079 5000 250 dag en nacht

Lauran van Aalst

17 mei 1929 –  28 april 2020

Lauran van Aalst gedenkpagina

22 Condoleance(s)

 1. Met ontsteltenis hebben wij het overlijden van Lauran vernomen en condoleren Loes en de familie met dit verlies.
  Wj hebben Lauran leren kennen als een vriendelijke en belangstellende buurtgenoot met altijd een praatje of een groet.
  Wij wensen allen sterkte toe.

 2. Gecondoleerd met het verlies van Lauran Ik heb hem voor het eerst leren kennis tijden een ontmoeting TvWeesp tegen ALTV Zoeterneer een jeugdwedstrijd waarin zoon Ton deel uit maakte. Ik zat tijdens de ontmoeting op de umpirestoel tot grote tevredenheid van Lauran de wedstrijd geleid. Na afloop in de kantine een pilsje samen gedronken. In 1972 werd ik benoemd bij de gemeente Zoetermeer op de afdeling Onderwijs. In die tijd werd ik met een medecollega voorgesteld aan alle medewerkers en dus ook aan de medewekers van de afdeling Bevolking. Wie zag ik tot mijn grote verbazing: Lauran van Aalst chef van de afdeling. Via hem kreeg ik een voorkeursbehandeling voor een lidmaatschap bij de ALTV. Niet alleen als speler een leuke en fijne tijd gehad ook als lid van de redaktie van het clubblad.

 3. Beste Loes en familie,

  Tot onze schrik vernamen wij dat Lauran is overleden. Hierbij condoleren wij jullie met dit verlies . Wij herinneren ons Lauran als een fijne collega in onze tijd in Zoetermeer, als een spontane, gezellige, hartelijke en enthousiaste verhalenverteller, waar we zekert de jaren waar we met de club van acht (zoals wij dat noemden) vele mooie uren mee hebben doorgebracht. We wensen jou, Loes, veel sterkte om met dit verlies om te gaan. Ton en Tineke

 4. Beste Loes

  Gecondoleerd met het verlies van Lauran.

  Wij wensen je heel veel sterkte toe,

  Wim en Christine van den Berg

 5. Lieve Loes, Laurette, Ton en verdere familie,
  Ook ik wil jullie condoleren met het verlies van jullie man, vader en opa..
  Mijn herinnering aan Lauran is er een van al vele jaren geleden, altijd te vinden op de tennisbaan als tennismaatje van mijn vader, met zijn vaste vriendenclub. Wat hebben die mannen er altijd van genoten met elkaar, het was fijn om dat te zien.
  Fijn dat Lauran nog tot op hoge leeftijd deel uit heeft mogen maken van jullie leven.
  Ik wens jullie veel sterkte de komende tijd,
  In liefdevolle herinnering aan hem, lieve groet, mede namens Mariëtte,
  Annemieke Kalker- Nieuwenhuizen

 6. Dag Loes en kinderen,

  Ik wil jullie bij dezen condoleren met het verlies van Lauran.
  Wij hebben elkaar weliswaar wat uit het oog verloren, maar wij hebben samen een geschiedenis bij ons aller ALTV.
  Gedurende een groot aantal jaren hebben wij samen veel beleefd bij ALTV, waar Lauran heel actief is geweest in bestuurlijke zin.
  Helaas ontvallen ons vele leeftijdsgenoten. De ene wat jonger en de ander wat ouder.
  Rest mij jullie veel sterkte te wensen in de komende tijd.
  Liefs en groeten

 7. Lieve family,

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van de ‘padre de familia’.
  Qua leeftijd fantastisch, qua leefomstandigheden wellicht minder..?
  Hoe dan ook een gemis om zonder hem verder te moeten 🙁 .
  Misschien ook wat rust en tijd voor een eigen stukje invulling weer, ondanks het verdriet?

  Wat een tijd geleden is mijn laatste contact met jullie geweest… óóit nog een keer bij ALTV, jaren geleden.
  En áf en toe een beetje bijgepraat door Ton..

  Ik wens jullie allemaal de rust tot verwerking, veel goeds voor de toekomst en alle liefs, jullie zijn nooit uit mijn gedachten (geweest),
  Anita

 8. Beste mevrouw van Aalst, beste familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Lauran.
  Ik wens u veel sterkte de komende tijd.

  De club ‘oud Zoetermeer’ was een begrip bij ons thuis. Helaas is er weer een lid weggevallen.

 9. Beste Loes kinderen en kleinkinderen,

  Met ontroering hebben we kennis genomen van het overlijden van Lauran en we willen dan ook ons medeleven betuigen voor jou, de kinderen en kleinkinderen..
  Door jullie hebben wij indertijd onze kamers gekregen op de Stationsstraat waardoor we de mogelijkheid hadden om te trouwen overigens zeer tegen de zin van beide Ouders maar dat is allemaal god gekomen. Het leuke van onze huwelijksdag was dat Lauran ons ook getrouwd heeft. We hebben dat nooit vergeten !!!
  Leuke tijd gehad met hem op Volleybal en later hebben we jullie nog een beetje gevolgd via de media etc. etc.
  Jullie hebben ook net als wij een lang huwelijk gehad ruim 60 jaar. Wij zijn nu 63 jaar getrouwd wat toch wel een groot voorrecht is.
  We hopen dat je troost en steun kan vinden bij elkaar.
  Een heel lieve groet van ons Arie Dirk en Thea de Groot.

