079 5000 250 dag en nacht

Wereldlichtjesdag Zoetermeer 2017

door 11 dec, 2017

Ieder jaar, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht. Wereldwijd worden er dan om 19.00 uur kaarsen aangestoken en komen weeouders (ouders die een kind verloren hebben), familieleden en iedereen die zich betrokken voelt bijeen.

Dit jaar werd het in Zoetermeer georganiseerd door Anita de Roode, Anneke van Slooten – Selhorst, Yvanka de Vos – Vancrayelynghe, Ingrid Nijssen, Geert Sipman en Kathy Beckers – Mansell. Samen met vele vrijwilligers, sponsoren en donateurs hebben zij ervoor gezorgd dat zo’n 150 mensen een warme, liefdevolle herinneringsavond hebben mogen bijwonen.

Het begon met een stille tocht over de begraafplaats Hoflaan. Velen hadden een kaars meegenomen of kregen er eentje als ze niets bij zich hadden. Overal op het pad brandden fakkels en vuurkorven zodat het prachtig verlicht was.
Na de tocht nam iedereen plaats in de aula (crematorium Meerbloemhof) onder de klanken van een hangdrum gecombineerd met viool, erg mooi en sereen. Verspreid stonden kleine aangestoken kaarsjes en iedereen mocht een foto van hun overleden kindje tussen de kaarsjes plaatsen.

De samenkomst werd ingevuld door het aansteken van grote kaarsen. Om uit het donker de weg weer terug te vinden naar het licht. Ook werden er gedichten voorgedragen en toepasselijke liedjes gezongen door René van Kooten. Het noemen van de namen van de overleden kinderen waarvan de weeouders konden aangeven dat ze genoemd werden, was een zeer belangrijk onderdeel van het geheel.

Dit was een emotioneel moment.

Dit was een emotioneel moment. Ook voor mij, voor iedereen denk ik, om te beseffen dat er zo vreselijk veel kinderen niet meer lijfelijk in ons midden zijn.

Na afloop kreeg iedereen een kopje koffie aangeboden en was er gelegenheid met elkaar na te praten en met elkaar te delen. Ik spreek graag mijn grote dankbaarheid uit naar de organisatoren van Wereldlichtjesdag Zoetermeer voor deze liefdevolle, troostrijke avond.

Wereldlichtjesdag Zoetermeer 2017 gedicht

Wereldlichtjesdag Zoetermeer 2017 | Infinity Uitvaartzorg

Verhalen

moeder en kind uitvaartkist

Moeder en kind herenigd

Mei 21, 2016 Regelmatig heb ik gesprekken met mensen nog voor dat zij komen te overlijden. Men vindt het vaak geruststellend om hun wensen te hebben... Lees verder >>

in memorian concert optreden gospelkoor elijah infinity uitvaartzorg

In Memoriam Video

Mrt 18, 2015 Op verzoek presenteert Infinity Uitvaartzorg een verkorte (4 min) video impressie. Deze is niet alleen verkort maar ook een totaal andere video geworden... Lees verder >>

ganzen famillie saamhorigheid

Saamhorigheid rondom de uitvaart

Jan 27, 2017  Het komt weleens voor dat ik met meerdere kinderen aan tafel zit om de uitvaart te bespreken. Zo was onlangs een moeder overleden, die negen kinderen... Lees verder >>

Uitvaartondernemer Zoetermeer
Infinity Uitvaartzorg verzorgt sinds 2013 uitvaarten in regio Zoetermeer. Hoogste klantwaardering 9.8 in Zoetermeer.
Voor hoe een uitvaart een liefdevolle herinnering wordt, bel 24/7: 079 - 5000 250.