079 5000 250 dag en nacht

Johan Lammert Stegeman

23 maart 1973 –  7 augustus 2019

Johan Lammert Stegeman gedenkpagina

13 Condoleance(s)

 1. Tien jaar geleden heeft Johan een jaar bij de COV gewerkt en waren we collega’s. Ik herinner me Johan als een zachtaardige jongeman met heel veel humor.
  Ik wens de familie en alle vrienden van Johan heel veel sterkte met dit verlies.

 2. Beste familie.
  Hierbij willen we ons medeleven betuigen met het overlijden van Johan.
  Wat verschrikkelijk moet het zijn om je zoon of broer op zo jonge leeftijd te verliezen ! Vooral om dat hij zo ondernemend en levenslustig was zal het snelle fatale ziekte verloop nog wel nauwelijks te bevatten zijn.
  Wij wensen jullie allen de sterkt en veerkracht toe om dit noodlot te verwerken.
  Onze welgemeende condoleances,
  fam. Hummelinck.

 3. Johan sollicciteerde begin 2018 en kwam uiteindelijk halverwege juni 2018 bij SGS werken.

  Hij werd ingewerkt tot auditor food om bij fabrikanten van levensmiddelen te toetsen of het voedselveiligheidssysteem voldoet aan specifieke internationale normen.

  Tijdens zo’n audit worden gesprekken gevoerd met allerlei functionarissen in de organisatie, van operator en vrachtwagenchauffeur tot en met de directie en wordt aan de hand van checklists en registraties in systemen gekeken of men ook werkelijk doet wat men zegt.

  Al met al een zeer veelzijdige functie die naast vakkennis ook het vermogen vraagt om, ook als dingen niet zo zijn als de norm eist toch op een prettige manier met de klant te blijven communiceren.Nieuwe auditoren worden dan ook niet zomaar direct zelfstandig op pad gestuurd, maar intensief ingewerkt. Eerst worden externe trainingen gevolgd. Ook Johan werd een paar weken op cursus gestuurd en rondde de verplichte trainingen in zowel Nederland als in Engeland succesvol af.

  Na deze trainingen ging hij met collega’s op pad naa bedrijven om eerst te kijken hoe het moet en stukje bij beetje meer zelfstandig te doen. Een aantal collega’s waarmee Johan vaak op pad is geweest zijn op zijn uitvaart aanwezig geweest. Ook ik heb een aantal audits samen met Johan gedaan, waarbij ik hem vol vertrouwen het leeuwendeel aan hem kon overlaten.

  Johan had het in zich om een goede auditor te worden: Rustig, beheerst, duidelijk de leiding houdend en niet bang om ook zaken waar een bedrijf niet aan de norm voldeed op een heldere manier te communiceren.

  We carpoolden een keer en praatten dan onderweg over van alles: fietsen, zijn thuissituatie en natuurlijk het werk als auditor met de voor- en nadelen.
  Vanuit SGS worden sportieve activiteiten gestimuleerd en georganiseerd en zo heeft Johan afgelopen jaar nog deelgenomen aan de SGS soccer-cup: een zaalvoetbaltoernooi waaraan 16 teams vanuit SGS Benelux meedoen. Gezien het feit dat hij normaler meer een fietser was vond ik dat best moedig, maar hij deed het toch, al gaf hij achteraf aan dat zijn conditie niet meer was wat het geweest was.

  Begin dit jaar was hij een paar keer ziek. Aanvankelijk leek dit onschuldig en Johan meldde zich ook al snel weer beter maar hield wel een kuchje over. In mei, rond zijn vakantie was hij weer ziek en heb ook ik hem op het hart gedrukt toch vooral naar de dokter te gaan. Langzaam werd duidelijk dat het wat ernstiger was. Hij zou me op de hoogte houden en, nadat dit iets langer duurde dan verwacht, belde hij me uiteindelijk met de slechtst mogelijke boodschap. Kort daarop is hij opgenomen in het ziekenhuis.

  Begin juli heb ik hem gelukkig nog thuis kunnen bezoeken. Hij had af en toe wat moeite had om op woorden te komen, maar was nog vrij helder en was gezien de situatie rustig en goed aanspreekbaar. Hij had nog plannen voor de tijd die hem resteerde, maar dat was hem niet meer gegeven.

  Johan heb ik leren kennen als een hele vriendelijke collega die ook duidelijk voor zijn mening durfde uit te komen, maar mensen respectvol behandelde. Ik zal me Johan dan ook herinneren als Johan de Gentleman.

