, was hij vooral bezorgd over hoe het verder moest met jou en zijn zoons als hij er niet meer zou zijn.
  Vervolgens hield hij ons met zijn updates op de hoogte van zijn situatie. Ik heb ze alle bewaard.
  Uit die emails bleek zijn vechtlust en een ongekende portie positivisme. Ondanks geregeld teleurstellende berichten van behandelingen die niet of niet geheel aansloegen, bleef hij optimistisch en vechten voor verbetering van zijn situatie.
  Een voorbeeld voor iedereen.
  Zo zal Jacques ook in onze herinnering blijven voortleven.

  Jolien, Jaap en Jim: Heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Lieve groeten,

  Aad Voet, mede namens de medespelers van Volleybal PP

 5. Lang geleden leerde ik Jacques kennen bij de ANWB. Hij werkzaam op AI en ik op CI.
  Jolien en hij werden een “Bondsstelletje”.
  Wij verhuisden begin jaren 90 naar Zoetermeer en kwamen in dezelfde wijk als jullie te wonen. Samen met Lex en Wick hebben jullie ervoor gezorgd dat aardig wat bewoners gezamenlijk een uitbouw lieten plaatsen.
  Jolien begon jaren geleden met haar eigen reisbureau en bij haar hebben we inmiddels menig reisje geboekt. Dena en ik zijn nog even bij jullie thuis geweest toen we een reisje boekten naar Berlijn. Jij kwam toen aan met allerlei tips en een boekje.
  We wisten dat Jacques erg ziek was en verbaasden ons keer op keer over zijn doorzettingsvermogen en kracht. Hij bleef lang hopen.
  Wat moet het moeilijk zijn om nu door te moeten gaan zonder Jacques.
  Ik wens jullie alle kracht toe. Dikke knuffel,
  Wilma

 6. In 1992 kwamen Wilma en ik met ons eerste kind in de nieuwe zomenbuurt in Zoetermeer wonen. Na enige tijd hadden Jacques, Wick en ik de koppen bij elkaar gestoken om voor de wijk een uitbouw op het huis te realiseren. Ik herinner mij nog goed de gesprekken die wij hier samen over hebben gehad en na enige maanden hadden een twintigtal medebewoners een fijne uitbouw op het huis. Om het project goed af te sluiten zijn we met bijdragen van de bewoners gezellig samen een hapje gaan eten.

  Dat hebben we toch maar mooi met elkaar gefikst !!

  Ik hoop dat alle mooie herinneringen op termijn een troost kunnen zijn en wens Jolien, Jaap en Jim heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Lex

 7. Ik had het genoegen om Jacques voor het eerst te ontmoeten op een trektocht doorheen het Himalaya gebergte in Nepal ergens in oktober 1981. De herinnering zal mij altijd bijblijven dat Jacques voorstelde om even van rugzak te wisselen omdat deze van mij zwaarder was , zodat ik ook meer bewegingsruimte had om te fotograferen en te filmen. Nadien had ik een sherpa ingehuurd.
  Sindsdien zijn Jacques en ik vrienden gebleven.
  Mijn innige deelneming aan Jolien, Jaap en Jim bij het heengaan van Jacques.
  R.I.P. Jacques

 8. Hoewel door zijn mails op de hoogte van zijn (medische) situatie, toch geschrokken bij het horen van het definitieve bericht. Jacques is en was voor mij een zeer menselijke / fijne en (sociaal) betrokken collega, waarmee ik vele jaren heb mogen samenwerken.

  Jolien, Jaap en Jim, veel sterkte met het gemis.

 9. Lieve Jolien, Jaap en Jim,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie Jacques.
  Wat een lieve foto van Jacques en wat een mooie tekst hebben jullie gekozen. Er spreekt zo veel liefde voor hem uit. Echt ontroerend mooi.

  En dat verdiende Jacques ook.
  Als collega bij de ANWB was hij altijd deskundig, opgewekt en vriendelijk.
  Ik herinner me nog goed de laatste bijeenkomst dat hij een presentatie bijwoonde. Kort daarna kwam het bericht dat hij ziek was. Dat moment is me altijd bijgebleven.

  Al die tijd daarna heeft hij ons deelgenoot gemaakt van wat steeds in het onderwerp van zijn e-mails bleef staan: ‘Situatie Jacques’.
  Nauwgezet en trouw hield hij iedereen op de hoogte. Mooi, secuur en genuanceerd, zoals hij schreef. De hoop, de spanning en de teleurstelling in zijn laatste mail… Wat heeft hij ons veel gegeven.
  Ik heb ze allemaal bewaard.

  Jacques was een mooi mens. Terecht dat jullie trots op hem zijn.
  Zijn doorzettingsvermogen zal voor mij een voorbeeld en een inspiratie zijn. Daarom zal ik hem ook nooit vergeten.

  Ik wens jullie heel veel sterkte om dit te verwerken en verder te gaan, met Jacques in jullie hart.

