079 5000 250 dag en nacht

Janny Maria Scholtze - Zaal

12 mei 1954 – 19 maart 2021
Janny Scholtze

20 Condoleance(s)

 1. Lieve Janny
  Zoveel mooie herinneringen aan jou. Jeroen en ik kwamen lang geleden bij jou een wijktuin huren. Jeroen werd vrijwilliger en uiteindelijk imker. De sfeer op de wijktuin de fijne samenwerking, een luisterd oor. Het was uniek. Je creativiteit is een grote inspiratie, de knutsels voor alle kinderen goed te doen en goed georganiseerd, maar ook het broodjesbakken. Wat een opkomst altijd.

  En natuurlijk moeten we ook even aan agnes denken die helemaal op dr fiets vanuit Maassluis kwam gereden. Dank je voor alle mooie herinneringen.
  Heel veel sterkte Frans en alle nabestaanden

 2. Lieve Janny, als ik aan jou denk begin ik te lachen. Wat een fijne herinneringen heb ik aan en met jou. We hebben elkaar ontmoet bij Curves, een half uur sporten voor vrouwen die geen tijd hebben, en raakten aan de praat. Ik, leerkracht en gek op de schooltuinen, jij de schooltuin-juf, wijktuinbeheerder. We hebben wat afgekletst tijdens het sporten en niet alleen over de tuin. We hadden het over kinderen, de mijne vooral want die van jou stonden al op eigen benen. Ik kreeg kleding van Vera, we wisselden recepten uit en jouw pasta – mango salade is nog steeds een grote favoriet van mijn jongste dochter. De gesprekken gingen over van alles, van je vakanties met Frans, tot de tuinen, de vogeldagboeken, je kan het niet zo gek bedenken of wij spraken erover. We hebben bij mij de vriendschap gevierd en samen met Elly spraken we nog wel eens af. Niet vaak, maar als we elkaar zagen was het altijd weer vertrouwd en goed. Jij hebt mij Zumbaworkshops laten geven op de open dag van de wijktuin. Zo leuk! Eerst bij jou in de Leyens en daarna door naar Meerzicht. Toen jij later de tuin in Zegwaard kreeg heb ik het daar ook gedaan. Het contact ging van een a twee keer in de week naar 1 x per 1,5 jaar nadat ik gestopt was met sporten bij onze club. Toch zijn wij elkaar nooit vergeten. Ik was zo blij dat jij en Frans bij mijn huwelijk aanwezig waren in Leidschendam.
  En ja, je was toen al behoorlijk ziek. Janny, als ik aan jou denk krijg ik een lach op mijn gezicht. Dank je wel dat ik jou mocht leren kennen, dat we samen een deel van het levenspad mochten bewandelen. Ik herinner me jou als warm, open, hartelijk, oprecht, bevlogen, liefdevol, meelevend, vrolijk en zeker ook dapper en moedig. Je bent dan niet meer in levende lijve bij ons, je zal altijd in onze gedachten en herinneringen zijn.

  Ik wens Frans, Vera en Wart, Frank en de kleinkinderen heel veel sterkte bij dit enorme verlies.

  Liefs Simone Rog

 3. Lieve Frans , Frank en Vera ( Vera’s partner en kleinkinderen)
  Wat een mooie , liefdevolle herdenkingsdienst hebben jullie verzorgd.
  Wij vonden het heel fijn dat we erbij mochten zijn.
  Het was echt bijzonder om Janny te zien en te voelen door jullie woorden , verhalen en muziek. Zo licht , warm en krachtig .
  Dank daarvoor
  Veel sterkte
  Tot ziens,

 4. Lieve Janny wat zullen we je missen altijd optimistisch creatief bezorgd en vrolijk
  Je leefde met een ieder mee
  We hebben onder jouw leiding een fijne tijd gehad op de wijktuin
  Het is oneerlijk om zo jong en naar, afscheid van het leven te moeten nemen
  We leven mee met Frans die nu alleen verder moet na zoveel zware jaren Wel gesteund en afgeleid door zijn kinderen en kleinkinderen maar toch alleen
  De kinderen en kleinkinderen hebben Janny deze laatste jaren veel plezier en afleidingen gegeven
  Alle nabestaande veel sterkte met dit verlies

 5. Wat een mooie dienst voor een mooi mens. Intens verdrietig dat jullie zo vroeg afscheid van haar moesten nemen. Als goede vrienden van Vera en Wart hebben we Janny niet heel goed gekend maar we herkenden des te meer van Vera in de herinneringen en eigenschappen die werden gedeeld. Konden we maar wat verdriet voor jullie dragen. Heel, heel veel sterkte en vier het leven zoveel mogelijk, zoals Janny dit overduidelijk ook heeft gedaan in de tijd die haar gegund was. Dikke knuffel, Menno en Gabie

 6. Gecondoleerd met het verlies van Janny. Ik zie zo haar stralende glimlach voor me. Een hele lieve vrouw. Niet te vatten, veel te snel. Veel sterkte toegewenst.
  Renate Smals, zus van buurvrouw