  Ik wens de ouders en zussen van Johan veel sterkte met dit grote verlies.

 4. Lieve Johan,
  Zo plotseling en veel te jong ben je van deze wereld en je naasten weggerukt.
  Het moet meer dan 10 jaar geleden zijn dat ik je voor het laatst gezien heb, maar ik herinner je als een leuke, sympathieke jongeman met flauwe grapjes waar ik wel om kon lachen!

  Ik wens jouw ouders en je zussen Jolanda en Sylvia heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige periode.

 5. Half a world away our thoughts are with you.

  Johannes en Beverley Stegeman.

 6. Johan was bevriend met mijn zoon Frank. Johan kwam mij vaak ophalen of bracht mij thuis wanneer we beiden voor een verjaardagsfeestje bij Frank en Wilma in Oud-Beijerland waren uitgenodigd. Wat heb ik dit altijd heel fijn gevonden. De autoritten verliepen altijd erg gezellig en wat was je galant. Ik vind het moeilijk te geloven dat je er niet meer bent. Je familie wens ik veel sterkte toe.

 7. Wat hard, wat onwerkelijk.
  We waren een jaartje collega’s. In ons werk zie je elkaar niet zo vaak. Enkele keren op kantoor en slechts twee keer mochten we samen een dag op pad. Ik heb je leren kennen als een serieuze en kritische collega en als een meelevend, bescheiden en eerlijk mens met een fijne dosis humor. Vooral tijdens ons uitje met collega’s op de Veluwe, hebben we tijdens de fietstocht gezellig bijgekletst. Over werk, over vakanties, over koetjes en kalfjes.
  Ik zal je missen, Johan. Heel veel sterkte aan je ouders en zussen.

 8. Ik heb Johan leren kennen 12-13 jaar geleden bij InterChicken waar ik kwaliteitsmanager was en ik het bedrijf inhuurde waar Johan destijds voor werkte, Bureau voor Kwaliteitszorg (BK). Ik weet nog dat ik destijds veel met Johan sprak over de handelswijze van BK en waarom ze sommige dingen deden zoals ze deden omdat ik eerder ook al voor BK had gewerkt.
  Na een korte periode samen te hebben gewerkt, scheidde onze wegen weer.
  Ik ging voor een bedrijf werken die bakkerijgrondstoffen produceerde. Wat Johan ging doen wist ik niet. Todat wij een productie voor een Kerstspecial voor een grote retailer moesten maken en wij met een gespecialiseerd bedrijf hiervoor samenwerkte. Johan bleek nu Kwaliteitsmanager te zijn bij Crème de la Cream (CdlC). Normaal gesproken moesten we een audit uitvoeren bij het bedrijf waar we producties aan uitbesteedde, maar omdat ik er al eerder een audit had uitgevoerd en Johan kende besloot ik het in een telefoongesprek uitvoerig over de productiemethode en ruimtes te hebben waar het product geproduceerd ging worden. Daarnaast hielp het ook dat CdlC producten produceerde voor grote gerenommeerde bedrijven en zij gecertificeerd waren.
  Na 6 jaar voor het bakkerijgrondstoffenbedrijf te hebben gewerkt, ging ik voor SGS werken. Na hier enkele jaren te hebben gewerkt, werd ik door de Certificatie manager geïnformeerd dat er iemand kwam werken die ik kende: het was Johan, de vraag kwam of ik Johan zijn coach wilde worden om hem te begeleiden. Daar had ik uiteraard niks op tegen. Johan was immers een fijne vent en goede en altijd kritische collega. Kritisch is wat auditoren zeker als 1 van de kerncompetenties moeten hebben, anders wordt het niks.
  De eerste keer dat Johan met mij mee ging op audit spraken we af, hoe ironisch ook, in Bodegraven. De plaats waar we voor het laatst hadden samengewerkt, bij InterChicken. In de rit naar de klant toe haalden we oude herinneringen op. Zo kon ik niet meer herinneren dat we geen directe collega’s waren, maar dat ik Johan inhuurde. Dat wist hij nog wel.
  Het eerste jaar als auditor staat in het teken van het opleiden van de auditor. Ik gaf Johan veel tips en tricks op welke wijze hij dingen het beste zou kunnen doen. Je hebt veel ruimte om dingen in te delen zoals je dat zelf wilt, maar ik zei altijd: ‘probeer nooit in het weekend te werken’. Zo kreeg ik een keer een rapport van Johan op zaterdag. Ik moest hem toen nogmaals op het hart drukken om dat niet te vaak te doen. Daarnaast had ik altijd als stelregel; zorg goed voor jezelf! Dat betekent als je op een dag 10 uur werkt dat je op een andere dag 2 uur minder werkt. Uit ervaring weet ik dat dit niet altijd uitkomt, maar je moet het wel proberen na te streven.
  Tijdens audits, als Johan met mij mee ging, moesten we regelmatig onze zakenrelatie uitleggen omdat er regelmatig wat grappen de tafel over vlogen en de klant dit niet snapte. Humor was 1 van de kenmerken van Johan, droge, satirische humor. Ik zal dat gaan missen.
  SGS heeft veel evenementen naast het gewone werk. Zo was er vorig jaar een voetbaltoernooi in de zaal op gravel. Johan had gezegd dat hij in het verleden ook had gevoetbald. Ik heb hem toen gevraagd of hij mee wilde doen. Uiteindelijk stemde Johan in om mee te doen.
  Het toernooi werd ergens in een zaal in België georganiseerd met indoor gravel tennisbanen.
  Ik weet nog heel goed dat de eerste actie die Johan maakte een schuiver over de keeper van de tegenstander was. Beide knieën lagen open met gravel erin. We hebben hier later nog wat grappen over gemaakt. Na een bezoekje aan de EHBO, ging Johan na enkele potjes naar huis omdat hij zich toch niet lekker voelde. Tijdens het laatste potje had hij mijn voetbalschoenen nog geleend omdat hij zijn eigen schoenen waardeloos vond. Na dat potje gaf Johan al aan dat zijn conditie zeer beneden pijl was en later gaf hij aan dat er toen al iets sluimerde.
  In juni bereikte ons het bericht dat Johan ernstig ziek was. Hier schrokken alle collega’s van de afdeling Certification and Business Enhancement (CBE) van SGS van.
  Na het bericht ben ik op bezoek geweest bij Johan. We hadden het hier nog gehad over zijn laatste audit bij een grote kaasproducent voor planet proof. Ook toen voelde Johan zich niet lekker, hij ging altijd over het randje. Zoals hij ook voor zichzelf over het randje ging tijdens het voetbaltoernooi.
  In ons laatste gesprek gaf Johan aan dat zijn gezondheid beide kanten op kon gaan. ‘We zien het wel’, zei hij. Helaas mocht het niet zo zijn dat Johan beter is geworden.
  Johan, ik zal je scherpe, droge humor missen, ook zal ik je als fijn persoon en collega missen. Till we meet again.

