079 5000 250 dag en nacht

Kwetsbaarheid

door 27 dec, 2018

Kwetsbaarheid

door 27 dec, 2018

“Wat is het behandelplan?” Dit was mijn eerste vraag, nadat mij was uitgelegd wat er mis was met mijn oog. Mijn gezichtsveld was heel plotseling vertroebeld en dit bleef maar aanhouden. “Er is geen behandelplan” was het antwoord. Ik moet er mee leren leven en proberen door de vertroebeling heen te kijken…

Een klap in mijn gezicht.

Een klap in mijn gezicht. Na een stevige huilbui realiseerde ik me hoe fragiel een mens toch is. Het ene moment is er niets aan de hand, het andere moment staat je wereld op zijn kop.

Ik dacht meteen aan personen die te horen hebben gekregen dat ze ongeneeslijk ziek zijn. Wat moet er dan door je heen gaan als je zo’n afschuwelijke boodschap krijgt? Het deed me weer extra stilstaan bij de kwetsbaarheid van het leven. Ik zie het zo vaak om me heen, die kwetsbaarheid, maar realiseerde me het nu dubbel en dwars.

Dat deze kwetsbaarheid ook regelmatig uitmondt in een overlijden is iets wat ik als uitvaartverzorgster natuurlijk vaak meemaak. En dat dit een enorme impact heeft op degenen die achterblijven heb ik dit afgelopen jaar ook ervaren, door het verlies van mijn lieve schoonvader en een dierbare vriend. Maar ook doordat ik betrokken ben geweest bij de organisatie van Wereldlichtjesdag, de herdenkingsbijeenkomst voor alle overleden kinderen. Het heeft me doen beseffen hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn om je verdriet mee te delen en om elkaar te kunnen troosten.

Ook al klinkt het als een cliché, toch wens ik iedereen voor het nieuwe jaar veel geluk in kleine en grote dingen, aandacht voor je naasten, mooie momenten van liefde en vooral een goede gezondheid.

Monique

Update januari 2018
Lieve mensen,
Dank allemaal voor de bezorgde reacties die ik heb ontvangen op mijn verhaal over kwetsbaarheid. Het valt gelukkig allemaal erg mee met mijn zicht. Het belemmert mij niet in mijn doen en laten en het allerbelangrijkste … ik kan en zal het werk, wat ik met zo veel liefde doe, nog altijd zo blijven doen! 

En de kern van mijn boodschap blijft: geniet van het leven, van elkaar en van je gezondheid! 

 

Kwetsbaarheid | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

lange volgstoet in regen in zoetermeer

Er is zoveel moois

Mei 25, 2018 Dat een verregende uitvaart toch ontzettend mooi kan zijn bleek die dag wel. Vele familieleden en vrienden, ik denk wel 200 mensen, hadden zich voor haar huis in Zoetermeer verzameld.... Lees verder >>

ron ernisse lachend

Jij doet toch wel mijn uitvaart?

Jun 27, 2017 Jij doet toch wel mijn uitvaart? Rouw op mijn dak stelde hij me deze vraag terwijl we in de gang elkaar aan het gedag zeggen waren na een gezellige avond bijpr... Lees verder >>

moeder en kind uitvaartkist

Moeder en kind herenigd

Mei 21, 2016 Regelmatig heb ik gesprekken met mensen nog voor dat zij komen te overlijden. Men vindt het vaak geruststellend om hun wensen te hebben... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.