079 5000 250 dag en nacht

Treurig beroep

door 11 okt, 2018

Treurig beroep

door 11 okt, 2018

Vaak denkt men dat ik een treurig beroep heb. Ik wil daar graag iets over delen. Natuurlijk is het een verdrietige omstandigheid, wanneer ik bij mensen waarvan zojuist hun dierbare is overleden binnenkom. En ook de daaropvolgende dagen wanneer we ons met elkaar inspannen om het afscheid vorm te geven en te zorgen dat het een onvergetelijk, warm en liefdevol afscheid wordt. Dit zijn dagen die menigmaal gepaard gaan met een lach en een traan.

Na de uitvaart komt voor mij de meest waardevolle beloning die ik me maar kan wensen. Als bijvoorbeeld iemand, nadat de condoleance afgelopen is, naar me toe komt en vraagt: “mag ik je een knuffel geven?”, dan voel ik me rijk. Als iemand me na afloop een hand geeft, deze iets langer vasthoudt en me diep in de ogen aankijkt met een blik van dankbaarheid, dan wordt ik intens geraakt.

Als ik een week na de uitvaart gebeld wordt door een weduwe die de DVD-opname wel drie keer bekeken heeft en de behoefte voelde om me te bellen om me te vertellen hoe mooi ze het vond, dan voelt dit als een ultiem geschenk. Zeker als ze dan nog toevoegt dat ze er zo tegenop had gezien om de uitvaart te bespreken en dat het allemaal mee was gevallen, dankzij de zorg en rust die ik haar gaf.

Als ik maanden later gebeld wordt door een vrouw die ik heb mogen bijstaan bij het verlies van haar man en zij vertelt me dat ze hem nog zo vreselijk mist. Maar ook, dat ze nog steeds zo blij is met mij, zoals het toen gegaan is. Tja, dan kan ik toch niet beweren dat ik een treurig beroep heb?

Ik heb absoluut geen gemakkelijk beroep, maar wel een ongelofelijk dankbaar beroep.

Ik heb absoluut geen gemakkelijk beroep, maar wel een ongelofelijk dankbaar beroep. Dit maakt dat het voor mij geen “werk” is, maar een voorrecht dat ik dit kan en mag doen voor een ieder die dit nodig heeft.

Treurig beroep | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

Geen uitvaartkist maar een mand

Geen uitvaartkist maar een mand

Aug 25, 2017 Of ik ook een mand had in plaats van een kist. Natuurlijk kon ik daar voor zorgen. Ik liet haar een paar mogelijkheden zien en zij koos voor een handgemaakte...Lees verder >>

Geboorterecht

Mrt 28, 2018 Ze belde me met de vraag of het ook mogelijk was de uitvaart van haar zus telefonisch te regelen. Een beetje verbaasd bevestigde ik haar vraag...Lees verder>>

twee papegaaien liefkozend altijd samen

Altijd samen

Jan 25, 2016 Mevrouw Lian (zo noem ik haar even) had over mij gehoord van haar buren, waar zij goed contact mee had. Ze wist dat ze niet lang meer te leven zou... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.