 9. Met een goede dosis humor en een brede glimlach,
  Zo begon bij ons een nieuwe werkdag.

  En nu zo onverwacht, geen wind meer in de zeilen
  Het water een spiegelend meer
  En in deze stille oneindigheid
  Liet jij voor het laatst je anker neer.

  Weinig verzachtende woorden voor dit vreselijke verlies.
  Ik wens jullie heel veel kracht voor de komende periode.

 10. Johan,

  Ruim een jaar geleden was je mijn cursist in de lead auditor opleiding. Ik heb hier zowel je serieuze als vrolijke kant leren kennen. Het is niet voor te stellen dat je nu – veel te jong – uit dit leven bent weggerukt.

  Je ouders en zussen wens ik veel sterkte toe.

 11. Dear Johan, we only met on a few occassions, but you were always so friendly, happy and living a life full of adventures.
  You will be sorely missed by all who knew you. Rest in Peace.
  Heartfelt condolences to Joyce, Joop, Jolanda and Sylvia.

 12. Lieve Johan, wat waardeerde ik je als naaste collega! Je humor zorgde er voor dat we veel lol hadden die missen we enorm

  Veel sterkte voor je ouders en zussen!

 13. Lieve Johan,

  Wat hebben we veel mooie reizen gemaakt samen. Portugal, Zakynthos, Costa Rica, Mexico, Guatemala, Belize, Honduras en vorig jaar nog Thailand en Cambodja. Wat was het mooi en hebben we veel plezier gehad samen. Ik zal er altijd warme herinneringen aan bewaren. Ik zal je missen en nooit vergeten. Heel veel sterkte voor je ouders en je zussen, Jolanda en Sylvia.

Johan Lammert Stegeman

Johan Lammert Stegeman

23 maart 1973 - 7 augustus 2019

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.