 10. Beste Loes en overige familie,
  Nadat Lauran mij nog in februari belde merkte ik wel dat het niet geweldig met hem ging qua gezondheid. Maar toen ik het overlijdensbericht ontving schrok ik wel. Dit had ik niet verwacht. In 1976 solliciteerde ik bij Lauran (meneer van Aalst). Ik heb 10 jaar lang met veel plezier op de afdeling Burgerzaken gewerkt en bewaar er nog altijd warme herinneringen aan. Al die jaren hielden we nog enigszins contact, zoals een kaart met de feestdagen. Trots schreef hij dan over zijn kinderen en kleinkinderen. Hij vertelde ook dat hij het samen met Loes zo naar z’n zin had in hun nieuwe appartement. Ik wens Loes en familie veel sterkte om dit verlies, na zo vele jaren samen, te verwerken.

 11. Lieve Loes en de (klein-)kinderen.

  Allereerst gecondoleerd met het verlies. We blijven Lauran herinneren als een man die oog had voor gezelligheid, familie, vrienden, een lekker glas wijn/whisky, een goed potje bridge en incidenteel een therapeutisch ijsje halen bij het winkelcentrum “de vijverhoek”
  Wij wensen jullie veel sterkte toe, in deze bijzondere tijd, met het verwerken van dit verlies.

  Liefs Leo en Annet

 12. Lieve Loes en familie,

  Langs deze weg willen wij jullie allemaal condoleren met dit verdrietige verlies, heel veel sterkte

 13. Lieve Loes en (klein)kinderen,
  Allereerst oprecht van harte gecondoleerd met het verlies van jou lieve man en jullie enthousiaste vader en opa. Heel veel sterkte de komende tijd dit enorme verlies te verwerken. Meer dan 65 jaar getrouwd geweest en veel wel en wee meegemaakt. Maar het wel overheerst toch. Lang hebben wij jullie in en buiten het werk mee mogen maken. Lauran een zeer verwoed Feijenoord aanhanger in zijn jonge jaren. Hij verdedigde zijn club als een trouwe supporter. Later veranderde zijn interesse. Kaarten zoals kippen, klaverjassen en vooral bridgen kregen de overhand. Maar zijn inzichten, opgedaan in het voetbal bleven. De uitjes ieder jaar met de “club” uit Zoetermeer waren altijd gezellig en interessant. Zo bewaren wij heel veel plezierige herinneringen aan de vele contacten.
  Geertje en Jan

 14. Lieve tante Loes, Laurette, en Ton,
  Gecondoleerd met het verlies van oom Lauran. Alle herinneringen kwamen weer naar boven van de Johan Willem Frisostraat, een groot deel van de familie in één straat, dat was wel heel bijzonder. En kaarten bij oma op zondag met de hele familie dat was ook altijd erg gezellig.
  Het is ook fijn om terug te denken aan de keer dat jullie hier kwamen logeren met mama, dat wij hier in Garderen mama haar verjaardag vierden en dat Jaimy de pot won met het Ajax-Feyenoord duél. Dat was grote hilariteit.
  Fijn dat jullie samen nog verhuisd zijn en hebben kunnen genieten van het appartement.
  Veel sterkte de komende tijd! Liefs Karin, Jaap en Jaimy

 15. Piet en Lineke Hazenberg Winschoten

  Lieve Loes en kinderen,

  Wij hebben via Jan Wingelaar vernomen dat Lauran helaas is overleden.
  Als oud collega zal ik Lauran in herinnering houden als een aimabel mens
  altijd vriendelijk betrokken en geestig.
  Veel sterkte toegewenst in de komende tijd.

 16. Dag Loes kinderen en kleinkinderen,
  In deze toch al sombere coronatijd komt nu ook nog het overlijdensbericht van Lauran bij ons binnen. De afgelopen jaren hebben wij wel wat ups en downs van Lauran meegekregen maar iedere keer vatte hij de draad weer op en wist hij zich weer te herstellen. Na de laatste telefoontjes kregen wij wel het idee dat het niet zo best meer met hem ging maar toch kwam dit overlijdenbericht voor ons nog onverwachts. We zullen de gezellige bridgemiddagen met jullie wel missen. Veel sterkte Loes en hopelijk kunnen we elkaar binnen niet al te lange lang tijd weer ontmoeten.
  Hartelijke groet,
  Duike en Jan