 7. LIeve Frans en (klein)kinderen,

  In 2018 leerden we jullie, Frans en Janny kennen op de camping aan de Maas. Frans jij prutste aan je oude fiets en ik knoopte een gesprekje met je aan. Later zou blijken hoe fijn het was dat we al contact hadden. Janny wist ons meteen te vinden toen het even niet goed met je ging. Gelukkig konden wij hulp bieden en haar opvangen toen jij daar in het ziekenhuis kwam. Wat hebben Janny en ik nog gelachen in het golfkarretje bij het ziekenhuis. Janny was positief ingesteld en had een leuke humor. Een gezellige lieve en warme vrouw, die kon genieten van de kleine gelukjes in het leven.
  Wat was ze trots op jou Frans, je was haar maatje, liefste en mantelzorger. En wat was ze gek op jullie Vera, Wart en Frank, vol trots sprak ze over jullie. En dan natuurlijk haar oogappeltjes Bram en Joris. Daar heeft ze volop, maar helaas veel te kort van genoten.
  Heel veel sterkte samen en ik weet zeker dat jullie veel troost kunnen halen uit de mooie herinneringen aan jullie lieve Janny.

 8. We hebben vele hele prettige jaren als buren met Janny en Frans kunnen optrekken. Janny was altijd in voor een gezellig gesprek, belangstellend naar ons en onze familie. Vele gezellige verjaardagen en feestjes maar ook van de partij bij verdrietige momenten. Kortom, Janny was een heel lieve en prettige buurvrouw. We gaan Janny missen. Frans, Vera en Frank, heel veel sterkte!

 9. Van harte gecondoleerd met het verlies van Janny. Veel sterk te toegewenst met het verwerken van dit gemis.

  Jan en Corrie Groen
  Coymansstraat 15
  2751 AS Moerkapelle

 10. Het nieuws dat Juf Janny van de wijktuin er niet meer is kwam hier binnen als een bom.
  Compleet onervaren met moestuinieren kwam ik binnen in de wijktuin. En ik werd gelijk onder Janny haar vleugel genomen en ze hielp bij alles wat ik nodig had en zorgde ervoor dat zelfs ik groene vingers kreeg en dit later ook door ben gaan geven aan de kleuters van de Prinses Margriet School. Mijn dochter is praktisch opgegroeid in de wijktuin, Janny zei altijd ik zie dat kleine meisje met de rode laarsjes nog lopen, dat zich zo thuis voelde op de wijktuin.
  En later ook mijn zoon die zich daar prima op zijn gemak voelde. Verjaardags feestjes en heel veel knutsels hebben we met Janny gevierd op de wijktuin. Janny je was de zonnebloem in ons leven die altijd straalde en we zullen je nooit vergeten.
  Wij wensen Frans alle kinderen, kleinkinderen en naasten enorm veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 11. Stil ben ik ervan. Mijn herinneringen aan Janny zijn warm. Wat een vrolijke creatieve en lieve vrouw. Zij gaf enorm leuk Schooltuinlessen! Wat een inspiratie. Mijn oudste kinderen hadden al les van Janny en toen mijn jongste dochter les kreeg was in inmiddels vrijwilliger geworden. Wat werd ik fijn opgenomen tussen de andere schooltuinvrijwilligers, het voelde als een warm bad. Janny hield ook erg van de wijktuin aan de Broekwegzijde en gaf deze sfeer en gezelligheid. Ze legde de kiem voor de huidige Buurttuin en gaf ons bij haar vertrek (te vroeg!) alle ruimte.
  Ik besefte later dat ze wrschnlk toen al iets onder de leden had.
  Nog altijd wordt ik zo vrolijk van de gele schaduwdoeken die zij voor de tuin aanschafte én de prachtige foto’s die zij maakte. Echt bijzonder mooie foto’s.
  Zo gaf zij kleur aan de tuin en het huisje en ze kon ook zo genieten van het brengen van zonnebloemen met kinderen naar bijvoorbeeld ouderen in Buytenhage. Gek op bloemen, wilde Janny eigenlijk naast de kruidentuin ook een bloementuin en was zij altijd bezig de locatie met de boomgaard te verfraaien!
  Janny is iemand die anderen laat bloeien en niemand over het hoofd zag. Ik heb veel van haar geleerd.
  Een dankbare schooltuinjuf schrijft hier, die nog altijd het liefst niets anders doet dan schooltuinlessen geven.
  Janny, rust zacht.

  Ik wens Frans, de kinderen én de kleinkinderen veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

 12. Bijna 36 jaar woonden wij in dezelfde straat. Onze kinderen speelden met elkaar, veelal op straat.
  Onze ontmoetingen waren ook vaak op straat, we kwamen elkaar tegen en hadden dan even een gesprekje. Ik moet steeds denken aan zo’n gesprekje nu ongeveer twee en een half jaar geleden. Jij vertelde mij over jouw ziekte en ik over mijn tumor. Ik was toen nog niet één keer emotioneel geweest. Maar op dat moment schoten we allebei vol. We keken elkaar aan, slikten het weg en besloten ons gesprekje met iets positiefs. Met mij gaat het weer prima, maar jij bent er niet meer Janny. Je zal gemist worden.