  Liefs, Max en Liesbeth van Kelegom

 10. Lieve broeder,
  wat ga ik je missen, veel te jong, maar krachtig, moedig en sterk tot het einde.
  Ik ben ongelooflijk trots op je.
  Missen ga ik ook ons nachtelijk spelletje word feut als jij en ik niet konden slapen.
  Je mag nu rusten.
  ik houd van je.
  Goede reis.
  liefs van mij, je oudste zus José

 11. Lieve Jolien, Jaap en Jim,

  Wat een mooie tijd hebben wij gehad, binnen en buiten de ANWB. Hij is en blijft een voorbeeld voor mij maar denk ook voor velen. Wij wensen jullie heel erg veel sterkte. Wij vergeten hem nooit en zit in ons hart.

  Ruud en Ilona Notenboom

 12. Vele mooie herinneringen hebben wij samen met jou gemaakt op onze vele motortochten.
  Wat hebben we een lol gehad samen.
  Ondanks dat je de laatste jaren niet meer mee ging hielden we contact en volgde je onze app groep waar vaak wat leuke foto’s in werden geplaatst van de recente rit.
  Nu nooit meer een rit met jou, we wisten dat het ging gebeuren….maar wat komt het hard aan nu het zover is.
  Jolien, Jaap en Jim, heel veel sterkte de komende periode, het zal niet meevallen het gat wat hij achterlaat op te vullen.
  Jacques, je was een warme, lieve, zachtaardige maar vooral ontzettend trotse man……
  Je zal gemist worden door ons.
  Rust zacht.
  Ronald, Miriam en de kinderen

 13. Ik schrok enorm van het bericht dat Jacques overleden is. Ondanks de verwachting dat dit een keer zou gebeuren, overviel het me toch.

  Ik heb vele jaren met Jacques bij de ANWB samenwerkt, sterker nog. .. hij was zelfs mijn opvolger bij onze gezamelijke vorige werkgever!

  Ik heb Jacques gekend als een optimistisch mens. Zijn optimisme klonk ook nog lang door in zijn vele mails over zijn gezondheid in de afgelopen jaren.

  Ik ben blij Jacques gekend te hebben.

  Jolien, Jaap en Jim: ik wens jullie heel veel sterkte toe.

 14. Lieve Jolien – Jaap en Jim
  Ondanks dat we wisten dat Jacques heel erg ziek was doet dit bericht enorm veel pijn.
  Hij heeft gevochten als geen ander en pakte alles aan om langer bij jullie te zijn. Jullie mogen trots op hem zijn.
  Jacques was de kracht achter je succes Jolien en je steun en toeverlaten. Hij. was ook dol op jullie jongens.
  We leerden Jacques kennen via jou en meteen waren we gecharmeerd van zijn rust – zijn reisverhalen – zijn liefde voor zijn familie – voor het leven.
  Onze laatste uitstapje naar Circus Theater zullen we nooit vergeten zoals alle momenten wanneer we samen waren en achteraf veel te weinig. Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt !
  Het was een prachtig man in alle opzichten,
  Hij is nu begonnen aan zijn laatste reis. Rust zacht lieve Jacques en goede reis. Je bent nu verlost van elk pijn.
  Lieve Jolien, Jaap en Jim we wensen jullie ontzettend veel sterkte met dit enorm verlies. Een man en een vader uit duizend ! Zijn kracht zal in jullie voortleven.
  Hij zal voor altijd een plekje in onze hart hebben.

  Gemis is een teken van liefde die blijft!

  John en Marie-Laure

 15. Lieve Jolien,

  Twintig jaar geleden boekten wij bij jou onze eerste reis in het Reisbureau van de ANWB in Wassenaar.
  Later begon jij je eigen reisbureau in Zoetermeer.
  Tijdens onze talrijke boekingen bij jou leerden wij je kennen als een hartelijk, volstrekt integer en betrokken mens.
  Je was steeds bereikbaar en stond en staat altijd voor ons klaar.

  Natuurlijk namen wij ook de tijd om over privé onderwerpen te spreken.
  Daaruit bleek jouw onvoorwaardelijke liefde voor Jacques en je kinderen.
  Tijdens onze bezoeken maakten wij kennis met Jacques.
  Wat ons daarbij vooral opviel was zijn uitstraling.
  Een warme persoonlijkheid die betrokken was bij jouw werk en daar trots op was.

  Wij wisten dat hij al geruime tijd ziek was.
  Zijn overlijden op 5 november is een enorm verlies en laat een grote leegte achter.
  Weet dat wij intens met je meeleven.

  Lieve groeten,

  Marja en Rob

Rouwkaart voorkant Jacques Lorsheijd
Rouwkaart midden rechts Jacques Lorsheijd
Rouwkaart midden links Jacques Lorsheijd

Jacobus Govert Jozef Lorsheijd

2 augustus 1956 - 5 november 2022

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.