 17. Dag beste familie,
  Met verbazing heb ik het bericht over het overlijden van Lauran ontvangen.
  Ik heb Lauran lang meegemaakt bij de gemeente Zoetermeer. Ik ben mede door hem gegroeid in het administratieve vak.
  Lauran was altijd actief en betrokken, zowel ambtelijk als ook anders, bijvoorbeeld sociaal, bijvoorbeeld bij personeelsfeesten en -reizen.
  Na mijn pensionering en vertrek uit Zoetermeer in 2002 ben ik enkele keren bij Lauran en Loes op bezoek geweest.
  Vorig jaar juni heb ik samen met Andries van Gastel Lauran en Loes in hun nieuwe woning aan de Van Leeuwenhoeklaan wezen bezoeken.
  Nu is een eind gekomen aan een het leven van een bijzonder gewaardeerde oud-collega en mens.
  Ik wens jullie – familie – veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
  Simon Smits

 18. Lieve Loes, kinderen en kleinkinderen,
  Toen ik de envelop openmaakte en de leuke foto van Lauran zag, begreep ik het. Jullie hebben hem heel lang bij je mogen hebben. Vaak zat de schrik er in bij jullie, als hij weer op stel en sprong naar het ziekenhuis moest. Maar steeds krabbelde hij er weer bovenop.
  Jarenlang heb ik op een fijne manier samengewerkt in het bestuur van zijn bridgeclub De Vlieger. Hij was altijd erg trots op zijn club. Het spelen op vrijdagmiddag vond hij fijn. Het laatste jaar zagen we hem erg achteruitgaan. Maar toch probeerde hij steeds weer te komen.
  Wat fijn, dat je in nu in een huis woont, wat je erg prettig vindt, geen tuin waar enorm veel onderhoud aan is en dat iedere keer weer terug komt.
  Als alle corona perikelen achter de rug zijn, hoop ik je toch weer te zien op vrijdagmiddag.
  Huub en Dorry Tabbers

 19. Lieve Loes ,Laurette en familie….Kort geleden kwamen jullie hier in Futura wonen. Als onze buren. 50 jaar geleden werkte ik als kok in Paviljoen Zoetermeer. Ineens stonden jullie voor mij. Nooit meer gezien . Ineens was daar de warmte weer. Ik zag Lauran ineens weer door de keuken lopen .Tijd speelde geen rol. Wij zijn gezellig gaan kaarten en samen een hapje en een drankje genieten. Die tijd is nu echt voorbij. Dank je Lauran en Loes en ook een beetje Laurette ( die was toen nog een klein meisje) dat jullie weer in mijn (ons) leven kwamen.) Veel sterkte. En fijne Lauran wij zullen je nooit vergeten.

 20. Het eerste wat bij mij naar boven komt is dat Lauran tegen onze dochter zei: ik wil jou opa ook wel zijn hoor! [ tegen Jill van 2 jaar]

  De laatste jaren zijn lichamelijk behoorlijk zwaar geweest, maar zijn humor bleef aanwezig gelukkig, en vooral de gezelligheid die er was met natuurlijk ’n borrel of wijntje.

  Loes, Laurette, Ton en alle kleinkinderen veel sterkte de komende tijd!

 21. Lieve Loes, beste familie Van Aalst,
  Wat een schrik, zo plotseling. We weten dat Lauran al een aantal keren er bijna aan toe was, maar nu had ik het niet verwacht. Ik herinner mij Lauran als een sympathieke kerel die zijn mannetje stond. We spraken nog wel eens over onze beider gemeentelijke ambtelijke ervaringen. Hij in Zoetermeer, ik in Den Haag.
  Hij was bovendien, zo heb ik begrepen mijn voorganger als voorzitter van bridgeclub De Vlieger. In mijn gedachten blijft hij een positieve clubgenoot. Ik wens Loes en de kinderen sterkte.

 22. Een aantal jaren geleden hebben wij op een ochtend oom Lauran bezocht in een verpleeghuis, het ging niet zo goed met hem en iedereen vreesde dat dit het laatste station was.
  We hebben een tijdje zitten praten en ook gelachen, hij zei ik hoor hier niet thuis, alle bewoners zijn suf en oud , dit is geen plek voor mij, ik heb geen intellectueel contact hier! Humor!!
  Tegen twaalven zei hij jullie moeten nu maar weer gaan want de lunch wordt zo geserveerd en ik wil me eerst nog even opknappen. Wij keken elkaar verbaasd aan en zijn afgedropen, haha.
  Tot ieders verbazing knapte hij op en mocht weer naar huis, heeft zijn leven weer opgepakt en mocht gelukkig nog met zijn “Loesje” een tijdje genieten in het mooie appartement, waar hij heel trots op was.
  Zo zal ik me oom Lauran blijven herinneren, sterk! een persoonlijkheid! die graag de regie in handen had met een vette knipoog.
  Fijn dat jullie zolang van hem hebben mogen genieten, het gemis zal groot zijn, hou je vast aan alle mooie herinneringen, sterkte, dikke kus!

Lauran van Aalst rouwkaart voorkant
Lauran van Aalst rouwkaart midden rechts
Rouwadvertentie Lauran van Aalst

Lauran van Aalst

17 mei 1929 - 28 april 2020

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.