079 5000 250 dag en nacht

Kees Gijzenij

9 april 1950 –  20 januari 2020

Kees Gijzenij gedenkpagina

13 Condoleance(s)

 1. Kees,
  ontmoete ik eind jaren 60 bij Durisol in Leiderdorp, al snel werden we maatjes mede omdat we dezelfde hobby’s hadden.
  Wij gedroegen ons daar als belhamels en maakten er regelmatig een zooitje van.

  Jammer was het dat hij in militaire dienst moest maar het afscheidsfeest in de Atjehstraat zullen we ons nog goed blijven herinneren met een mooi verkoopverhaal van zijn vader met de beste koffiebonen van Leiden.

  Kees was ook regelmatig bij ons thuis te vinden waar hij het heel gewoon vond dat Jannie rennend in pyjama naar de wc op weg was om te kotsen vanwege haar zwangerschap.

  Toen kwam Joke in beeld en daar had Kees het heel druk mee. Leuk was het dat ik getuigen mocht zijn bij hun huwelijk.

  Mijn eerste LP kreeg ik van Kees omdat ik hem geholpen had bij het bouwen van een versterker, deze LP draaien we nog steeds en de herinneringen aan hem zullen dan ook altijd blijven.

  De laatste tijd hadden we regelmatig contact via WhatsApp dus toen ik een paar dagen niets meer van Kees had gehoord dacht ik, zal morgen weer even vragen hoe het met hem gaat maar helaas dat kon niet meer.

  Wij wensen Joke, de kinderen, klein kinderen en familie veel sterkte voor de komende tijd bij dit grote verlies.

 2. Ome Kees

  Mijn wieg stond in de Balistraat,
  in het huis van de familie Gijzenij.

  Ik, dochter van jouw zus, mijn moeder en jouw nicht heb in jouw aanwezigheid daar mijn eerste levensjaar doorgebracht.

  Samen in de mini, jouw geliefde Joke ophalen in de Haarlemmerstraat,
  ik stond toen tussen jullie in, altijd leuk.

  Op een dag had tante Joke haar haren afgeknipt. Oh wat keurde ik dat af met mijn blik, iets wat ons ons hele leven is bijgebleven. Zelfs de laatste dag hebben we het hier nog over gehad.

  Ome Kees muziek maken was één van je passies, je speelde dwarsfluit, logisch dat ik van jou mijn eerste instrument kreeg, een blokfluit.

  Helaas heb ik deze alleen vals gefloten en is het in de muziek voor mij op niks uitgelopen.

  De zaterdagmiddagen die we met elkaar, bij mijn opa en oma, jouw vader en moeder, hebben doorgebracht, zijn ook de momenten
  waar ik van je heb genoten als mijn ome Kees.

  De familie Kees Gijzenij is er altijd voor mij geweest, het voelde als een tweede thuis. Spelen, slapen, mee eten en naar het zwembad de Zijl,
  niks was teveel of te gek, altijd welkom en veel van genoten !

  Naast jouw baan in de hardhouten deuren, was er een Procom tijd,
  samen met mijn ouders een computer tijdperk. Jij de cijfertjes en de software, mijn vader de hardware.

  Deze tijd herinnert mij aan de gezamenlijke vakanties.
  Met twee gezinnen in een huisje,
  spelletjes spelen met elkaar.
  Waar jij mijn ome Kees mij kon verrassen, met een simpele stofzuiger actie, dikke pret.

  Ome Kees je was getuige van mijn huwelijk en het krijgen van mijn kinderen.

  Helaas werd jij, ome Kees, getroffen door een ongeneeslijke ziekte.
  Onze speciale band werd nog hechter, ik op de achtergrond in het ziekenhuis voor mijn werk, jij als patiënt, maar vooral mijn ome Kees.

  Ik kan alleen maar waardering en respect uitspreken over hoe jij, ome Kees, samen met je grote steun en toeverlaat, tante Joke, de strijd tegen deze ziekte bent aangegaan.

  Je strijdt tegen deze ziekte heeft je bonustijd gegeven. Met deze tijd kon je langer samenzijn met je geliefden.

  Mijn ome Kees met zijn humor als drijfveer, enorme wilskracht, doorzettingsvermogen en dappere strijd heeft zijn leven met ons helaas moeten beëindigen.

