079 5000 250 dag en nacht

Koninginnen pas

door 15 mei, 2015

Enkele dagen geleden mocht ik in Bleiswijk een uitvaart verzorgen. De kerkdienst vond plaats in de Nederlands Hervormde kerk oftewel de “Dorpskerk” in Bleiswijk. Een schitterende kerk met een prachtig orgel, waar ook een indrukwekkend geluid uit voort kwam.

Ik heb altijd graag de draagsters van het Draagstersgilde bij me, aangezien zij fijne, behulpzame gastdames zijn, er goed verzorgd uit zien en heel elegant de overledene kunnen dragen.

Bij deze specifieke overledene, een echte dame, hebben de draagsters mevrouw op de schouders gedragen en met de “Koninginnen pas”, een zeer stijlvolle tred, de kerk uit begeleid. Zij liepen ook nog een klein stukje naast de rouwauto mee, terwijl deze weg reed van de kerk en zich ging verplaatsen richting de begraafplaats in Hillegersberg.

Daar aangekomen wachtten de draagsters ons weer op en brachten de geschonken bloemen alvast naar haar plekje. Toen iedereen uiteindelijk gearriveerd was, namen zij de kist met mevrouw weer op en droegen haar nu wederom op de schouders naar haar laatste rustplaats. Een waardig afscheid voor een waardige vrouw.

Zoals al eens eerder aangegeven is:

‘Ieder mens wordt voor zijn of haar geboorte gedragen door een vrouw. En wanneer dat leven over is, zijn het wederom vrouwen die hem of haar naar de laatste rustplaats dragen’.

De cirkel is rond…

hervormde kerk bleiswijk monique kupras uitvaart

Meer nieuws en verhalen

in memorian concert optreden gospelkoor elijah infinity uitvaartzorg

In Memoriam Video

Mrt 18, 2015 Op verzoek presenteert Infinity Uitvaartzorg een verkorte (4 min) video impressie. Deze is niet alleen verkort maar ook een totaal andere video geworden... Lees verder >>

trap richting wolken stairway to heaven

Stairway to heaven

Nov 15, 2014 Vorig jaar heb ik de uitvaart verzorgd van een vrouw die slechts 45 jaar oud mocht worden. Zij overleed geheel onverwacht en haar man Sander en twee kinderen... Lees verder >>

dragersgilde lopend voor rouwauto monique kupras infinity uitvaartzorg

Draagstersgilde

Nov 12, 2014 Tijdens het bespreken van een uitvaart kwam de vraag of er ook vrouwelijke dragers zijn. Jazeker, maar ik was heel benieuwd, aangezien ik ze nog nooit... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.