 13. Dat de postbode op maandagmorgen, ongebruikelijk, apart naar ons afgelegen huis reed, dat kon alleen maar een overlijdensbericht betekenen. Wie zou …?
  En het was Janny. Wat een schrik. Veel te jong ….
  Janny. Lieve, warmhartige, gezellige Janny. Janny met haar uitbundige krullenbol. Ze kon zo prachtig schilderen en tekenen en was daar zo bescheiden over. Altijd vol enthousiasme over haar eigen tuin en de schooltuinen. Vol verhalen over haar gezin, trots op man en kinderenen helemaal verliefd op de kleinkindjes. Janny had het vermogen om te genieten van kleine dingen. Ze gaf liefde en dus was er liefde om haar heen …
  Wat zullen jullie haar vreselijk missen.
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal en we hopen dat jullie troost vinden in de mooie herinneringen.

 14. De naam ‘Janny Scholtze’ gonst deze dagen door de Leyens. Overal worden goede herinneringen opgehaald. Hoeveel kinderen heeft zij begeleidt in hun schooltuintjes? Op de Facebookpagina van buurttuin Zoete Aarde stromen meelevende berichtjes binnen. Ik hoop dat jullie ze lezen. Janny was vriendelijk, een fijn mens om mee samen te werken, hartelijk, iemand waar je op kon bouwen. Dat doen wij in de buurttuin. We bouwen verder aan waar zij zoveel van hield! Veel sterkte gewenst, de tijd die komt.

 15. Janny vroeg of zij met ons mee mocht rijden als we gingen bridgen. Natuurlijk! Om half acht reden we voor en dan stond Janny al met haar jas aan, gereed om in te stappen. Ze verheugde zich altijd erg op een avondje bridge.
  In de tien-minuten-durende rit wisselden we de laatste nieuwtjes uit. Ondanks haar ziekte bleef ze altijd belangstelling houden voor anderen, voor ons.
  Ongelooflijk verdrietig dat zij niet meer beter kon worden. Wij wensen haar nabestaanden veel sterkte bij dit grote verlies.

 16. Wat een schokkend bericht dat Janny is overleden.
  Ik was de pedicure van Janny en het was altijd erg fijn als zij bij mij was, zij genoot ook erg van de behandeling en wij hadden altijd fijne gesprekken, over haar ziekte, creativiteit en allerlei andere zaken,zoals haar kinderen en kleinkinderen en vooral over haar man, die haar zo goed verzorgde.
  Ik had grote respekt voor haar, toch altijd positief en nooit in de slachtofferrol.
  Ondanks haar moeilijke leven, had zij veel interesse in mij en leefde ook erg met mij mee.
  Ik vond Janny een zeer liefdevolle vrouw en zo dapper.
  Ik zal haar missen.
  Janny rust zacht, je hebt je strijd gestreden.
  Ik wens haar man en haar kinderen heel veel kracht toe om dit grote verlies te dragen.
  Een warme groet van Tonny Nieburg

 17. Veel te jong is ons lid van bridgeclub Tuinen&Akkers overleden.
  We hebben haar leren kennen als een enthousiaste vrouw, met humor.
  Het was een mooi duo beide Janny`s.
  Namens alle leden van Tuinen&Akkers wens ik de familie heel veel sterkte toe.

  Peter de Block(voorzitter)

 18. Wat een naar bericht veel te jong om al heen te gaan. Ik heb Janny niet zolang gekend, het was net in de overgang dat er moestuintjes kwamen in nu buurttuin de Zoete Aarde, ik weet wel hoe enthousiast zij altijd was. Er is zelfs bij het afscheid van haar, bij het wisselen van de wacht een bloementuintje naar haar genoemd “Janny’s Hofje”.
  Ik wens haar nabestaanden alle sterkte en kracht toe om dit verlies te verwerken.

 19. Janny heb ik leren kennen als een bevlogen schooltuinbegeleidster. Met liefde voor haar werk. Als juf van zo een klas zag ik dat ze de kinderen strak in de hand hield. En hen met een heerlijke opbrengst naar huis liet gaan.
  Het laatste jaar heb ik met Janny online gebridged. We maakten er allebei regelmatig een zooitje van. Maar de humorvolle opmerkingen van Janny tijdens het spelen maakte dat het altijd weer een plezier was om met haar te spelen.

 20. Hoe oneerlijk kan het zijn; dat Janny zo ziek is geworden en er geen herstel mogelijk was. Wel fijn dat ze in haar geliefde huis met de heerlijke tuinen is kunnen blijven wonen. Daar heeft ze genoten van de vele bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen. Fijn dat we de laatste jaren regelmatig gezellige momenten met elkaar hebben mogen delen.

  Heel veel sterkte.

Janny Scholtze rouwkaart voorkant
Janny Scholtze rouwkaart midden rechts
Janny Scholtze rouwkaart midden links
Janny Scholtze rouwkaart achterkant

Janny Maria Scholtze - Zaal

12 mei 1954 - 19 maart 2021

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.