  Ome Kees weet, dat je in onze harten voort leeft en een verrijking heeft gegegeven in ons leven.

  Voor mij een vorm van ‘de Power of Love’

  Ome Kees dank voor alles wat je ons hebt gegeven, heel veel liefs van je nicht !

 3. Kees ik leerde je kennen als iemand die van zijn hart geen moordkuil maakte, maar altijd met humor, hoe zwaar iets ook was. Je was bij mijn huwelijk met Rentia en bij mijn 2 opgroeiende kinderen Milo en Isis. Ik kan wel zeggen dat je een echte familieman was. Ik weet nog goed toen onze kinderen opgroeide hoe gek je op ze was. De gezamenlijke zaterdagmiddagen bij je moeder blijven in onze herinneringen als mooie en fijne momenten voortleven. Tot op het laatst heb ik gemerkt hoe speciaal je band was met je nicht Rentia. Je belde ons op toen je je laatste rit naar het ziekenhuis moest maken en dit graag met Rentia deed omdat je Joke rust wilde gunnen. Rentia ging met jou in de ambulance naar het LUMC omdat je in je hart heel bang was en niet alleen wilde zijn, je kon nog geen afscheid van ons en de wereld nemen, het leven was je te lief en te mooi. Ik ben toen naar Joke gegaan om haar gerust te stellen en haar op het hart te drukken rust te nemen. Joke was in mijn ogen heel kalm en gerustgesteld dat Kees in goede handen was, wat een sterke vrouw. Joke is naar bed gegaan, maar drukte mij op het hart haar te bellen als we meer wisten hoe het met Kees was, hoe laat het ook was. Ik ben naar het LUMC gegaan om Kees te steunen, al was het maar geestelijk. De kracht voor je humor ben je tot het laatste moment niet verloren. Je was even charmant en dankbaar naar de zusters en doktoren. Je hebt Joke gezegd dat het goed was en je goed verzorgd werd. Toen je eindelijk in je bed op de afdeling lag hebben we elkaar gedag gezegd. Je was niet meer alleen en kon gaan slapen omdat je weer bekende tegen kwam die je al eerder hadden verzorgd, je was verschrikkelijk moe en toe aan rust. Tot op het laatste moment heb je de regie over je leven gehouden, petje af dat je hierbij je omgeving niet uit het oog verloor, dit geeft aan hoe jij in het leven stond. Zorgzaam naar Joke en liefdevol naar je kinderen en kleinkinderen zijn mijn laatste herinneringen aan jou. We vinden het een eer dat we je laatste dagen als oom zo dichtbij hebben mogen meemaken. We gaan je missen. We wensen Joke, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe en hopen dat ze het een plekje kunnen geven.
  Kees bedankt !!!

 4. Joke en kinderen heel veel sterkte de komende periode!
  Ik ken Kees als een echte familieman, deed dit met veel passie.
  Dit zullen jullie zeker gaan missen.

  Kees, als collega heb ik 30 jaar met zeer veel plezier met je gewerkt, waarvan de laatste jaren op een meer intense manier waarbij we veel deelden.
  Als vriend deden we de laatste jaren vaak samen een bakkie, de update van mijn computer en andere zaken, en ook op onze gezellige strandbijeenkomsten ga ik je zeker missen.

  Nogmaals sterkte, we denken aan jullie

 5. Ik leerde Kees kennen in de Bewonerscommissie van de Van Alphenstaete, waar hij sinds kort met Joke woonde. Hij viel op door zijn betrokkenheid met de bewoners en zijn praktische aanpak. Zijn laatste project was het organiseren van een video-avond voor de bewoners met beelden van oud-Leiden. We hebben er samen, ondanks zijn gezondheidsproblemen, tot het eind toe aan gewerkt dit technisch mogelijk te maken. Helaas is het niet meer tot de uitvoering gekomen. Veel te jong overleden. Sterkte voor Joke en alle betrokkenen.

 6. In april 2018 kwamen Joke en Kees in het Wooncomplex Van Alphenstaete wonen. In mei van datzelfde jaar woonden zij hun eerste bewonersvergadering mee. De Bewoners Commissie was op zoek naar leden voor de commissie en Kees melde zich aan en werd unaniem gekozen tot 2de penningmeester. Deze taak vervulde hij heel nauwgezet. Elk bonnetje werd gecontroleerd.

