079 5000 250 dag en nacht

Dr. Ing. Lucjan Krystyn Kupras

1 juli 1928 - 22 juli 2018

2 Condoleance(s)

 1. Ik mis je lieverd XXX

 2. Als ik aan pa Kupras denk dan denk ik aan
  -hoe hij, toen ik hem net leerde kennen, nog stevig doorliep, met zijn zelfgemaakte blindegeleide stok

  -ik denk aan het begin, toen hij nog maar net zijn vrouw verloren had, met zijn stille verdriet.

  -ik denk aan zijn gulheid. Hij wilde altijd geven, aan ons, aan de kerk, aan arme mensen.
  Ik zie nog voor me dat hij zijn portemonneetje openklapte om er wat geld uit te halen om aan een straatmuzikant te geven. Altijd als we voorbij iemand liepen die muziek maakte, of het klonk of niet, deed hij dat. En later, toen hij het niet meer kon zien, moesten wij er iets voor hem uithalen om te geven.

  -ik denk aan het moment dat deze foto gemaakt is. Nog maar net weduwnaar, maar toch had hij de draad weer opgepakt en kon genieten van wat er wel was.

  -ik denk ook aan zijn standvastigheid. Als hij iets perse wilde, moest het gebeuren en wel nú.

  -maar ik denk ook aan zijn dankbaarheid, voor alles wat je voor hem deed.

  -aan de keren dat ik hem mocht begeleiden naar en in het ziekenhuis, wanneer hij voor de zoveelste keer geopereerd moest worden aan die stomme pacemaker.

  -aan die ene keer dat hij veel te lang in de operatiekamer was gebleven en wij ons vreselijk zorgen maakte. Opeens kwam zijn bed weer binnengereden en kwam dat vingertje omhoog, met een big smile, van…daar ben ik weer!

  -ik denk aan een trotse man, trots op wat hij bereikt had in zijn leven met als kroon op zijn leven, zijn door hem geschreven boekjes.

  -ik denk aan de kerstavonden, waar hij toch altijd bij is geweest, ookal ging alles in de loop der jaren steeds moeizamer. Tot op het laatst kon haar daar nog vreselijk van genieten.

  -ik denk aan zijn lieve welkomstwoorden als ik bij hem thuis kwam. Hallo dochtertje. Hoe is het met de business? Hij was altijd geïnteresseerd, in mij en in anderen.

  -ik denk aan de prachtige band tussen Maciej en zijn vader. Aan de liefdevolle zorg van Maciej voor zijn vader en de dankbare liefde van Krystyn voor zijn zoon.

  -ik denk aan alle grapjes die hij maakte, waar ik echt smakelijk om kon lachen en hij vaak nog harder.

  -ik denk aan de keren dat we stiekem samen mijn trouwbelofte gingen oefenen die hij voor mij had geschreven in het Pools.

  -Ik denk aan zijn onbetaalbare reactie op zijn 81-jarige feestje, toen wij een csardas-bandje voor hem geregeld hadden. Wat een gouden moment.

  -ik denk ook aan het mooie, zeer emotionele moment dat hij jullie Hanja en Lilla weer zag na zoveel jaar, prachtig!

  -en dan het laatste mooie moment was op zijn 90ste verjaardag. Daar mochten Maciej en ik getuige zijn van zijn prachtige glimlach toen er voor hem gezongen werd bij Dekker, met een sterretje in een ijsje voor zijn neus.

  Ik heb een fijne schoonvader gehad aan Krystyn. Ik heb me altijd welkom en geliefd gevoeld door hem. En ik ben ook dankbaar dat ik een stukje van zijn leven heb mogen meelopen.
  Ik hoop van harte dat hij nu op een mooie plek is. Dag lieve schoonpaps, tot ziens!

Dr. Ing. Lucjan Krystyn Kupras

1 juli 1928 - 22 juli 2018

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.