  Na een jaar te hebben meegedraaid kwam de vacature van voorzitter vacant. Kees nam deze taak ad interim op zich. Deze keer was de stemming niet unaniem. Joke stemde als enige tegen, Kees trok zich hier niets van aan en werd gekozen. Ook voor deze taak heeft hij zich volledig ingezet.

  Wij zullen ons Kees herinneren als een zeer betrokken man die zich graag aansloot bij de bewoners van de Van Alphenstaete.

  Wij wensen, Joke en haar familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd en hopen Joke nog lang in ons midden te hebben.

  Namens de bewoners van Wooncomplex Van Alphenstaete
  De Bewoners Commisse

 7. Ome Kees je bent mijn enige echte oom geweest voor mij. In mijn jongere jaren heb ik veel lol, gezelligheid en liefde gekregen. Dit is heel belangrijk voor mij geweest. Later heb ik ook van je geleerd dat aan elk verhaal twee kanten zitten. Je durfde altijd je mening te geven al was iedereen tegen je. Dit zetten me altijd aan het denken en heeft me geholpen met wie ik nu ben. Ik heb heel veel respect hoe je het gevecht bent aangegaan. Op een waardige manier ben je verder gegaan. Ik zal je missen maar ben trots dat je mijn oom bent.

 8. Joke, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen jullie veel sterkte met het verlies van Kees
  Wij kennen jullie al heel lang en we hebben ook contact met elkaar gehouden maar zijn toch geschokt dat het toch zo snel ging.
  Wij zullen droge humor zeker missen. En ook al leefde hij in extra tijd het was gewoon te kort.
  Joke de deur staat open voor jou bij ons.
  Sterkte
  Rob en Hanneke

 9. Lieve Joke, Boy, Nick, Ellen en Kirsten.

  Van Pauline hoorde we van het overlijden van Kees.
  Op verjaardagen kwamen we elkaar tegen en bij oma van der Meij in Epe en later in het bejaardenhuis.
  Onze gedachten gaan naar jullie uit.
  Veel sterkte voor de komende tijd.

  Liefs Theo en Marjolein van Gent

 10. Beste Familie van Kees

  Wij hebben Kees leren kennen via onze dochter Kirsten.
  Hij was zeer betrokken bij het wel en wee van zijn kleinkinderen,daar gaf hij onvoorwaardelijke liefde aan; ze gaan hem missen.
  Joke voor jouw telt dat ook evenzo voor Boy Nick Ellen en Kirsten veel sterkte gewenst.

  Groet Ton Trees

 11. Lieve Joke en kinderen,
  Ik zal Kees in gedachten houden als een zeer vriendelijke collega , die ik 38 jaar heb meegemaakt bij houtindustrie NORHTGO in Katwijk , samen op cursus voor de OR in Doorn !een Vakman in tekenen en rekenen! Zal hem missen bij ons broodje kroket op strand . Heel veel sterkte en Zegen toegewenst.

 12. Beste Kees,

  Rust zacht.

  We vinden het fijn je gekend te hebben. We hebben zeker fijne herinneringen aan jou. Bedankt.

  Joke en familie sterkte gewenst.

  Veel liefs Gert en Anne-Marie

 13. Lieve Joke ,
  Hoewel we wisten dat Kees al lange tijd ziek was, is het moment van zijn overlijden dan toch weer plotseling.
  Vorig jaar rond deze tijd leken we ook afscheid van hem te moeten nemen. Kees krabbelde weer op en kwam zelfs weer met zijn elektrische fiets bij ons in Zoetermeer een bakkie koffie drinken. Hoe bijzonder was dat. Hij genoot van de extra tijd die hem werd gegund. Hij was zich ook zeer bewust van het feit dat hij in die extra tijd leefde. We hadden hem nog een langere tijd gegund om samen met Jou van jullie kleinkinderen te genieten. Helaas dat mocht niet zo zijn.
  We gaan Kees missen. Veel sterkte.
  liefs Sjaak en Pauline

Kees Gijzenij voorkant rouwkaart
Kees Gijzenij rouwkaart midden rechts

Kees Gijzenij

9 april 1950 - 20 januari 2020

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.